Ravinto

Syö itsesi iloiseksi!

Olen tällä viikolla syönyt poikkeuksellisen paljon hilloa, hunajaa ja kaikkea muutakin makeaa. Ehkä syön tunteeseen, tai sen puutteeseen, samantekevää. Myös kahvia on kulunut, mustana ja voideltuna (ks. Mustana, voita päälle -postaus).

Syön kyllä aina aika paljon, vaikka nyt tämä selvästi onkin jokin seitinohueen stressiin liittyvä. En ole luontaisesti yhtään näännyttäjätyyppinen, eli en ole kiinnostunut ja/tai kyvykäs olemaan vähällä ruoalla kovin kauaa, koska sellaiseen ei ole mitään syytä. Mitä painonhallintaan tulee, en siinäkään usko että kitumisen kautta saisi pysyviä tuloksia.

Ja mitä tekee ”bikinikunnolla”, jos ei syö ja on siten liian väsynyt mennäkseen uimaan? =)

No joka tapauksessa, rakastan kaikkea makeaa yli kaiken, mutta vuosiin en ole enää (arkena) sokeria syönyt. Blogin arkistosta löysin vanhan tekstin: Sokerittomat makeat ja muut hyveet (G) – siellä on muutama vinkki ja ajatus myös ”itsekurista”, jota minulla esimerkiksi EI ole.

Toisin sanoen, ilman sokeriakin saa aikaan paljon kaikenlaista hyvää. Tällä viikolla toimiviksi testattuina on mm. nämä:

• HS Maapähkinävoi-banaanijäädyke
• Instagramista bongaamani suklaa-pikafudge, jonka nimesin Minuuttifudgeksi. Alkuperäinen ohje oli jotain ihan muuta, itse laitoin 2 rkl kookosöljyä, 2 rkl raakakaakaojauhetta, 1 rkl hunajaa, 1 rkl lucumaa, vähän suolaa ja carob-jauhetta. Netissä laitettiin myös macaa, sitä minulla ei ollut.
Banaani-hunaja-maapähkinävoiveneet, joita söin eilen illalla. Söin samoja jonain toisenakin päivänä, viipaleina.
• Päivitän näitä suklaapallukoita omaan Instagramiin.

IMG_2828

Ja tässä Minuuttifudget. Tytär ei tykkää.
retrica
Se mikä on hauskaa, on että olen viime aikoina syönyt lähinnä enimmäkseen hiilareita. Normipäivänä ne on juuri se, mitä helpoimmin unohdan syödä. Nyt ei ole tarvinnut muistuttaa (huom, nämä eivät ole dieettiohjeita, sen verran muistutan).

Kirjaa kirjoittaessa en liioin treenaa, tai liiku muutenkaan paljon. Yritän lähinnä ylläpitää kirjoituskykyä, en niinkään muuta. When all else fails, lower your standards?

Koitan käydä salilla edes kahdesti viikossa, etten täysin jämähtäisi penkkiin. En muista eläessäni istuneeni niin paljon, kuin nyt kirjan teon aikana.

Ja kyllä, nyt olen käynyt oikein kahdesti punttisalilla tällä viikolla, niin hyvillä mielin, että on pitänyt ottaa oikein kuvat. Kävin vieraissa 82:lla, heti linnunlaulun jälkeen.

En ole varsinaisesti ns. gymselfie-ihminen (Voimakadulla ei olla, siellä ei ole kuin yksi peili ja sekin naisten pukkarissa, eikä siellä kukaan kuvaa vaan pukeutuu), mutta kerrankos sitä. Tai kaksikin.

Pahoittelen kuvan saastaisuutta. Ei-niin-elegantti saliympäristö, likainen peili ja pari Instagram-filtteriä, sillä mennään. Ilon kautta!
gymselfie

Ja vielä tuli vastaan MindBodyGreen-sivuilta 7 ways to bounce back after eating a bit too much. Aika käypiä neuvoja, jos on syönyt tai juonut itsensä oikein tosi iloiseksi.

Banaaniveneillä sitä ei vielä tule, mutta jäätelöbakkanaalit tai muut jo lasketaan. Uutena vinkkinä listassa on lämmin/kuuma vesi ja sitruuna, itse suosin huoneenlämpöistä, mutta kuumana en ole kokeillutkaan.

Ja näitä vesiä juon sitruunan tai greipin kanssa, tai sekä että, kuten tänään. En osannut päättää kumpi. Molemmat.
vedet

4 thoughts on “Syö itsesi iloiseksi!

  1. Jos kahdella saliviikkokerralla ja hiilarihimon huipulla peilistä katsoo tuollainen upeus niin ehkä minunkin pitäisi ostaa sinun ja Samin valmennuspaketti. 🙂

  2. Paula, kiitos! =)) Mulla nyt on toki aika pitkä historia punttisaleilta ja joskus olen treenannut enemmän, että vähän aikaa menee kevyemmälläkin treenillä ja ihan vaan ylläpitäen. Voimatasot pysyy yllättävän pitkään edes ”jollain” tasolla. Ja toki valmennukseen pääsee, heti kun sellainen taas tulee. :))

  3. Voi juma, Kukka, missä kunnossa olet!! Ja kirjoituksistasi oon saanut sen käsityksen, että tällä hetkllä liikuntaa on tosi vähän. Millaista treeniä teet salilla? Tahtoo kans harrastas ”Kukka-treeniä”!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *