Tykkää tästä

Voimakatu 6. Tekemisen iloa!

Avoimien ovien päivänä.

****

Kirjoitin salin sivuille, Mitä Voimakadulla tehdään.

Tatu Karhu, pitkän linjan voimailija ja vanha tuttu kävi kylässä (unohdin ottaa kuvan!). Juteltiin siitä, mitä treeniltä halutaan. Moni toivoo, että tekeminen näkyisi kropassa myös ulospäin – eikä se väärin ole.

Aina puhutaan kiinteytymisestä, tai siitä mihin joku treeni “ottaa” tai mikä on “tehokasta”. Tatu sanoi osuvasti, että “Vahvamieslajit, painonnosto, voimanosto, kuulan nostaminen .. jos noita treenaa, se kroppa tulee automaattisesti. Se ei voi olla tulematta.”

• Se, että näiden lajien harjoittelu ei näkyisi ennen pitkää vartalossa, on lähes mahdotonta. Toki ruokavalion merkitys on suuri, mutta jos ajatellaan pelkkää treeniä.

• Lajit on kokonaisvaltaisia, hyvässä opissa turvallisia ja hauskoja. Voimaa tarvitaan. Jos sitä ei ole, se kehittyy. Kun ihminen käyttää voimaa, keho reagoi. Se ei voi olla reagoimatta.

• Se mistä pidän, on että voi keskittyä tekemiseen sen sijaan, että keskittyisi ajatukseen “nyt minä kiinteydyn tai nyt minä kasvatan lihasta”. Ei sellainen treenatessa tule edes mieleen.

• Voimakadulla on kävijöitä on laidasta laitaan, ja valmentajien osaaminen ja ammattitaito on tietysti jokaiselle sama.

Vesa tekee fysiikkatreenejä myös monille kamppailu-urheilijoille, eilen kuvattiin videota. Tässä Vesa ja Tom Niinimäki, joka treenaa nyt UFC:tä varten (lue: Niinimäki sai UFC-pestin).

Vesa ja Tomppa:
vesa&tomppa
• Moni on kysynyt, voiko tulla, vaikka ei osaa mitään. Tottakai voi – ja juuri siksi pitää! Tai että pitääkö olla valmiiksi vahva, jotta voi tulla. Ei tietenkään pidä. (= pitääkö venyttelytunnilla olla valmiiksi notkea tai laihdutusryhmässä valmiiksi laiha?) 🙂

• Voimakatu 6 perustettiin, jotta ihmiset voivat harjoitella ja kehittyä riippumatta siitä, mikä on urheilutausta, tai onko sitä ehkä ollenkaan.

• Kehityt, kun annat sille mahdollisuuden. Mahdollisuus tarkoittaa sitä, että tulee ovesta sisään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *