Flavor of the Month

Voimakatu 6: news.

Kirjoitan salin sivuille lisää valmentajista ja meillä harjoittelusta. Teemme treeniohjelmia (voima- ja kunto) ja tottakai opastamme välineiden käyttöön.

Teen myös lehdistötiedotetta. Tulemme järjestämään avoimien ovien päivän lisäksi toimittajapäivän. Ei mitään kampaviiner-pönötystä kuten kaveri Yleisradiolta jo totesi =) vaan jotain ihan muuta.

Nyt kun laitan faktoja paperille, on itsekin todettava että meidän valmentajat on paitsi ammattitaitoisia, myös vähintään mielenkiintoisia. Vesa on ammatiltaan palomies ja urheiluhieroja, Tuomas vanginvartija, Samuli taas on mielenterveyshoitaja (nyt tosin Vierumäellä vuodenvaihteeseen saakka).

Kokemus eri lajien harjoittelusta ja valmentamisesta on kattava – myös harjoittelijoita on laidasta laitaan. Ns. tavallisista kuntoilijoista urheilijoihin.

Tässä kelkkaa testaa Kirsi, joka on voittanut mm. Suomen vahvin nainen -kisoja.
kelkka
Kirsi kävi pari viikkoa sitten myös Rauman Mutajuoksussa. Siellä oli renkaankääntökisa, jonka päävoittona oli painepesuri. Tuomas totesi että sellaista ei salilla vielä olekaan, joten Kirsi kävi joutessaan sen meille voittamassa. Painepesuri on muuten salin ainoa laite.
painepesuri
Vesa Vuori taas tekee fysiikkavalmennusta kamppailu-urheilijoille ja on suunnitellut myös Tom Niinimäen fysiikkatreenit, kuten videolta voi katsoa (lue uutinen FightSportista).

Myös Maarit treenaa voimanaislajeja,

kuva-74
.. ja taas toisaalta eilisellä kahvakuulakurssilla oli mukana myös vasta-alkajia. Kiitos eilisestä, tekniikat meni hyvin perille ja ensi viikolla jatketaan! =)
kuulakurssi
Salilla on kaikki ns. toiminnalliseen harjoitteluun tarkoitetut välineet, mutta mietimme, millä tavalla tuomme sen esiin. Emme haluaisi käyttää termiä “toiminnallinen harjoittelu”, koska se on jokseenkin vesitetty, eikä tarkoita sellaisenaan vielä mitään.

Tiedän esimerkiksi, että moni haluaisi jumppaa tai kahvakuulailua. On ihan ok haluta kaikkea, mutta entä jos mietit asian näin: ei ole treenaajan tai asiakkaan tehtävä tietää mitä hän haluaa tehdä.

Uskon vahvasti asiantuntijapalveluihin myös tällä alalla.

Asiakkaan tehtävä on tietää mitä hän haluaa lopputuloksena, eli oma tavoite. Se voi olla 10 kilon painonpudotus, six pack, 100 kg tempaus tai 300 kg maastaveto. Mitä tahansa siltä väliltä ja niiden ulkopuolelta.

Valmentajan tehtävä on kertoa, miten tähän päästään: opettaa, tehdä treeniohjelma ja auttaa.

Tutustumaan pääsee ilmaiseksi ja avoimien ovien päivästä laitan lisätietoa pian.

Meillä ihminen on hyvissä käsissä. =) Sen tietää myös Oliver, joka sai elämänsä ensimmäisen salikortin. Kyllä salikortti tekee onnelliseksi miehen kuin miehen.
ensimmäinen_salikorti

10 thoughts on “Voimakatu 6: news.

 1. “Tiedän esimerkiksi, että moni haluaisi jumppaa tai kahvakuulailua. On ihan ok haluta kaikkea, mutta entä jos mietit asian näin: ei ole treenaajan tai asiakkaan tehtävä tietää mitä hän haluaa tehdä.”

  Toisaalta ihminen joka haluaa kahvakuulailla tai jumpata ei tule teidän salille. Ainakaan toista kertaa. Kaikkia ei aja liikkumaan sama motivaatio, joillekkin on oikeasti tärkeää, että liikkuminen on kivaa. Tuo on mielestäni suurin ero liikkujien ja urheilijoiden välillä, eikä siinä ole mitään pahaa.

  Asiasta kukkaruukkuun (heh…), onko ollut suunnitelmissa kahvakuulan nostokoulua Oulun suuntaan? Vai olenko jo missannut kyseisen tapahtuman?

 2. Nanna, hetkinen!

  “Toisaalta ihminen joka haluaa kahvakuulailla tai jumpata ei tule teidän salille. Ainakaan toista kertaa. Kaikkia ei aja liikkumaan sama motivaatio, joillekkin on oikeasti tärkeää, että liikkuminen on kivaa. Tuo on mielestäni suurin ero liikkujien ja urheilijoiden välillä, eikä siinä ole mitään pahaa.”

  Kehittävä harjoittelu ja liikunnan ilo, (tai se että treenaaminen on kivaa), ei ole _mitenkään_ toisiaan poissulkevia asioita. Tosi harmi, jos näin kuvitellaan. Mistähän moinen johtuu?

  Harjoittelu on hyvinkin kivaa ja iloista. Tuossa on kyllä iso mutka ajattelussa jos tilanne on näin. Että kehittyäkseen pitää tehdä asioita hampaat irvessä .. ei se niin mene. Kehittyminen se vasta kivaa onkin: mikä muu voisi motivoida sen enemmän, kuin se että saa tulosta?

  Keinotekoista vastakkainasettelua en ymmärrä lainkaan, eikä sellaisesta ole missään nimessä kysymys. Käsittääkseni useimmat liikkuvat kuitenkin paitsi sen iloisuuden vuoksi, myös siksi että tavoittelevat sillä _jotain_.

  Jos joku haluaa kahvakuulailla tai jumpata ja tulee meidän salille, uskon että mieli voi hyvinkin muuttua kun ymmärtää mistä on kysymys. Olen kouluttanut tässä lajissa niin monta vuotta, että tiedän kyllä miten tämä menee. Tiedon lisääntyminen yleensä auttaa siihen, että osataan haluta eri asioita.

  Toki meilläkin jumpataan, mutta se on vaan hieman erilaista. Vaikkapa keppijumppaa. Minun puolestani nostamista voi yhtä lailla kutsua jumppaamiseksi, eiköhän jumppa ole vähän kuin kauneus – eli katsojan silmässä. 😀

  Oulu on ollut suunnitteilla sata vuotta =) se pitäisi nyt saada kalenteriin ja kuntoon.

  1. Mä olen mielestäni urheilija ja mielestäni urheilu on ihan yhtä kivaa ja hauskaa kuin liikkuminenkin 😀 Se, että se välillä voi olla myös rankkaa ja haastavaa ei tee urheilusta yhtään vähemmän kivaa ja hauskaa. Päinvastoin!

  2. No joo, mun omat kokemukset kehittävästä harjoittelusta kilpaurheilun osalta on jossain määrin ikäviä (ylikuntoa, riittämättömyyden tunteita ym…), että saatan ottaa asian vähän liian henkilökohtaisesti. Ja mulle suurimmaksi osaksi on ollut aivan selvä vastakkaiasettelu; kova kehittävä treeni on ollut ikävää, ei hauskaa. Jostain syystä mun päähän on iskostunut ajatus, että aina pitää tehdä täysillä, muuten siitä ei ole mitään hyötyä enkä ole päässyt tuosta ajatuksesta irti vaikka en ole kilpaillut enää vuosiin. Mutta mitä tarkoitin oli lähinnä se, eri ihmisille eri lajit kivoja. Riippuu tavoitteiden asettelusta mitä ja miten haluaa ja kannatta liikkua. Mutta pitääkö aina optimoida? Pitääkö joka asiassa aina tavoite olla kehittyminen ja miten sitä sitten mitataan?

 3. Moi! Voisitko kertoa minkä merkkisiä nuo kahvakuulat on (tai mistä niitä saa)? Onko teille tulossa myyntiin? Nää on niin paljon helpommat osassa liikkeitä kun kahva on neliö eikä semmonen kolmio =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *