Harjoittelusta

Voimakatu 6.

Täältä löytyy uuden salimme FB-sivut: Voimakatu 6. Käykää tykkäämässä!

Päivitämme sinne remonttikuvia ja tietoja etenemisestä. Tarkoitus on saada sali auki syyskuun alussa. Parin viikon sisään julkaisemme nettisivut, hinnaston ja muut, jonka jälkeen voikin jo ilmoittautua syksyn kursseille. Painonnostoon ja kahvakuulaharjoitteluun tulee kurssit heti alkusyksystä alkaen.

Minulta on jo kysytty, tuleeko siitä äijäsali. Ei tule.

Tietysti tankoihin laitetaan oikeita painoja eikä meillä ole myynnissä kanasalaattiakaan, mutta äijäsali se ei ole. Kaikkien kehitystä haluavien sali se kyllä on.

Voimakatu 6:ssa voi harrastaa muun muassa painonnostoa, kahvakuulan nostoa, voimaharjoittelua, vahvamies- ja naislajeja (strongman, selvyyden ja kansainvälisyyden vuoksi).

Joku voisi kutsua sitä välineiden osalta myös “toiminnalliseksi saliksi”, mutta kyseinen termi on nykyään sen verran ongemallinen ja harhaanjohtava, että emme aio sitä juuri käyttää.

Välineiden ja valmentajien osalta tämä ns. toiminnallisuus on varmasti hallussa, mutta lajittelemme tarjonnan eri tavalla. Meille tulee kuusi painonnostolavaa, jonka lisäksi paikat kahvakuulaharjoittelua- ja etenkin nostamista varten.

Yksi tavoitteemme on se, että salilla kävijät oppivat treenaamaan itse. Ohjattuja treenejä tulee kurssimuotoisesti, jolloin opitaan tekniikat. Sen lisäksi tulee kursseja pidempään harjoitelleille. Tarkoitus on kehittyä, siihen tähtäämme. Ja siihen, että jokainen salille tuleva haluaa tätä myös. Jos on aloittelija, eikä tiedä miten se tapahtuu, me kerromme kyllä.

Olen vuosikausia etsinyt oikeanlaista paikkaa jossa tehdä ja vetää kuulatreenejä sellaisena kuin pitäisi ja haluaisin, mutta koska sellaista ei ole oikein löytynyt, ainoa vaihtoehto on tehdä se itse. Vaatimukset on minimaaliset: ei siihen tarvita juuri muuta kuin lattia ja tilaa ympärille – kellot, magnesium, tunnelma. Mutta nämäkin on kiven alla. Täällä saan ihmiset oikeille paikoille.

Tältä siellä näytti vielä jokunen viikko sitten. Perustamme salin neljän kokoonpanolla, tässä Vesa, Tuomas, Samuli. Lisää tietoja tulee Voimakatu kutosen nettisivuille.
samuli+vesa
Mittailua.
tuomas mittaa
Jo Bigboyn aikana pidin eniten siitä, että salissa on takaovi, jonka saa auki. Tein omat treenit aina tuossa avoimen oven vieressä. Raikasta! Ilmaa riittää, se on tärkeää.
sali
Myös tyttäreni kävi tarkastamassa tilat.
kuva-8
Bigboy on ollut suosikkisalini Turussa siitä lähtien, kun se aukesi (2010). Olen tehnyt siellä kaikki ennätykset. Tein aina niin, että vaikka treenasin myös muualla, menin aina Bigboylle kokeilemaan maksimit – koska tiesin että siellä saisin kuitenkin paremman tuloksen. Ja näin kävikin.

Tunnelma oli aina loistava ja mielestäni se on yksi tärkeimmistä asioista salilla, toki välineiden ja itse tilan jälkeen.

Niinpä tässä hetkessä oli jotain eeppistä. Olen oikein iloinen, että saimme tuon tilan (uusi Bigboy on vain noin 300 metrin päässä, meidät erottaa vain Itäharjun Lidl).
kuva-21
Minusta on minimaalisesti hyötyä remonttihommissa (jopa lapseni on minua parempi valinta niihin hommiin), mutta tähän sentään osallistuin hieman.
kukumaalaa
Salilla on yksi peili, se on tässä. Otin kuvat bloginpitäjän oikeudella velvollisuudella – nyt kun vielä voi.
kuva-18
Toista peiliä ei ole ihan heti tulossa. Jos treenaamisen tarkoitus on ottaa omakuvia, kannattaa ehkä valita joku toinen sali. =) Yksikin peili tietysti riittää (kunhan sen eteen ei tule jonoa, hehe). Sijoitamme salin toistaiseksi ainoan peilin naisten pukuhuoneeseen. Sinne sitten.
kuva-10
Peilit on joskus ihan hyväksi, jos pitää tarkistaa tekniikasta (esim. kuulan kanssa) vaikkapa yläasennon linja, mutta pääsääntöisesti peileistä niistä on treenin aikana pelkkää haittaa, etenkin keskittymistä ajatellen. Tarkoitus on keskittyä itse tekemiseen ja treeniin, ei heijastukseen siitä.

Tänään jatkuu maalaus, välineet on tulossa. Laitan FB-ryhmään lisää kuvia tuotapikaa. Käykää tykkäämässä Voimakatu 6 -sivusta, niin pysytte ajan tasalla ja ytimessä!

Exit only. 
exit

2 thoughts on “Voimakatu 6.

  1. Heh, mua kyllä auttaa peili esim. mave- ja kyykkysarjoissa, kun oikeasti näen (enkä vain tunne), että se tanko nousee :). Jotenkin se vaan helpottaa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *