Finnish Kettlebell Club

Suomen ensimmäiset WKC Fitness Trainerit!

Onnittelut ja kippikset Optimal Performaceen, jossa on nyt kaksi tuoretta kahvakuulaohjaajaa! Suomen ensimmäiset World Kettlebell Club Fitness Trainerit ovat Anne Hämäläinen ja Joni Jaakkola.

Varsinainen koulutus on nyt tulevana lauantaina 11.6, joten laatuohjaajia tulee lisää. Suuren kysynnän takia pidän uuden ohjaajakoulutuksen pian, viimeistään elokuussa ja senkin pääkaupunkiseudulla.

World Kettlebell Club on kansainvälinen organisaatio, jota edustan ja jonka ohjaajia koulutan. Lisää tekstejäni ohjaajakoulutuksista:

WKC Kahvakuulaohjaajakoulutukset alkavat!
Millainen on WKC Fitness Trainer -koulutus?

8 thoughts on “Suomen ensimmäiset WKC Fitness Trainerit!

 1. tsau!

  vaaleatukkainen funtsailee, että mikä tässä kahvakuulaohjaaja koulutuksessa on suurin ero kahvakuulamies Tuomon vetämiin koulutuksiin?

 2. Käsittääkseni nämä kaksi on täysin erilaiset. En ole Tuomon kurssilla itse ollut (tunnen toki Tuomon vuosien takaa – kuten nyt ‘kaikki’ Suomessa tuntevat toisensa ja erityisesti rautaisen pallon piireissä).

  WKC:n kurssi eroaa oikeastaan myös kaikista muistakin tarjolla olevista.

  Liikkeet ja tekniikat opetetaan eri tavalla ja niihin perehdytään yksityiskohtaisesti. Lisäksi painotus on kaiketi eri liikkeissäkin, koska meillä opetetaan perusliikkeitä ja treenimetodi perustuu niiden varaan. Ballistiset liikkeet, joita pyritään tekemään mahdollisimman hyvällä tekniikalla: sellaisella, joka takaa jatkuvuuden.

  Niinpä WKC perustuu pitkälti sille, mikä tekee kahvakuulasta erinomaisen (harjoitteluun, jollaista on vaikea tai ehkä mahdotonkin saada aikaan muilla välineillä). WKC:n ideologia on nostamisen taito, laatu ja tekniikka. Eli ei liikkeiden määrä, vaan niiden laatu. 🙂

 3. Nää ihmiset hengas meiän pihalla tänään, maailma on ehkä vähän liian pieni. 😀 Mietinkin että olin näkeväni kahvakuulia ja teki mieli kysyä että mikä täällä on meneillään, kun harvemmin törmää kehenkään kuulien kanssa!

 4. Heheheee Tiia, hauskaa, kiitos ilmoituksesta, myös netti on näköjään yllättävän pieni 😯 Mikä ihmeen world wide web (?!) hehee.

 5. Mari 🙂

  Vaaleatukkaiselle vielä – ja koulutuksesta ylipäätään – mikään maailmassa ei estä tekemästä myös muita liikkeitä, paljon erilaisia liikkeitä jne.

  Itse olen vaan todennut, että kun mennään kahvakuulan kanssa ns. erikoisliikkeisiin, niissä ei ole edes olemassa yhtä tai oikeaa tapaa tehdä sitä. Rajana on vain mielikuvitus – ja tarve ratkaisee sen, mitä kannattaa tehdä tai teettää muilla. Jos kyse on ryhmäliikuntatunnista jonne porukka tulee ja menee, liikkeet eivät voi olla teknisiä vaan helppoja. Tyyliin pystysoutu, 1 jalan maastaveto tai kuulan pyöritys kehon ympäri. Tällöin pätee yleiset tekniikka- ja turvallisuustekijät enemmän kuin se, kummalta puolelta kehoa painoa pyörittää.

  WKC Fitness Trainer on hyvä peruskoulutus perusliikkeistä, ja samalla avaa oven uudenlaiseen harjoitusmenetelmään. Siinä on selvä progressio, se on skaalattavissa moneen eri tarkoitukseen ja käy siten hyvin erilaisiin tarpeisiin. Kun osaa käsitellä välinettä ja hallitsee perusteet hyvin, sen jälkeen oppii aika nopeasti ja taitavasti tekemään muutakin, jos kokee ne tarpeellisiksi. Ideoiden ja ‘uusien liikkeiden keksiminen’ ja tekeminen on helppoa, kun ensin osaa perusteet kunnolla ja oikein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *