Fiilistelyt

Tässä hetkessä?

Kävin juuri pikaisella mie romahan -tyyppisellä kävelylenkillä.

Mietin siinä tuskissani pää sauhuten, että onpa kurjaa, kun ei ole “mitään mitä odottaa”.

Siis jotain megaa, niinkuin “kaikilla” tuntuu olevan. Että ei voi polkea paikallaan, kun pitää mennä eteenpäin. Mutta miksi ei voi polkea paikallaan? Jos paikka on ihan hyvä?

Koitin innostua ja keksiä tulevaisuuteen jotain josta innostua. Ei irronnut. Innostuminen ja uuden suunnittelu on äärimmäisen kivaa, mutta ainahan sitä ei voi olla.

Olen tottunut elämään melko etukenossa, eli mielessä on lähes aina jokin tavoite tai ajatus, jota kohti mennään. Juuri nyt en keksi mitään. Pitäisi (koska muutkin), mutta ei.

Nykyinen dream big -trendi on loppujen lopuksi aika stressaava. Onko koko ajan pakko olla jokin unelma? Entä jos ei ole?

Että ei nyt vaan yksinkertaisesti tänään keksi mitään lisättävää, eikä löydy intoa puuskuttaa “jotain” kohti siitä huolimatta, että pitäisi. Vaikka vain siksi, että kaikki muutkin puuskuttavat?

Kollektiivipuuskutus kohti .. öö, mitä?

Voihan olla niinkin, että aina välillä se mitä on, on ihan riittävää.

Puhaltelin kävelylenkkini loppuun. Kun lähtiessä mietin mitä sitä seuraavaksi kehittäisi, kierroksen lopussa olinkin jo ihan eri ajatuksissa. Entä jos en kehitä mitään? On ihan kiva kun on jotain mitä odottaa, mutta ehkä loppujen lopuksi se ei kuitenkaan ole tarpeellista.

Muistin taas Tommy Hellstenin, jota alan pikkuhiljaa ymmärtää: että kun ei kuitenkaan OLE muuta kuin tämä hetki.

Näistä on paljon kirjoitettu ja tehty t-paitoja ja lauluja, ihmiset aina tykkäävät “tästä hetkestä”, mutta en ole ihan varma miten hyvin se sisäistetään.

Kaikki ovat yhteen ääneen sitä mieltä, että joo, “on vain tämä hetki, carpe diem”, ja ovat samaan aikaan yhtä aikaa siinä hetkessä ja ainakin kahdella eri välineellä jossain toisessa hetkessä, ajatuksissaan vielä yhdeksännessä.

Muistan Elisan mainoksen yli 10 vuoden takaa. Silloin mobiilius tarkoitti tekstiviestiä tai sellaisen vastaanottamista antennikännykällä. Spiikki meni siten, että “Haluan olla kaikkialla, kaikkien kanssa, kaiken aikaa, nyt ja aina”.

Oh my hyvänen aika. En halua. Haluan olla tässä.

Tämä hetki on oikeastaan tosi mielenkiintoinen, kun sen oivaltaa. Siis siinä kyseisessä hetkessä, ei etukenossa seuraavassa hetkessä miettimässä sitä seuraavaa hetkeä.

Ympyrä sulkeutui: Pitää olla jotain mitä odottaa. Pitääkö? No ei.

Löysin tämmöisen, tästä.
olet_tassa_iso
Ja minä olen tässä.
kukka2

5 thoughts on “Tässä hetkessä?

  1. Ja taas osuit naulan kantaan! Olen viime aikoina käynyt paljon mielessäni näitä samoja ajatuksia läpi, kun jotain suurta pitäisi olla muka koko ajan suunnitteilla ja keksimällä keksiä. Jälleen kerran samaistun tekstiisi täysin, kiitos! 🙂

  2. Samaa mieltä. Kiire asuu korviesi välissä ja voittamalla “kiire-mentaliteetin” voit vähentää stressiä ja tämän seurauksena olla luovempi ja onnellisempi.

  3. Ihana ja vapauttava teksti! Olen monesti miettinyt samaa. Että onko pakko olla koko ajan menossa jonnekin ja tavoittelemassa jotakin? Pakko juosta Jonkin perässä, että olisi Joku? Miksei voisi löytää onnea ja iloa siitä mitä jo on 🙂

  4. Hyvin sanottu! Taas kerran. Olen tässä viimeisen vuoden aikana joutunut pohtimaan paljonkin tulevaisuutta, suunnittelemaan ja tekemään isoja elämänmuutoksia ja miettimään huomista ja miten se järjestyy. Nyt kun vähitellen alkaa palikat asettumaan paikoilleen on ihanaa olla tässä. Olla ja kuulostella omaa oloaan ja pikkuhiljaa rakentaa tätä uutta arkea ja elämää. En kaipaa mitään suurta odotettavaa tulevaisuuteen, vaan haluan oppia keskittymään tähän hetkeen ja tähän nykyiseen elämääni. Se riittää nyt oikein hyvin. Arki on juhlaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *