Alku

Suklaa- ja ajatustehdas.

Olen varmasti jo maininnut, että rakastan meidän Alku-valmennusta? Paitsi sitä, että porukka on mahtava ja tulokset niin ikään (moni on pudottanut painoa 4 kg, 6 kg, 8 kg jo muutamassa viikossa), myös sitä, että tämä innostaa itseänikin.

On ihana nähdä ja kuulla ihmisten muuttuvan, olevan hyväntuulisia, iloisia ja jopa onnellisia. Mukaan pääsee edelleen, eli jos haluat tulla ja muuttua, Alkuun pääsee aina. Jaksan suositella tätä varauksetta, enkä ainoastaan siksi että se on oma juttuni, vaan koska porukka on niin fantastinen, että olen jopa yllättynyt porukan innostuksesta. #alkuruokaa löytyy Instagramista, siitä tietää ja näkee. 🙂

Muuttumisen seuraaminen on ihanaa. Totesin juuri Voimakadulla yhdelle asiakkaalle viime viikolla, että parasta tässä työssä on nähdä ihmisten oikeasti muuttuvan. SE on palkitsevaa. Hän olikin aivan eri ihminen kuin vuosi sitten. Paitsi kropaltaan, myös asenteeltaan. Ihmisestä näkee, kun tekemisen tyyli muuttuu. Vartalo muuttuu, suhtautuminen muuttuu.

Painot nousevat, lihakset piirtyvät, tekemisessä on osaamista ja fiilistä. Koko nainen oli täynnä intoa ja voimaa. Tottahan sitä on ilo katsoa ja todeta, että “olet ihan eri ihminen kuin vuosi sitten”. Yhtäkkiä voimakas, energinen, kaikkea. <3

En toki ole itse varsinaisesti kaikkien muutosten takana, mutta saan olla niissä vahvasti mukana ja saan nähdä ne. Esimerkiksi Voimakadulla voimatreeneistä ja ohjelmista vastaavat muut valmentajat, eli Tuomas, Vesa ja Samuli. Alku-valmennuksessa ruokavaliosta vastaa Sami. Kaikessa on aina mukana iso joukko asiantuntijoita, tietysti.

No, mutta nyt päästään Alkuun. Koskapa rakastan tätä valmennusta ja rakastan myös suklaata, minusta meillä pitää ehdottomasti olla oma suklaa, ja ehkä tuleekin. Alkupala. Täällä Alku-Facebook-sivulla kyselin jo ideoita ja ehdotuksia makuun, sitähän ei ole päätetty vielä.

Olen nyt ihastunut perinpohjaisesti kaakaoon, josta linkitän tylsästi vain Wikipedian, jossa sanotaan näin:

“Raakakaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista ruoka-aineista. Kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja 10% kaakaon painosta on antioksidantteja.”

Näissä suklaa- ja muissa jutuissa on nyt vähän se ongelma, että samalla kun superfoodit myyvät enemmän, ihmiset myös kyseenalaistavat enemmän. Se on hyvä asia, mutta samaan aikaan villiintyy se tyypillinen “käärmeöljykauppiaat”-kulma, joka ei ehkä ole aina ihan tarpeen.

On totta, että osa terveysväittämistä on varmasti liioiteltua ja sitä kautta kaikki superfoodit ja markkinat ym ärsyttävät monia, mutta kyllä osassa on ihan vinha perä.

Japanissa syödään paljon levää, ja muistaakseni he eivät ole kaikkein huonovointisin ja paksuin kansa? Mutta kun täällä aletaan syömään levää vaikkapa spirulinan muodossa, joku nokkela tulee sanomaan että nyt myydään ulkolaista jauhetta, vaikka voisi syödä mustikoita.

Voi syödä mustikoita, ja kannattaakin, mutta ei se sitä tarkoita, etteikö voisi samalla syödä jotain muutakin.

Pikkusiskoni Milla Madetoja on YLE:n toimittaja ja teki jo ehkä viisi vuotta sitten superfood-kriittisen TV-pätkän, olisiko ollut Puoli Seitsemän tai joku muu vastaava asiaohjelma. Siitä, että kannattaako nyt tuoda sieltä ulkomailta niitä erikoisjauheita, kun täälläkin on sitä mustikkaa. On on. Ei se silti poista sitä, etteikö voisi syödä jotain muutakin?

Nämähän eivät ole toisiaan poissulkevia asioita. Ei joko-tai, vaan kenties sekä-että. Toki on aina muotia olla kriittinen ja tiedostava, mutta joskus sitäkin voisi asteen verran vähentää ja olla ehkä ennakkoluulottomampi.

Se, että lakkaa olemasta niin kamalan negatiivinen ja “älykkään kriittinen”, voi joskus olla ihan hyväksi. Olen ollut mainosalalla kymmenisen vuotta, joten tiedän jotain paitsi tästä alasta, myös siitä miten ollaan koleita ja ns. “tosi tiedostavia”.

Takaisin kaakaoon. Viikonloppuna tuli tällaisia sydänmalleja, oikeinkin hyviä. Osassa on seassa pähkinävoita, osassa kookosmaitoa, joissain taateleita ja pähkinää. Hyvä perusohje suklaan tekemiseen löytyy mm. tästä Voimaruokaa-kirjasta. 

100 g kaakaovoita
75 g hunajaa
85 g raakakaakao-jauhetta
ripaus suolaa
lisäksi: voit laittaa pähkinöitä, kuivattuja marjoja, taateleita yms.

Sekoita keskenään, laita lautaselle tai muotteihin ja hetkeksi pakastimeen.
sydansuklaat
Hmm. Mikähän oli kirjoituksen pointti? No, ehkä se, että kun lakkaa vastustamasta vähemmän, voi elämästä saada enemmän.

3 thoughts on “Suklaa- ja ajatustehdas.

  1. Halu muuttua lähtee jokaisesta itsestään. Ei ole mistään kotoisin että yrittää väen vängällä muuttua toisten takia, toisia miellyttääkseen. Kaikki lähtee itsestään. Itsestään on kiinni mitä elämältä haluaa ottaa ja mitä sille antaa. Yritetään jokainen muistaa kumartaa sydämelle.
    😉

  2. Emmanuelle Q, ehdottomasti samaa mieltä. <3 Kun tietää mitä haluaa, ja paras haluamisen kohde mielestäni on "Haluan olla minä", ei voi mennä pieleen.

    Jos taas haluaa olla "joku toinen" ollaan mun mielestä jo väärällä kentällä. Ei kai kukaan liimaa jääkaapin oveen "motivaatioksi" jonkun toisen kuvaa, eihän?

  3. Hyvää huomenta Kukka <3 Siteeraan aluksi: "Mikähän oli kirjoituksen pointti? No, ehkä se, että kun lakkaa vastustamasta vähemmän, voi elämästä saada enemmän." Siinä piilee vinha totuus eli jarruttelu kaiken varalta tai varmuuden vuoksi voi ollla esteenä tai hidasteena päästä ns. mukavuusalueille 😉 "Congarats" sanovat jenkit onnitellakseen eli on todella hienoa, että Alku-ryhmäläiset ovat saavuttaneet näkyviä tuloksia opastuksellasi. Meinasin vahingossa ja unenpöpperössä vastata Adlbriksen mainokseen "Jumppaa aivojasi ja kroppaasi", mutta sekin liippaa aika läheltä tätä teemaa eli terve mieli terveessä kehossa. En käytä sanaa ruumiissa, koska sen merkitys on ihan kaput. Mainosalan osaajat luovat ihmisille uusia tarpeita, joihin heitä houkutellaan sanoin ja kuvin, tunteisiin ja järkeenkin vedoten. Manipuloinnista voi olla apua, kun haluaa markkinoida tuottensa asiakkaille ja kohderyhmälle markkina-aluella. Siinä pari faktaa, jotka ovat jääneet minunkin päähäni koulutuksesta ja työstä mainosalalla. Outdoor hobbies on laaja-alainen käsite, jonka puitteissa voi harrastaa mielekkäitä asiota laidastaa laitaan. Hienoa, että sinulla on pikkusisko, joka on perehtynyt näihin asiohin mustikan lisäksi. Melkoinen aasinsilta aiheesta toiseen siirtymisessä minulta, heh! Olen vahvasti kiinni kotimaisissa marjoissa, mutta mikäänhän ei estä maistelemasta muitakin. Yritin jopa kasvatella goji-marjoja itsekin Stevian lisäksi, mutta laihoin tuloksin. Viime vuosina parvekkeilla on kasvanut monenlaista yrttiä ja vihannesta ja tässä hommassa olen onnistunut paremmin. Kirsikkatomaateista ja suippopaprikasta tuli ihan mahtava sato. Olen myös nöyränä imuroinut itseeni tietoa ystäviltäni Intiasta ja Kiinasta erilaisten yrttien käyttötavoista ja terveysvaikutuksista. Tyttäreltäni sain Marokon tuliaisina jättipussin erilaisia kuivattuja yrttejä, OMG! ja niistä on varmasti hyötyä pitkäksi aikaa. Noista DIY suklaaherkuista meinasi mennä jalat alta, kuvia katsellessani. Torstaina kuljen taas Pandan suklaatehtaan ohi, joka on aivan vesijumppapaikka Wellamon vieressä 😉 Tänä aamuna väännän itseni kuitenkin seniorien kuntosalille. Aurinkoista päivää sinulle sinne Turkuun täältä aamusumun keskeltä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *