Fiilistelyt

Sympatiaa, soutua ja Westsidea.

Haaa, sain uuden treeniohjelman ja aloitan sen sunnuntaina. Oodi sille:
Kuten kai sanottu, olen fiilis-ihminen kaikessa paitsi harjoittelussa. Mitä suorituksiin ja treeniin tulee, pidän siitä että ne on mitattavissa ja siten omaa kehitystä (eteen- tai taaksepäin) voi seurata. Ja jos kilpailutilanteita ei oteta huomioon, ei tarvitse verrata muihin, vaan standardeihin.
 Erilaisista taulukoista saa hyviä tavoitteitakin. FIT (ks. Killustrated.com) sisältää paitsi paljon asiaa, myös voima- ja muita taulukoita. Kahvakuulan kanssa WKC Ranks on erinomainen lista tasoista ja tuloksista, joita voi tavoitella (ilman varsinaisia kisatavoitteita).
 Hieman aihetta liipaten, Marko kirjoitti juuri hyvän tekstin otsikolla Itsetunto ja tekeminen. Allekirjoitan monta kohtaa.
Vaikka treenaan määrällisesti suht’ paljon, olen silti urheilun suhteen itsestäni aina sitä mieltä, että en minä niin hyvä missään ole. Välttävä miinus, jos sitäkään. Eli aika perinteinen ajattelutapa. Niinpä usein yllätyn, etten olekaan niin huono. Maanantaiaamuna piipahdin Sali82:lla tankoilemassa ja lisäksi päätin soutaa. Kokeilin 1000 m soutua, eikä se niin paha ollut.

Ei ole täysillä vedetty, jos pystyy ottamaan valokuvan vedon jälkeen.

Eilen koitin 500 m soutua ja sain 1:46. Ei ihan huono ilmeisesti, mikä oli jälleen yllätys. Ensi kerralla pitää pyytää joku ystävätär viereen tsemppaamaan, jos vaikka saisi enemmän irti.

Ja ei, kyse ei ole siitä että nyt alan soutamaan, vaan tulipa nyt soudettua. Kaikkea voi tehdä jos haluaa ja mitä sitä säästelemään – viestitti Jussi Riekki joskus tekstissään Miljardi sydämenlyöntiä.

Numerot on muutenkin kultaa. Otin pitkästä aikaa Kalorilaskurin käyttöön, koska näyttäisi siltä että manipuloin totuutta kaiken muun lisäksi myös syömisissäni. Ei ole yhtään pahaksi katsoa taulusta, mitä tulee syödyksi.

Teehetken lomassa söin soijajugurttia. Mielenkiintoista on, että soijajugurtilla ja maastavedoilla on ilmeisesti täysin sama vaikutus ihmiseen?
“Hemmottele itseäsi — kaikkea hyvää — saa olosi tuntumaan keveältä ja sinut hyvälle tuulelle. Täydellinen alku hyvälle päivälle. Voi myös nauttia sellaisenaan ja maukkaana välipalana.”

Long live Deadlift! Sinun hyväksesi ja maapallon hyväksi. Tuumasin myös, että koska treeniohjelma alkaa vasta sunnuntaina, tänään ehtii vielä olla vetopäivä. Mutta ensin kupponen sympatiaa.

En oikeasti juo teetä. Inhoan teetä. Juon Juhlamokkaa, paitsi  jos joku tarjoaa kallista ja oikeaa kahvia.

10 thoughts on “Sympatiaa, soutua ja Westsidea.

 1. Ai niin, tiedän hyvin miten kiistelty ja ns. vaarallinen soija on, joten siitä ei tarvitse huomauttaa – jos kohta myöskään päivitellä. Tai saa päivitelläkin 😀

 2. Taas hyvä kirjoitus. Tämä pisti silmään: “olen silti urheilun suhteen itsestäni aina sitä mieltä, että en minä niin hyvä missään ole. Välttävä miinus, jos sitäkään.”

  OK, ja mihin yrität motivoida itseäsi, miltä yrität suojella itseäsi tai millaiselta ihmiseltä yrität vaikuttaa noin ajattelemalla? Ja miten hyvin se toimii? Mitä pelkäät että tapahtuu jos ajattelet että olen oikeastaan jo aika hyvä tässä ja välillä treenit menevät hyvin, välillä huonosti? Tutkimusten mukaan itsensä vähättely, syyllistäminen jne. itse asiassa vain huonontaa suorituksia. Urheilijoiden henkisestä valmennuksesta kiinnostuneiden kannattaa tsekata Garret Kramerin Stillpower.

  Entistäkin parempia treenejä!

 3. Tuo Ergo-soutolaite on todella mainio kuntoilulaite, ja tosi hyvin vedetty Kukka! Ergolla on myös aivan loistava ranking-lista, jossa saa hyvän tuntuman miten muut samanikäiset, -painoiset ja -sukupuoliset soutaa saman matkan missä päin maailmaa tahansa. Rankingissa on matkat 500 metristä maratoniin, ja tietenkin olen noin sata vuotta sitten soutanut ne kaikki. http://log.concept2.com/get_wrankings.asp?gotopage=2 (tässä kai mun tulos) http://log.concept2.com/rankings.asp – Mee tonne ja laitta tuloksesi niin huomaat, miten hyvä oot.

 4. “Mun” salilla olis samanlainen soutulaite (tai ainakin tuo monitoriosa näyttää samalta). Uskaltaakohan siihen koskea ilman opastusta, etten hajota sitä?

 5. Katri, tottakai vähättely huonontaa suorituksia, enkä etukäteen negatiivisia juttuja mietikään. Riippuu vähän mitä olen menossa tekemään. Yleensä mun fiilis on iloinen, lopuksi iloisen yllättynyt.

  Tarkoitin, etten vaan ilmeisesti koskaan totu ajatukseen, että voin tehdä oikeasti hyvän urheilusuorituksen, joka on hyvä myös muiden kuin oman äidin mielestä. 😀

  Pääsääntöisesti ajattelen että kaikki on aina todella jees – testataan tänään tuota ja huomenna tuota ja jos ei mene, niin ensi kerralla sitten. Jos menee, niin jee. Ja kun treenaa tarpeeksi usein itseään huomattavasti parempien kanssa, leijuminen vaan loppuu. Itsen vähättely ei ole hyvästä, mutta ei perusteeton keuliminenkaan (vaikka se kivaa olisikin).

  Ei tämä ole niin kauhean vakavaa. Pikemminkin sitä, että rima on mieluummin korkealla. En halua ajatella olevani uniikki lumihiutale, koska olen kuitenkin ihan tavallinen pallopää. 😀

  Maria kiitos!

  Mari, uskaltaa – ei se nyt rikki ainakaan mene.

  Maiju, sellainen moniohjelma vaihteeksi. Varmaan kirjoitan siitä myöhemmin lisää, mutta ihan tavallinen kuntoa ja voimaa -setti. Tai no, ei ehkä aivan “tavallinen” mutta perusjuttuja silti.

  Sanna, näyttäisi siltä että laskurissa on ainakin jotain superfuudeja. Käytännössähän vaikka maca-jauhetta tai mitä hyvänsä näistä käytetään niin pieniä määriä (grammoja), ettei niistä varmaan suuriakaan määriä energiaa tule. Ehkä enemmän vaikuttaa esim. pirtelöiden muu koostumus (tekeekö ne siis kermaan, voihin vai veteen =) ja sitä rataa.

 6. Got it! 😀 Menin harhaan tuosta sun “välttävä miinus” -heitosta. 🙂 Siitä tuli mieleen omat “olen huono äiti” -juttuni, jotka loppuivat vasta kun tajusin etten ole hyvä enkä huono äiti olen vain äiti joka joskus toimii fiksusti ja joskus vähemmän fiksusti.

  Entä jos oletkin uniikki pallopää? 😉

  Ja tähän päälle ryhmälauluna: “Me ollaan sankareita kaikki, kun oikein silmiin katsotaan…”

 7. Kokeilin tänään soutaa nostamisen päälle. Se oli ihan törkeen kivaa, vaikka maisemat ei vaihtuneetkaan. Laitekin jäi toimintakuntoiseksi mun jälkeen, enkä onnistunut itseänikään telomaan. Jes!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *