Koulutukset ja kurssit

Viikonlopun treeniseminaari!

Kiitokset kaikille viikonlopun seminaariin osallistuneille!

Oli erittäin hyvä kaksipäiväinen treeniseminaari, jossa yhdistyy voima, kunto ja liikkuvuus yksinkertaisesti, monipuolisesti. 

Eilen oli kahvakuulapäivä, josta on harmillisen vähän kuvia. Opetin – ja silloin on vaikea kuvata. Päivän aikana käytiin läpi perusliikkeiden tekniikat ja nostamisen ydin. Kirjoitin vuosi sitten artikkelin Liikkeiden opettamisesta – tämä on toimiva etenemisjärjestys.

Päivien sisältönä oli liikkeet ja harjoittelu: miten treenataan, nostetaan, miten koostaa omia harjoituksia ja miten mennä treeneissä eteenpäin. Olennaisimpana asiana tekniikat. Tehtiin paljon sarjoja kellon kanssa ja opeteltiin myös rytmiä ja tietyssä tahdissa harjoittelemista.

Voimapäivänä sisältö on käytännössä samanlainen, mutta liikkeet, harjoitukset ja välineet erilaiset. Kaikki oppivat hyvin, hiki oli läsnä! Ensin opetellaan liikkeet, ja huomattavaa on aina, että mitä pidemmäs mennään, sitä yksinkertaisemmaksi kaikki muodostuu. 

Kahvakuulan nostamisen ja levytangon nostamisen yhtäläisyydet ja erot on helppo huomata päivien edetessä. Ja se, miten ne tukevat toisiaan. Voimakatu 6 toimii myös kahvakuulan nostamiseen täydellisesti – tietysti. 

IMG_5544
Kun kahvakuulan nostamisessa menee eteenpäin, suosittelen painonnostokenkiä ja lavalla treenaamista (alustan takia), mutta tämäkin kova kumimatto käy täydellisesti. Kuulapäivä meni kaikilla erinomaisesti! Työntä ja tempaukset sujuivat hyvin. Paljon tehtiin ja paljon olisi voinut jatkaakin, mutta treenit jatkuvat kotona. 

IMG_5550
Harjoittelun teoriaa. Enimmäkseen päivä sisälsi käytäntöä ja tekemistä, mutta myös muistiinpanoja ja keskustelua. Ehdin juuri saamaan painosta uudet materiaalitkin tätä varten ja sunnuntaiksi oli omat materiaalinsa levytankoliikkeistä.
IMG_5723
Toisena päivänä, eli voimapäivänä käytiin läpi keppijumpan ja lämmittelyiden jälkeen perusliikkeet.
IMG_5598
Kyykkyjen harjoittelua.
IMG_5652
Maastavedon yksityiskohtiin.
IMG_5666
Ohjelmassa kyykky, maastaveto, punnerrus ja raaka rinnalleveto, oheisharjoitteita. Hienointa on aina huomata se, että ihmiset jotka eivät ole koskaan nostaneet tankoa maasta (eli tehneet maastavetoa), oppivat sen heti. Sama pätee aina myös kahvakuulatyöntöihin. Vaikka ei edes tietäisi mikä on työntö, sen voi oppia.

Maasta nostaminen on yksinkertaista ja helppoa.
IMG_5662
Käytämme harjanvarsia paljon, paitsi lämmittelyyn, myös asentojen “demoamiseen” (ja liitutaulun osoittamiseen).
IMG_5654
Noora veti oman ennätyksen, 50 kg. 🙂
IMG_5695
Tässä lähti käyntiin vielä Bring Sally Up, päivän päätteeksi kepeillä. Linkistä pääsette muistelemaan!
IMG_5742
Nooralle tämä!
IMG_5749
Kiitos kaikille! Myös heille, jotka eivät ehtineet kuvaan, eli riensivät Somerolle (lentopallo kutsui, peli on hyvä syy lähteä). Ja kunniamaininta Muonioon Saaralle, joka ajoi yhteensä yli 2000 km seminaaria varten. SE on kovaa ja pääsi mukaan myös ennätysten seinälle.
IMG_5748

Suuri kiitos kaikille inspiroivasta viikonlopusta! 

Tulossa tekstit mm. 1. Räkkiasennosta (ja kehon mittasuhteiden vaikutuksesta siihen, tai nostamiseen ylipäätään). 2. Voimaharjoittelun ja kahvakuulaharjoittelun (/kisatreenien yhdistämisestä: miksi, milloin, miten) ja 3. Linkkilistan hyville harjoittelusta kertoville sivuille ja artikkeleihin. 4. Esimerkkitreenejä/- päiviä.

Seuraava kahvakuula- ja voimaseminaari on maaliskuussa, eli 15.-16.3 Turussa. Sama sisältö kuin nyt tänä viikonloppuna, laitan erillisen mainoksen vielä. Ilmoittautua voi jo sähköpostilla kukka (at) kukkalaakso.com – tämä tuli täyteen nopeasti.

PS. Muistakaa tilata uutiskirje, jos haluatte tuoreimmat uutiset sähköpostiin ennen muita!

Sen saa tästä: Tilaa uutiskirje. 

4 thoughts on “Viikonlopun treeniseminaari!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *