Ravinto

Vastustan.

Olen kirjoittanut flunssista ja vastustuskyvystä ennenkin, ja itse asiassa aika paljon. Joitakin vuosia sitten kirjoitin aiheesta mm. Vogelille ja sitä kautta useampaankin luontais- tai terveysalan lehteen. Viime vuonna kirjoitin näin: 15# Vastustuskyky.

Mukana on tuotteita, mutta myös tämä:

”Luulen, että alttiuteen sairastella vaikuttaa paitsi kehon vastustuskyky, myös mieli, asenne ja asioihin suhtautuminen. Jos on taipuvainen huoliin ja murheisiin, ehkä keho on alttiimpi myös sairastumaan.”

En mene väittämään sitä totuudeksi koska mitään asiallista lähdettä ei ole tarjota, mutta uskoisin näin. Ja näyttäisi olevan tottakin ainakin omalla kohdallani. Kausiflunssat eivät tunnu tarttuvan, enkä nähtävästi sairastu flunssaan sitten millään. Monesti odotan sitä (nytkin odotan sitä, koska työputki on niin hullu ja yleensä tällaiset päättyvät petiin). Mutta ei.

Luulen, että hyvän vastustuskyvyn taustalla on ruokavalio ja kiitos treenin, myös fyysisesti kohtalaisen vahva keho, mutta myös hyvillä tuotteilla lienee osuutta asiaan.

Päivittäisessä käytössä on Havupuu-juoma, paljon antioksidantteja. Myös CocoVin-pakurituotteita käytän säännöllisesti. Echinaforcea niin ikään, eli sitäkin on aina kaapissa ja käytän, vaikka mitään oireita ei olisikaan.

Sami kysyi vuosi sitten, Montako flunssaa haluat sairastaa tänä talvena? Oma vastaukseni on, että edes yhden, koska haluaisin makoilla villasukat jalassa ja katsella romanttisia komedioita ilman, että olisin näin energinen. =)

Ei ehkä pidä toivoa tuollaista, mutta tulipa nyt sanottua. Eikä tarvitse sanoa, että ”nyt vaan opettelet olemaan ja katsot elokuvia”, koska minua ei oikeasti kiinnosta katsoa niitä elokuvia. Katsoin kaksi jo viime vuonna, kiintiö on täysi: 21 tapaa pilata oma fiilis. 

”Näitä ohjeita noudattamalla saa aivan varmasti paskan olon pitkäksi aikaa. Ei muuta kuin kokeilemaan.”

***

En ole työnantaja, mutta jos olisin, vastustaisin ennen kaikkea kausiflunssia. En edelleenkään tykkää siitä, että asioiden kerrotaan tapahtuvan ja sitten niiden ns. kuuluu tapahtua, koska niistä niin paljon puhutaan.

Että syksyllä kuuluu olla flunssassa, tai että fitness-harrastuksen kuuluu aiheuttaa syömishäiriö, tai että kahvin kanssa kuuluu kampaviineri ja painonnostajalla kuuluu olla finnejä selässä. Toki en ole sitäkään mieltä, että ihmisen kuuluu laittaa kookosöljyä kainaloon siksi, että joku Ruohonjuuressa tekee niin.

Saas nähdä, tuleeko se flunssa nyt sitten, vai meneekö tämä turhan uhoamisen puolelle.

2 thoughts on “Vastustan.

  1. Siellä se voimanainen taas ikäänkuin brovosoi lukijoitaan kommentoimaan. Olet kyllä aika ihana, kun energiaa piisaa tällaiseenkin, että melkein pursuaa saumoista 😉 Sen verran kuitenkin tuosta vastustuskyvystä, että on todella hienoa, että kehosi immuunivaste on kyllin vahva vastustamaan näitä tavallisimpia räkätauteja. Minullakin on sellainen vahva usko, että ihmisen psyykeellä on oma osuutensa sairatumiseen eli masentuneena sairastuu herkemmin kuin postiivesella latauksella varautuneena. Oma lukunsa on tietysti sillä mitä suuhunsa laittaa eli ruokailutottumuksilla ja ruokavaliolla. Kiinalaisetkin juovat 4 erilaista teetä vuodenaikojen vaihteluiden mukaan. Lisäksi he uskovat, että mitä enemmän värejä on lautasella koostuen vihanneksista ja hedelmistä, niin sen terveelisempää se on eli enemmän flavonoideja. ”Kookosoljyä kainaloon” asiassa on vinha perä, sillä moni on herkistynyt deodoranteille. Sen lisäksi deodoranttien sisältämä alumiinihydroksidi altistaa käyttäjänsä Alzhaimerin tautiin helpommin kuin sitä kaihtavat. Kookosöljy on muutenkin erinomainen tuote moneen käyttöön ihonhoitoon ja ruoanlaitossa. Itse kuulun siihen ryhmään, joka suorastaan imuroi näitä kaikenmaailman kulkutauteja itseensä johtuen perussairauksista, jota ovat alentaneet immuunivastetta. Pari sanaa pakurista. Se on yksi vahvimmista luonnon antioksidanteista ja kelpaa hoidoksi moneen vaivaan, mutta saatta sekoittaa silti esim. diabeetikon sokeritasapainoa. Kiitos kuitenkin näistä pläjäyksistä.

  2. Joo, vastustin. Viimiseen asti. Kiersin ja kaarsin, ja uskoin etten sairastu. Tänäkään syksynä. Hah, ja tässä sitä ollaan..nokka vuotaa ja kurkussa on kaktus. Ärsyttää. Ei auta villasukat eikä ne leffat, kun ei kiinnosta maata sohvalla leffoja katsellen.. Kokeilisinko vielä sitä havupuu-juttua, jotta pääsisin mahd nopeasti tästä taudista eroon?? En yleensä sairasta näitä ”pakollisia” kausiflunssia, mikä lie että tänä vuonna saavutti.. Mutta siihen uskon, että omalla positiivisella ajattelulla tästä(kin) selvitään ja normaali elämä jatkuu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *