Flavor of the Month

Voita 300€ CocoVi-tuotepaketti!

Tämä kilpailu koskee kaikkia Haluan olla minä -kampanjassa mukanaolleita. Jos olet seurannut kampanjan ohjeita, kerro kommentteihin esimerkiksi:

– miltä on tuntunut, oletko noudattanut ohjeita ja miten paljon?
– onko näillä ollut vaikutusta?
– oletko saanut tuloksia? Jos, niin millaisia? Ja huom: kaikki mikä parantaa oloa, lasketaan, eli kyse ei ole ‘vain laihtumisesta’. (esim. vireystaso /energisyys on paljon isompi asia).
– mitä on helppo noudattaa?
– jos kirjoitat blogia, voit kirjoittaa myös sinne ja laittaa linkin tänne
– voit esittää myös toiveita viimeisille viikoille: mistä asioista haluaisit vielä kirjoituksia?

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 300 €:n arvoinen CocoVi-tuotepaketti. Arvonta suoritetaan viikon kuluttua, eli 23.10.

Jos et ole ollut mukana, ehdit kyllä. =) Kampanja jatkuu lokakuun loppuun saakka, eli uusia ohjeita tulee vielä kahtena maanantaina.
cocovi
Jos tulet nyt mukaan, tässä muistilista kaikesta mitä on tähän saakka käyty läpi aina ateriarytmistä lähtien. Vielä tarkempia ja yksityiskohtaisempia ohjeita löytyy Samin blogista. Näihin tunnelmiin – ja kiitos vastauksestasi jo etukäteen.
Kukka_Sami

106 thoughts on “Voita 300€ CocoVi-tuotepaketti!

 1. Ohjeiden noudattaminen oli helppoa kun sen teki “ei pakosta”, eli mielessä oli totaalinen elämäntaparemontti ja painonpudotus sekä kunnon kohentaminen. Melko helposti oli ohjeet noudatettavissa ja huomasin että vireystaso nousi, salilla käyminen on helpompaa sekä paino alkoi pudota vaikka nälkää ei tarvinnut nähdä, kiitos säännöllisen ateriarytmin! 🙂 Myös makeanhimo kaikkosi ja enemmän tekee mieli oikeaa ruokaa kuin mitään “hipellöksiä”. Olen oppinut tekemään smoothieta ja ne jos mitkä ovat oiva välipala! SUURI KIITOS näistä mahtavista ohjeista!!

 2. Tässä lainaus muutamia päiviä sitten kirjoittamastani sähköpostista, joka kertonee fiiliksistä ja tuloksista parhaiten 🙂

  “Tuntuu että elämä on aika kokonaisvaltaisesti lähdössä terveempään suuntaan …

  Syöminen ei tunnu enää ongelmalta, liikkumisesta on tullut ilo ja ensimmäistä kertaa elämässäni olen osannut päästää irti päähänpinttymästä “tahdon olla laiha” ja tilalle on tullut “tahdon olla vahva ja terve”.
  Paino on laskenut 91kg:n tietämille (elokuun alussa lähes 95), kävelyaskelia kertyy päivittäin >7000 ja 60kg:n kyykkytulos on noussut noin kolmesta yli kymmeneen toistoon.”

  Myös ennen -kuvat löytyy arkistoista, jälkeen -kuvia ei vielä ole mutta jotenkin on sellainen mukava tunne takaraivossa, että kuvassakin voisi jotain muutosta näkyä. Jos ei merkittävää laihtumista niin ainakin hymy tulee jälkeen -kuvissa olemaan leveämpi (ja jalat maastavetoharjoittelun ansiosta mustelmaiset).

 3. Itse seuraan lähinnä ravitsemusasioita, paino alkaa olla kunnossa, mutta haluaisin pystyä syömään mahdollisimman terveellisesti ja järkevästi, siihen olen löytänyt hirmuisesti vinkkejä! 🙂

 4. Seurasin jo aiemmin Samin blogissa julkaistuja vinkkejä maitotuotteiden ja viljan pois jättämisestä. Kulutin ennen suurella kädellä mm rahkaa ja raejuustoa, joidenka pois jättämisen vaikutukset huomasi hyvin pian. Hengitys kuntoillessa oli helpompaa (testasin uudelleen maidottoman kauden jälkeen syödä purkin rahkaa ja kuntoilla.. YÄK!) Viljojen poisjättö taasen pienensi vatsanseutua. Nyt vasta huomaa,kuinka ison turvotuksen niistä saan aikaiseksi. Olo on kokonaisvaltaisesti parempi kun pääasiassa välttelee maitoa ja viljoja. Tässä blogissa julkaistuista postauksista olen saanut vinkkejä ns “hifistelyyn” muiden tuotteiden kanssa. Kiitos!

 5. Olen jo aiemmin muuttanut ruokavaliotani ohjeiden mukaiseen suuntaan mutta tämän kampanjan myötä olen panostanut tai ainakin yrittänyt panostaa veden juontiin. Ihoni ei ole ollut kauhean hyvässä kunnossa ja lihaskrampit ovat olleet arkipäivää.

  Omistan 0,6litran juomapullon ja olen lähtenyt liikkeelle siitä, että töissä ollessani joisin yhden pullollisen ennen lounasta ja toisen lounaan jälkeen. SItten vielä ainakin yksi pullollinen kotona ja toinen treeneissä.

  Ekat 2 päivää oli hirveitä (ja ihania). Oli pakko töissäkin kertoa, mitä teen koska minun piti juosta kokoajan kaikkien muiden toimistojen ohi päästäkseni vessaan. Juoksin siellä kokoajan ja mietin, että eikö tämän pitäisi imeytyä johonkin. 3 päivän jälkeen vessassa juokseminen onneksi helpotti.

  Veden juonnin lisääminen ei silti ole ollut mikään helppo tehtävä ja aina en ole siinä onnistunut mutta kokonaistilanne on parantunut huikeasti. Ennenkaikkea oloni on parantunut. Ei kramppeja, ei päänsärkyä ja ihokin näyttää heti paremmalta.

  Näin pieni asia ja niin iso muutos. Seuraavaksi erityisen huomion kohteena voisivat olla vaikka viljat (vaikka en niitä juuri syökään).

 6. Aloitin viljattoman elämän jo keväällä suolisto-ongelmien takia ja mm. juuri vireystaso ja vatsanhyvinvointi nousi aivan huikeasti! Kesällä tuli elettyä “vähän” höllemmin, mikä ei kyllä ollut tarkoituksellista… Nyt syksyllä olen taas ryhdistäytynyt ja noudattanut täysin viljatonta ruokavaliota (mikä on minulle suht helppoa, koska tiedän että saan hirveät vatsakivut viljasta, joten on myös ihan konkreettinen syy olla niitä syömättä). Viikonloppuisin olen saattanut herkutella (suklaa…..), mutta olo on silti ollut kokoajan todella hyvä! Paino on hiljalleen lähtenyt laskusuuntaan, vielä kun nämä edellämainitut herkuttelut saan jätettyä pois niin varmasti putoaa paino, arkiruokailut kun on niin hyvällä mallilla! Mutta tosiaan vatsa voi hyvin ja olo on hyvä! 🙂 Kiitoksia teille tästä superkivasta kampanjasta, monet vinkit olivatkin kyllä jo entuudestaan tuttuja kun olen Samin ja sinun blogia lueskellut sieltä keväästä asti! Ja kiitos myös sinulle tästä blogista, tämän voisin nykyään nimetä lemppariblogikseni!! 🙂

 7. Olen muuttanut ruokailutottumuksiani jo aikaisemmin, olen pudottanut painoa joulun jälkeen 18 kiloa ja olen palannut takaisin kuntosalille huimin tuloksin. Kampanjan vinkit ovat aina viikon alussa sopivasti muistuttaneet miten pienilläkin liikkeillä voi voida jo huomattavasti paremmin. Jokaiseen päivääni kuuluu marjainen proteiinismuuti, laadukkaita lisäravinteita, aitoa ruokaa ja runsaasti vettä, ja sitä raskasta painoharjoittelua 4 kertaa viikossa.

  Oloni on virkeä, jaksan pyörittää yksinhuoltajan arkea hieman yli vuoden ikäisen poikani kanssa ja hoitaa siihen päälle vielä opinnot. Aamuisin herään virkeänä ja iltaisin alkaa luonnollisesti väsyttää kahdeksan maissa. Tätä hymyä ja energiaa ei ole voinut olla kukaan huomaamatta. Painonpudotusta en ole tehnyt enää vähään aikaan; ei ole tarvinnut. Paino putoaa itsekseen (vielä noin 10 kiloa matkaa jäljellä) kun treenaa, muistaa syödä ja nukkua, ihanan vaivatonta (vaikkei toki aina olekkaan) ja uskon että pääsen tavoitteisiini ensi kesään mennessä.

  Blogiasi olen seurannut jo pitkään ja cocovin tuotteet ovat tuttuja vieläkin pidemmältä aikaa! 🙂

 8. Haluan olla minä – oikeasti, ja tässä vastauksia:
  On tuntunut helpolta, ehkä vähän liiankin ja olen noudattanut ohjeita 95% ajasta, olkapään hajoaminen keväällä meinasi viedä totuttuun alamäkeen ja hälläväliä meininkiin, mutta tämä kampanja tuli juuri oikeaan aikaan pelastuslautaksi, vaikka liikkumisen kanssa onkin ollut todella haastavaa.

  Vaikutus taitaa olla suurin korvien välissä > toki maha ei ole kipeä ja aamulla herääminen väsymystä tuntematta ovat plussaa myös.
  Tuloksiksi lasken aktiivisuuden lisääntymisen, iloisuuden ja tunteen siitä, että osaan ja hallitsen omia juttujani. Ja tietysti uusia ruokakomboja on tullut ohjelmaan vaikka kuinka.
  Helppoa on noudattaa juomisen lisäämistä, säännöllistä ruokarytmiä, viljojen vähentämistä, oikeastaan kaikkea mitä olette eteen tarjoilleet.
  Toiveena viimeisille viikoille, sitä koukkua tai jippoa mitä itselleen sanoa/tehdä, kun kaikesta huolimatta flunssa tai häät tai unohdus tai arki vie hetkeksi pois näistä uusista opeista 🙂

  Kiitos hyvästä ja positiivisesta annista.

 9. Olen jättänyt lähes kokonaan pois maito- ja viljatuotteet. Vaikutus on ollut suunnaton. Olo on ihan huomattavasti energisempi ja treeni kulkee.
  Pari kertaa on ollut ns. repsahduspäiviä jolloin on tullut syötyä gluteenisia viljatuotteita, sokeria ja maitotuotteita. Moisen jälkeen olo on ollut useita päiviä ihan kamala. Repsahtaminen noihin “herkkuruokiin” ei enää houkuttele. Sillä pullaa ei OIKEASTI tee mieli.

  Iso muutos on tapahtunut myös henkisessä hyvinvoinnissa. On uskomattoman hieno tunne, kun ei ole enää ruoan orjuuttama. Mieli on virkeä ja tasapainoinen. En tunne tarvetta lohturuokaan tai palkintopullaan. En muista milloin olisin viimeksi oikein himoinnut jotain ruokaa. Kiksini hankin nykyään kuntoilusta ja ulkoilusta.

  Ruokavalio alkaakin olla kunnossa, ja sen noudattamatta jättäminen tuntuu vaikeammalta kuin noudattaminen. Toivoisin kirjoituksia muista aiheista, esimerkiksi kuntoilusta tai henkisestä hyvinvoinnista.

 10. Ohjeiden noudattaminen oli ja on edelleen helppoa, kun antaa itselle luvan joskus tehdä “virheitäkin”. Sen päätin jo alussa, että juhlissa en aioa painua wc koppiin syömään omia eväitä! jos juhlia tulee, aina voi valita sielläkin ne terveellisimmät vaihtoehdot ja nauttia niistä hyvällä omallatunnolla:)
  OPTIMSM on ullut mulle ihana pelastus vuosia vaan pahentuneeseen selkäkipuun (rakenttellinen vika ja kulumat). olen voinut jättää särkylääkkeet paljon vähemmälle, kiitos siitä!
  Olonio on ollut paljon virkeämpi, vaikka pyöritän ykin isoa hanketta työkaverin sairastuttua, juoksen toisella puolella Suomea gradua väänämässä ja asun vielä kaiken liäski kolmannella suunnalla. Eli koti-työ ja ospikelu on kaikki yli 230km päässä toisistaan! Aamut on parasta aikaa minulle trenata, sitten jaksaa pitkäkin päivän paahtaa töissä.
  Vedenjuonnista on jo tullut rutiinia. Ole myös alkanut tekemään ihania smoothieta, nams! Ne ovat käteviä ottaa mukaan pitkille työmatkoille. Olen saanut paljon uskoa tähän omaan elämäntapaan, kun olen lukenut näitä blogeja, kiitos näistä!!

 11. Olen ollut mukana alusta saakka. Noudatin ohjeita täydellisesti ekat nejä viikkoa, nyt mukana on purkki rahkaa silloin tällöin. Ja yksi hedelmä silloin tällöin. Painoa on tippunut 6kg. Turvotukset vatsanseudulta on poissa. Mieli on virkeämpi, kaamoskaan ei väsytä 🙂 Välillä tekee mieli kaikkea, toisinaan ei tee mieli mitään (ei edes sitruunavettä 😉 ) Oikeastaan, olen oppinut että kokoajan ja kaikkialla ei tarvitse syödä. Ja että minulla on oikeus ihan itse valita mitä minä syön! Mummokin hyväksyy tämän vaikka ensin häntä hieman harmittikin ettei citymarketin sitruunapullat kelpaa… Kahvikin olen pääosin vaihtanut teehen mutta epäsäännöllistä kolmivuorotyötä tehdessä, joskus on pakko juoda kahvia 🙂 Suurin muutos on ihon kunnossa. Naama alkaa näyttää kohta nelikymppisen naamalta eikä teinin epäpuhtauksilta. Siitä olen myöskin iloinen!

 12. Olen seurannut ohjeita liki pitäen alusta lähtien. Painoa on tippunut n. 6 kg tänä aikana. Olen oppinut juomaan vettä n. 2 litraa päivässä. Vilja- ja maitotuotteet olen jättänyt minimiin ja vireystaso ja energia on kasvanut huimasti sen jälkeen. Vatsan turvotus on vähentynyt ja vatsa “kutistunut” muutenkin. Nälkä ei ole vaivannut eikä myöskään päänsärky tai muu aikaisempiin painon pudotuksiin liittynyt “epämukavuus”. Toivon, että tämä on viimeinen painon pudotukseni, koska olen jojoillut ihan tarpeeksi elämäni aikana. Olen alkanut käydä kuntosalilla ja toivon saavani sitä kautta lihaskuntoa lisää. Ehkä jossain vaiheessa pääsen vielä kiinni oikein voimaharjoitteluunkin. Suuret kiitokset näistä ohjeista. Ne ovat todella toimineet.

 13. OLen osittain noudattanut ohjeita, sisäistämiseen vain on mennyt kauan ja menee vieläkin aikaa. Myönnän että vieläkin menee lasillinen silloin tällöin maitoa ruoalla (huom pieni lasi :)) tai maistan juuri tekemiäni sämpylöitä tms mutta perusajatus on aika lailla jo iskostunut takaraivoon eli maito- ja viljatuotteiden vähentäminen minimiin. Säännöllinen ruokarytmi on ollut jo pitkään käytössä mutta sisältö on muuttunut paljon. Aamulla nautittu proteiinipirtelö on jo ihan must, ilman sitä ei aamu lähde käyntiin ja totta on se, että aamulla nautittu rahka lisäsi limaa nieluun ihan mahdottomasti, nyt olo on mitä mainioin ja nälkä pysyy poissa lounaaseen saakka. Aina ei tietenkään pysty syömään ihan “sääntöjen” mukaan mutta pitkälti yritän edes sinne päin, jos muuta niin kurkkua menee paljon leivän sijasta 😉 Sitä nimittäin meni ennen paljon!! Muut hifistelyt ( mantelit, suolat ym “erityistuotteet”) olen jättänyt suosiolla väliin,ihan jo taloudellisesta syystä. Minulla tärkeintä on ollut kokonaisvaltainen hyvinvointi ja täytyy sanoa että olo on ollut todella hyvä koko ajan.
  Viljaton ruokavalio on pienentänyt vatsanseudun merkittävästi pienemmäksi, nyt on voinut todistaa itselleen sen miten plajon vilja turvottaa. Joskus viikonloppuisin tulee herkuteltua ja syötyä sokeria/viljaa ja olo sen jälkeen turvonnut ja koko kroppa nestettä täynnä, yök! onneksi sen saa nopeasti tasattua vedenjuonnilla ja paluulla ruotuun 😉
  Vireys on koko päivän hyvä ja illalla uni tulee helposti, laihtumista ei merkittävästi ole ollut (johtuen viikonloppujen herkutteluista) mutta vatsanseutu on pienentynyt ja turvotusta ei juurikaan.
  Koko konsepti, siis se “Haluan olla minä”, lähtee ennen kaikkea päänupista ja sen sisäistämisestiä että yrittää tehdä itselleen asioita, jotka tuntuu hyvältä ja saa olon tuntumaan hyvältä. Se tässä on ollut parasta, havaita itsessään mitkä asiat saa olon kokovaivaltaisesti hyväksi ja se juuri tsemppaa jatkamaan tätä touhua myös lokakuun jälkeen.
  Olen niin onnellinen että törmäsin sinuun Kukka ja tähän kampanjaan, se on oikeasti muuttanut elämääni!

 14. Olen noudattanut ohjeita soveltavasti. Keliaakikkona en käytä kotimaisia viljoja muutenkaan, joten olen omassa sovelluksessani ohjelmasta keskittynyt ateriarytmin säännöllistämiseen ja lisännyt veden juontia. Tasaisella energiansaannilla on yllättävän iso merkitys energiatason ja jaksamisen kannalta. Onhan se tavallaan itsestäänselvyys, mutta minulla on ollut kuitenkin tapana jotenkin unohtaa se ja on ollut hyvä keskittyä nimeenomaan tähän puoleen erityisesti tänä syksynä, kun päivät ovat muodostuneet todella pitkiksi joskus töiden, opintojen ja muidenkin kuin liikuntaharrastusten takia. Veden lisäksi olen juonut vihreää teetä ja kyllä silloin tällöin kahviakin. Minulla on ollut tyypillistä käyttää preteiininlähteenä pelkästään maitotuotteita, joten olen nyt kiinnittänyt huomiota proteiininlähteiden monipuolistamiseen ja proteiinin määrän lisäämiseen aamulla. Olen havainnut proteiinipitoisen aamiaisen kyllä kohdallani toimivaksi ja voin suositella sitä muillekin.

 15. Uskon että sain pelkällä veden juonnin lisäämisellä pahimmat sokeri- ja pullahimot kuriin. Neljä viikkoa viljoja, maitotuotteita ja sokeria välteltyäni varmistuin siitä että minäkin pystyn syömään vielä sellaisella tavalla että se ei ole mulle vahingollista. Vihreästä teestä, suolasta ja ruuanlaitosta on nyt tullut tapa ja haluan useimmiten syödä näitä ruokalajeja joita nyt syön enkä hakea kaupasta karkkia. En välttele hedelmiä tai hiilihydraatteja erityisemmin. Iho näyttää sileältä ja on pehmeä. Ehkä myös msm:llä on siihen vaikutus. Neljän viikon jälkeen repsahdin makeiden ruokien suhteen muutamaksi päiväksi ja eihän se hyvältä tuntunut joten nyt olen jatkanut siitä mihin jäin.

 16. Harrastan liikuntaa lenkkeilyn tai saliharjoittelun muodossa päivittäin, joten en ole jättänyt hiilareita kokonaan pois. Aamupalalla leivän ja päivällisellä perunan tai riisin muodossa tulee hiilareita syöytyä, mutta uskoisin, että vähemmälläkin pärjäisin. Pitkälti olin jo noudattanut samoja ohjenuoria jo ennen tätä kampanjaa ja oikeastaan pari kuukautta sitten, kun kiinnitin asiaan ensi kerran enemmän huomiota tippui paino nopeasti pari kiloa ja siitä eteenpäin ollut tasainen (ei paljoa pudotettavaa). Voin paljon paremmin ja olen virkeämpi ilman turhia sokereita ja ne muutenkin saavat vatsani myllertämään urakalla.
  Pakurikääpä on muuten myös tullut minun päivittäiseen elämääni mukaan, kun veljeni eräs kerta metsästysreissulta sitä toi mukanaan.

 17. Ruokavaliossa olen tällä hetkellä luopunut kokonaan viljoista (aiemmin jo) ja nyt osasta maitotuotteita. Maitotuotteista käytän vielä jonkin verran juustoa ja kahvikermaa, mutta jugurteista ja rahkoista olen luopunut. Juuston ja kahvimaidon jättäminen on haastavaa, viljoista luopuminen yllättävän helppoa. Joskus pikkunälän vaaniessa olisi helppo tehdä voileipä, mutta olen pyrkinyt tekemään oikeaa ruokaa. No, askel kerrallaan.
  Varsinaista laihtumista ei ole tapahtunut, mutta huomaan olevani vähemmän turvoksissa. Treenissä en ole oikeastaan huomannut mitään eroa, aivan yhtä hyvin/huonosti jaksaa kuin ennenkin. Suurin ero entiseen on limaisuuden väheneminen, ei tarvitse kantaa enää nenäliinoja koko ajan mukana, eikä nielussa valu enää sitkeää limaa.
  MSM-jauheen otin nyt testiin polvien selittämättömän nesteilyn vuoksi.

 18. Pari viime kuukautta ovat olleet aika hektisiä monellakin osa-alueella, mutta kappas – koska elämäntavat ovat olleet kunnossa, ei jaksaminen ole ollut ongelma. Tavallisesti olisin tässä vaiheessa jo pahasti hermoloman tarpeessa.

  Aluksi ajattelin, että tämäntyyppisellä ruokavaliolla olisi vaikea elää, koska se tuntui kovin rajoittuneelta. Loppujen lopuksi onkin käynyt päinvastoin. Ennen ajattelin “kaikkea kohtuudella” ja pari suklaapalaa tai ohut pullasiivu meni päivittäin, ja voi sitä taistelua itseään vastaan kun olisi tehnyt mieli santsata. Nyt on ihanan vapauttavaa kun ei tarvitse enää pohtia grammojen tarkkuudella paljonko saa syödä, kun kaikki suusta alas menevä on kehon terveydelle hyväksi.

 19. Yritän tehdä oikeita valintoja ruokakaupassa, työpaikkaruokalassa ja omassa keittiössä päivittäin. Joskus onnistuu joskus ei. Mitä sitä valehtelemaan. Joskus, kun vaan on helpompi napata ne kalapuikot ja ranskikset kaupan pakastealtaasta rääkyvän kuusi vuotiaan toiveesta kuin yrittää vakuuttaa sille huutavalle lapselle, että pitkällä tähtäimellä luomuliha, bataatti, porkkanat ja pakuritee on huomattavasti parempi vaihtoehto -“säkin kulta jaksaisit koulussa paljon paremmin niillä eväillä….”

  On pitkiä aikoja, kun kaikki sujuu oikein hyvin. Olen saanut myös useita työkavereita vakuutettua kyseisestä elämäntavasta. Siitähän tässä on kyse: Elämäntapa, ilman korvapuusteja ja kinkkujuustotoasteja. Nyt kyllä valehtelisin jos väittäisin, että saisin jonkinlaisia oireita jos olen ollut kaksi viikkoa täysin viljattomalla ja maidottomalla ja sen jälkeen vedän pellillisen korvapuusteja. En saa oireita. En minkäänlaisia. Maha ei turpoa. En ole vetämätön. Olen enintään sokerihumalassa.

  Sen sijaan huomaan kyllä, että paino laskee. Ateriarytmit ovat säännöllisempiä, kun täytyy pohtia, että mitä sitä milloinkin voi syödä. Paino laskee huolimatta siitä yhdestä pellillisestä…

  Ehkä olen nyt virkeämpi tiedä tuota. Tätä pitää vielä kokeilla pidemmällä tähtäimellä. Pitää saada itsensä vakuutettua niistä valinnoista. Mitkä ovat oikeita ja mitkä eivät. Kahvakuula on kyllä jees. Ja putkirullaus. Siitä saan päivittäin kyllä parhaat kicksit.

  Olen asettanut itselleni erilaiset tavoitteet. En tee tätä lokakuun loppuun vaan jatkan tätä sinne hamaan tappiin. Välillä hampaat irvessä välillä sitten vähän rennompana. En vaan ymmärrä sitä, että kaikista pitäisi luopua niin äkkiä ja olla niin tiukkapipoisia. Olen opetellut syömään eri asioita yli kolmenkymmenen vuoden ajan ja nyt! Yhtäkkiä niistä kaikista pitäisi luopua kertarysäyksellä vaikka teoriassa ei ole pakko. Pystyisiköhän sitä tuosta noin vaan oppimaan kirjoittamaan vasemmalla kädellä vaikka oikea pelittäisi ihan kunnolla. En usko, tai en ainakaan minä, mutta ajan kanssa. Nämä hommat on kuin lapsen kasvatus. Pitkät ajat sujuu hyvin ja sitten huomaat, että isoäiti on ryssinyt koko homman tarjoamalla lapselle muutakin kuin porkkanoita keskellä viikkoa, vaikka ei ole edes lauantai 🙂

  Summasummarum: Olen vakuuttunut teoriasta. Olen ottanut selville faktat. Ymmärrän, että esimerkiksi paleo on se oikea juttu minulle. Käytäntö nyt pissii aina välillä. Mutta kun saadaan kädet ja suu mukaan tähän hommaan niin, että ne toimii yhdessä aivojen kanssa niin hyvä tästä tulee.
  Mä olen tämmöinen paskamutsi, aina kiire, paljon töitä, omaa aikaa ei ole lainkaan ja oma tahtokin alkaa hiljalleen kadota. Mutta olkoon se tässä tavoitteena. Paremmat elmäntavat, rentoutuneempi mutsi. Hauskaa syksyä!

 20. Lähdin projektiin mukaan heti alusta. Paino alkoi tippumaan ja vireystaso parani jo heti ensimmäisten viikkojen aikana. Eroa ‘entiseen’ elämään tuli nimenomaan ravintolisien muodossa. Msm ja ohranoras ovat jääneet joka aamuiseen aamiaiseen kiinteänä osana. Myös maitotuotteet olen pääosin jättänyt pois. Olo on hyvä ja tästä on hyvä jatkaa ominnokin 🙂

 21. Olen aina ollut kiinnostunut ravinnosta, mutta nämä vinkkisi toimivat hyvänä “muistutuksena” olla oikealla tiellä.. Maidoton ja viljaton todella toimii, fyysisenä ja henkisenä hyvinvointina. Toki useat tuotteet joita käyttää tilalla, on hyvinkin energiatiheämpää.. Ei aina ole nimenomaan painon kannalta sama juttu syökö välipalaksi purkin rahkaa vai itsetehtyä suklaata.. Nopeasti (niinkuin sanoitkin) myös terveellisellä ruokavaliolla saa itselleen lisäkiloja, vaikkakin oma hyvinvointi olisi erittäin paljon parempaa.. 🙂

 22. Olen lukenut Samin blogia jo pitkään, joten monet näistä jutuista ovat tulleet jo aiemmin sitä kautta tutuiksi ja olen ottanut niitä vähitellen mukaan omaan ruokavaliooni. Siksi nyt mitään huikeita muutoksia ei ole tapahtunut, koska jo lähtötilannekin oli aika hyvä. Uutena juttuna olen opetellut järkevämmän aamupalan syönnin. Aiemmin söin vain jotain pientä ja nopeaa, usein jotain maitotuotteita ja hedelmiä. Nyt syön esim. munakasta ja vihersmoothien, ja olen huomannut suuren eron jaksamisessa ja aamupäivän olotilassa. Maitotuotteiden kanssa olisi vielä vähän petrattavaa (hyvää korvaajaa en ole vielä keksinyt), sillä rahka tai raejuusto on vaan niin näppärä välipala joka on helppo syödä töissä. Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen nykyiseen olooni. Painoa ei ole tarkoituskaan pudottaa, vaan kyse on lähinnä omasta fiiliksestä ja energiasta.

 23. Tutustuin Samin juttuihin jo alkukeväästä ja ruokavalio muuttui sitten joskus huhti-toukokuussa. Jätin viljat ja maidot pois ja vatsan kanssa pääsin tasapainoon. Nyt syksyn projektin myötä olen vihdoin saanut liikunnan osaksi elämääni ja raaka salitreeni tuntuukin sopivan minulle hyvin. Olen aina inhonnut ryhmäliikuntaa ja juoksemista joten sali sopii minulle erinomaisesti. Olo tuntuu kaikin puolin paremmalta, en tiedä onko sitten kyse henkisistä vai fyysisistä asioista. Jokatapauksessa ole erittäin tyytyväinen itseeni ja olotilaani, tästä voin vain kehittyä.

 24. Mä olen noudattanut ohjeita osittain; hyviä tuloksia näinkin on tullut :). Paino on tippunut ja senttejäkin lähtenyt mukavasti. Turvotukset pysyy poissa kun valitsee terveellisemmät vaihtoehdot ja juo riittävästi vettä. Kahvakuula nousee ja olo on hyvä kaikinpuolin!
  Itselleni sopii rennompi linja, kotona eli arkena syödään tarkasti, mutta reissuun en ota eväitä, pyrin kuitenkin mahdollisuuksien mukaan valitsemaan terveellisempää.
  Vaikka niitä huonompiakin päiviä on ollut, niin enää vaan ei pysty palaamaan entiseen(leipää, jugurttia, leipää, jugurttia jne.) Tietää, että elimistö kärsii huonoista valinnoista ni on ns. pakko valita parempaa. 🙂
  Kiitos blogista, kiitos neuvoista! Nämä pysyy loppuelämän ohjenuorana. Vielä kun sais Jyväskylän suuntaan kahvakuula ja/tai voimaharjoittelukurssin ni kyllä kelepais!

 25. Itse huomasin kampanjan jo sen alettua joten ihan täyspitkää pätkää teitin ohjeilla ei ole kertynyt! Mutta, maitotuotteet olin jo aiemmin karsinut ruokavaliostani ja leivättömällä (ja ylipäätään gluteiinittomalla) nyt parin viikon perioodin! Aamut aloitan sitruuna, ohranoras ja msm pläjäyksellä (mukaan on kyllä kertynyt monen muuta ihmeainetta tässä..) ja voi kyllä sanoa että ihan huiman hyvä olo ollut! Syysflunssista tietoakaan ja energiaa riittää koko päiväksi! Juoksin myös viikko takaperin puoli maratonin ilman leipäpastahiilari tankkausta ja juoksin pätkän tyytyväisenä kahteen tuntiin! (mihin siis perustuukaan tuo että pasta ja leipä on ainoa energialähde pitkäkestoisessa aerobisessa liikkumisessa :D) Olen myös ollut kova sairastelemaan nuhaa, lapsena kärsin siitä jatkuvasti ja nyt aikuisiällä harvemmin mutta silti nokka tiputtanut jatkuvasti kirkasta limaa. Pari päivää sitten tajusin että hei, mulla ei oo koko ajan taskut ja pöytä täynnä niistopapereita! Että mahtava vaikutus tuolla maidottomuudella noin muutenkin ihon kuntoon ja vointiin! Mutta ennen kaikkea tästä Haluan olla minä -kampanjasta tulee ihan elämäntapa meikäläiselle, ei vaan perioodi, kiitos siitä!

 26. Olen jo muutamia vuosia sitten “hurahtanut” terveys- ja ravitsemusasioihin -on niin mieletöntä, kun on oppinut kuuntelemaan omaa elimistöä. Ravitsemus todellakin vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin merkittävästi. Useammat vinkit ovat jo olleet takataskussa entuudestaan, mutta kertaus on aina hyväksi ja kampanjan seurailu on tuonut taas uutta “boostia” omiin kuvioihin.

  Muutokset ei tapahdu hetkessä, pienillä paremmilla valinnoilla saavutetaan loistaviaja ennenkaikkia pysyviä tuloksia 🙂 Tämä muistilista on hieno tiivis paketti tärkeistä asioista, ja niitä tulen ehdottomasti noudattamaan myös jatkossa.

 27. En ole seurannut ohjeita orjallisesti vaan olen poiminut hyviä vinkkejä ja imenyt tietoa jotka ovat ikään kuin huomaamatta ovat siirtyneet jokaiseen arkipäivään, tehden elämäntavoistani terveempiä. Oloni on virkeämpi ja kaikin puolin parempi, ja esimerkiksi epämääräistä ja epäterveellistä lisäainamoskaa ei enää tee edes mieli syödä!:)

 28. Laitan toiveikkaasti tähän näitä kommentteja jolla voisi siihen cocovi-pakettiin osallistua. Olen ollut mukana tässä haluan olla minä systeemissä. Olen seurannut ohjeita ja soveltanut niitä mieleni mukaan. Kokeillut tuotteita jos ovat lompakolle ja omalle fiilikselle sopineet.

  Taustaa ja vähän mitä kaikkea:
  Olen vuosia ja vuosia juossut jumpissa, baletissa, joogassa, pilateksessa ja nostanut punttiakin säännöllisen epäsäännöllisesti. Syöminen on aina ollut itselleni suuri nautinto.Olen syönyt aina paljon lihaa, vähän kalaa, tosi paljon kasviksia ja lisukkeina ihan mitä tahansa perunasta lakritsipiippuun.. Vasta lähestyessäni 40 veetä huomaan että pitää ryhtyä tsekkailemaan mitä sinne suuhunsa oikeasti pistää. Olen toki tiedostanut pastan ja valkoisten hässäköiden turvottavuuden. Senkin olen pistänyt merkille että maitotuotteista tulee näppylöitä sinne ja tänne. Olen niitä sitten vähennellyt mutta totuuden nimissä syönyt aika vapaasti. Sokerit ovat alkaneet väsyttää enemmän ja enemmän. Niistä olen nyt oikeastaan luopunut. Syön kyllä kuivattuja hedelmiä mutta vältän kaikkea muuta sokerista. Kävin tässä muutama viikko sitten ravintoterapeutinkin juttusilla kun olin jotenkin ihmeissäni näistä superfoodeista, protskuista jne.. tuntuivat hifistelyltä mutta eivät oikeastaan enää.. Tosin heraproteiinia en laita suuhuni sen käynnin jälkeen vaikka maksettais. Terapeutin sanoja lainatakseni: ” Sehän on maitotalouden ylijäämäjätettä” Miksi sitä pitäisi syödä? Hän ehdotti hamppuprotskua ja riisiprotskua. Riisimömmö on pahaa. Hamppu parempaa ja monikäyttösempää. Niitä olen sitten veivannut smoothieihin ja munakkaisiin. Pitää nälkää aika hyvin. Olen myös täysin hurahtanut 100% kaakaoon. Siihen sulattelen manteleita ja kuivattuja hedelmiä ja sitten vaan napaan. Siis ainakin 100 geetä päivässä usein enemmänkin. Tämä on tehnyt jotain oikeasti ihmeellistä mulle. Ei ole nälkä, treeni kulkee, iho voi hyvin, ne puuhat siellä lämpimässä sujuu tosi mukavasti ja muutenkin tuntuu kivalle kun VOI syödä hyvää siis nannaa ja silti ei tule painoa. Tosin olen jotenkin laiskistunut sen vaa-an tuijottamisen kanssa. Aluksi vahtasin joka päivä josko ois 10 geetä lähtenyt nyt en ole muistanut pariin viikkoon käydä. Mä vaan tiedän että suunta on oikea.

  Omat tavoitteet:
  1. Karistaa 10 raskaudesta jäänyttä kiloa.
  2. Löytää treeni/treenejä joita jaksan ja haluan toteuttaa kilojen lähtemisen jälkeenkin.
  3. Saada selkään kipujen ja kolotusten sijaan voimaa.
  4. Saada vatsa toimimaan säännöllisesti ilman punkemista tai kiirettä huussiin.

  Treenaamisesta:
  2 Kahvakuulatreeniä /vk. Mun kahvakuulailu on heilautuksia n. 3×50 jonkin sorttisia nostoja tai tempauksia 3×20-30 ja siinä se sitten onkin. Usein teen vatsoja lisäksi omaksi kiusakseni.
  3 Levytankotreeniä/vk. Olen jakanut treenit n. 20 min. kestäviksi seteiksi. Maastavetoa, rinnallevetoa, jalkakyykkyä, maitokannuja jne. perusliikkeitä. Kilomääriä olen saanut nostaa joka viikko! Setit ovat ehkä vähän pitkiä 4X12 krt. Jatkossa tyytynen n. 10 toiston sarjoihin.

  Treenaaminen ei vie viikossa kovinkaan kauaa vaikka määrällisesti treenejä on paljon. Sopii älyttömän hyvin tähän vauva-arkeen. Päiväunien aikana kerkeää just treenata, ottaa suihkun, syödä ja lukea palan hesaria 🙂

  Mitä on tapahtunut:
  Kiloja lähtenyt n. 5
  Himo levytankotreeniin syttynyt lujaa.
  Selkä on aika hyvä. Vauvaa jaksaa kannella paremmin.
  Vatsa toimii ihan käsittämättömän kauniisti. Mä olen varma että se on se suklaa!

  Mulla on ennen kuvia runsaasti mutten oikeen tiedä mihin niitä lynttäis enkä suoraan sanoen ole varma kehtaanko. Jälkeen kuvia ei o kukaan vielä ottanut mutta mies lupas ottaa ku takapuoli on kuulemma niin hieno 🙂

 29. Kohta takana ½ vuotta personal trainerin ohjauksessa. Ruoka asiathan kiinnostaa aina, ja niihin on tullut kohdallani muutos – parempaan suuntaan! Salilla olemista en niin vakavasti ota, ja silti, kehon kurvit on tullut paremmin esille 🙂
  Kaiken mitä teen, teen ilon kautta. Se toimii mulla, nyt ja jatkossakin.

 30. Olo on ohjeiden myötä kevyempi, vaikka paino ei olekaan laskenut. Mittanauha näyttää kuitenkin senttien karisseen! Merkittävin muutos on ollut energia-/ voimatasojen kasvu, positiivisempi asenne elämään ja unenlaatu on parantunut. Enää en myöskään herää 3-4 kertaa yössä vaan nukun yhtäjaksoisesti aamuun saakka. 🙂

 31. Olen jo useamman kuukauden noudattanut näitä samoja ohjeita, ja olotila on muutamassa kuukaudessa parantunut huomattavasti. Energiaa on aivan eri tavalla (ei tarvii nukkua päikkäreitä enää). Se, että syö paremmin ja oikein, harrastaa liikuntaa useamman kerran viikossa vaikuttaa positiivisesti oikeastaan kaikkeen elämässä 🙂

  Tämän kampanjan aikana olen kuitenkin oppinut myös uutta, ja varsinkin tuotteista, jotka eivät ole olleet entuudestaan tuttuja esim. pakuri.

  Mielelläni haluaisin vielä vinkkejä hyvästä kirjallisuudesta, liittyen ruokavalioon sekä voimaharjoitteluun.

 32. Heti alusta asti olen ollut täysillä mukana tässä. Maitotuotteet, kotimaiset viljat, sokeri yms. olen jättänyt. Aamu alkaa vedellä johon on lisätty suolat, optiMSM:t, sitruunanmehu ja vehnäoras. Aamupalaksi joko smoothie tai munakas. Lounaaksi ja päivälliseksi lihaa tai kalaa kasviksilla, riisiä, bataattia ja kvinoaa kohtuudella. Pähkinöitä, siemeniä, manteleita, avokadostakin olen oppinut tykkäämään. Aika helppoa on ollut vaikka olenkin aina tykännyt kaikesta makeasta ja sokerisesta. Karkeista, pullasta yms. Nyt ne on kaikki jäänyt eikä ole oikeastaan mieli tehnykään.
  Tuloksena olen laihtunut 4 kg. Normaalipainoinen olen aina ollut eikä tarkoitus ole ollut laihtua, mutta nyt kaikki turvotus on ainakin lähtenyt. Jaksan paremmin; juoksu kulkee hyvin, iho voi hyvin. En voisi enää kuvitellakaan palaavani entisiin ruokailutapoihini. Nyt vain pitäisi miettiä miten saisin myös perheeni syövän terveellisemmin.

 33. Sattumalta huomasin vanhempieni lehtipinosta Life-lehden ja siinä jutun kampanjasta. Innostuin heti. Olen viime vuosina yrittänyt laihduttaa niin monta kertaa, mutta aina tuloksetta. Päätin siis kokeilla jotain radikaalia,erilaista.
  Ajattelin, että näistä viikoista tulee tosi haastavat, mutta kävinkin ihan toisin. Miten helppoa on ollutkaan. Ruoka ei pyöri enää mielessä, eivätkä kaapissa odottavat herkut polttele. Suklaapiirakkaa oon leiponut muutaman kerran vieraille, mutta loput siitä päätyivät pakastimeen, kun ennen emäntä olisi vetänyt illassa loput puoli pellillistä…
  Olo on ollut uskomattoman hyvä! Niin virkeä,energinen ja mieli positiivinen. Välillä hermot on muksujen kanssa kireällä, mutta yleensä silloin kun olen syönyt liian vähän tai edellisestä ateriasta on liian pitkä aika. Omat syömiset välillä unohtuu, kun ensin ruokit isännän ja kuus muksua. Toki heidän ruokavalioonkin olen lisännyt reippaasti kasviksia ja marjoja, mutta koko perheen ruokavaliota ei pysty näin radikaalisti muuttaa. Pikkuhiljaa. ..

  Paino on tippunut kampanjan aloituksesta 8kg. Tosin ylipainoa jäljellä vielä 16kg,mutta 1/3 osa on jo pudonnut kuin itsestään.Puntaria en todellakaan tuijota. Imettävänä äitinä keskityn vaan tähän omaan mahtavaan energiseen olooni. Paino tippukoon, minkä tippukoon.

  Liikunnasta olen innostunut kymmenen vuoden tauon jälkeen uudestaan.Mikä hyvä olo siitäkin tulee. Kahvakuula kiinnostaa, mutta meillä päin kahvakuulaillaan aika jumppamaisesti. Mutta siitäkin olen tykännyt tosi paljon ja yllättävän hyvin pysyn tunnilla jo mukana. Netistä otin aloittelijan juoksuohjelman. Kahdessatoista viikossa pitäisi viisi kilsaa jaksaa hölkätä. Ekakerralla en jaksanut edes lyhtypylvään väliä, nyt menee helposti jo reilu kilsa .Kolmas ihana liikuntalajini on shindo. Niin mahtavia,rentouttavia venytyksia tehdään kyntilänvalossa, kyläkoulun liikuntasalissa. Kunnon kahvakuulailu ja voimaharjottelu kyllä kiinnostaa ihan hirveesti jatkossa.

  Ihan uusi elämä mulla alkanut.Tuntuu ihan kohtalolta, et silmiini osui se lehti ja tää kampanja. En muuten varmasti ois hoksannut tätä mistään. Ja varmasti ohjeiden noudattamista jatkan tämän jälkeenkin. Toivottavasti koko loppu elämän. Aamun vehnänoras yms-litkusta on tullut jo niin tapa, ettei päivä yksinkertaisesti käynnisty jos unohdan sen…Kiitos!

 34. Huomaan tulleeni tietoisemmaksi siitä mitä syön ja mitä minun pitäisi syödä. Tuntuu että homma etenee vähitellen ja pikkuhiljaa, mutta ei haittaa. Olen pyrkinyt välttämään viljoja ja maitotuotteita ruokavaliossani ja huomaan kyllä kropasta aina kun viljaa on tullut syötyä, turvonnut ja väsynyt olo siitä vain tulee. Mutta jokatapauksessa on tosi mahtava että tämä haaste on. luulen että monta asiaa jää vielä takaraivoon hautumaan ja muistuttelemaan että miten sitä kannattaisi ehkä asioita mieluummin tehdä.

 35. Viljoista ja maitotuotteista olen luopunut suurimmaksi osaksi jo muutama vuosi sitten; silloin tällöin saatan ottaa, mutta useimmiten se kyllä kostautuu. Ravintolisiä olen pyrkinyt käyttämään, urheilu sujuu.. painoa on lähtenyt muutaman kilon verran, mutta sitä nyt ei liikaa ollut alunperinkään mielestäni. Kehossa kyllä huomaa, kun syö hyvin ja täyspainoisesti! Suurimpina vaikeuksina itselleni on kyllä veden juomisen muistaminen (yhä!) ja ajottainen ällötys liharuokia kohtaan, jolloin riittävän proteiinin saaminen voi olla (tai onkin) vaikeaa. Onneksi on smuutit! 🙂 mutta niin, elämää vartenhan tässä ollaan opettelemassa, projekti jatkuu pitkään siis.

 36. Kummallisiin vatsavaivoihini (kivut, turvotus, ilmavaivat) löytyi apu teidän ohjeista. Heitin maitotuotteet ja viljat täysin pois kolmen viikon ajaksi ajatellen että perhana, jos ei lääkärit osaa auttaa niin en menetä mitään vaikka kokeilisinkin jonkun blogin neuvoja… ja olo parani tuntuvasti. Minulla siis ei ole laktoosi-intoleranssia, keliakiaa eikä muuta diagnosoitavissa olevaa vaivaa, aina on vain sanottu että minulla nyt vain sattuu olemaan “herkkä vatsa”. Viljat aion pitää niin minimissä kuin mahdollista, sillä niiden käytön huomaan vatsan toiminnasta heti. Maitotuotteita käytän hyvin vähän. En koe näitä rajoitteita vaikeiksi, sillä tiedän niiden takia nyt miltä tuntuu omistaa Normaali Maha. Ja ai niin, herkkuhimot on nykyisin kokonaan pois ja ruokavalio korjaantui terveellisemmäksi kuin itsestään! Suuret kiitokset täältä päin teille 🙂

 37. MSM:n juominen aamuisin on ihan ykköstapa! Lisäksi ihastuin CocoVi:n Marjaisa valmisteeseen sekä Smoothie mixiin. Niiden ottaminen osaksi viikkorutiineja on tapahtunut onnistuneesti. Kuten myös panostus veden juomiseen. Olo on ihan eri kunhan kroppa vaan tottuu siihen, että juo enemmän. Samin vinkit ovat myös aivan mahtavia ja tykkään siitä, että Samilta saa palautetta kun kysyy. Ja olen todella iloinen, että Sami osaa suhtautua myös meihin “taviksiin” kannustavalla ja positiivisella tavalla eikä tyyliin “Ei toi nyt mistään mitään ymmärrä”. Ihan huippua! Tulevilta viikoilta odotan ehkä enemmän tietoa siitä millaista olisi elää maidottomalla ja gluteenittomalla ruokavaliolla. Olen pitkään harkinnut mutten jotenkin uskaltanut.

 38. Jätin maidon ja viljat pois noin 3 viikkoa sitten, ja olo todella paljon parempi. Poskiontelontulehdukset ja suolistovaivat olivat syy siihen miksi kampanjaan mukaan lähdin, ja olo on parantunut huomattavasti. Tukkoisuus on kadonnnut ja vatsa toimii. Vireystaso on parempi, ja väsymys vähentynyt. Kaikkia ohjeita en ole vielä ottanut käyttöön, en esimerkiksi ole ostanut MSM-jauhetta tai vehnänorasjauhetta, mutta aion nekin pikkuhiljaa ottaa osaksi ruokavaliota. Hedelmiä olen syönyt edelleen välipaloina, ja niiden tilalle pitäisi kehitellä jotakin muuta. Ylipainoa minulla on kymmeniä kiloja, ja tavoitteeni on saada paino hallintaan. Paino on laskenut muutaman kilon, ja samalla tiellä aion jatkaa!

 39. Olen jättänyt ruokavaliosta gluteeniviljat lähes kokonaan pois, siirtynyt käyttämään reilummin rasvoja, vähentänyt maitotuotteita ja pitkästä aikaa syön taas lihaa. Smoothiet heraproteiinilla kuuluu lähes jokaiseen päivään, samoin marjat, pähkinät, vihannekset reilulla kädellä.

  Näillä muutoksilla vatsaa ei turvota eikä ikinä ole ähky (lisättäköön vielä se, että käytän aterioilla sääntöä nyrkillinen bataattia/perunaa/riisiä, kämmenellinen lihaa, rajattomasti kasviksia). Ihon kunto on parantunut eli se ei ole niin kuiva kuin ennen ja epäpuhtauksia on vähemmän. Säännöllisen ateriarytmin ansiosta koskaan ei ole hillitön nälkä eikä ole erityisiä mielitekoja ja vireystaso pysyy hyvänä. Paino pysyy kuosissa ilman turhaa kalorinlaskentaa ja stressiä syömisestä (itse en ole tiukka esimerkiksi noiden viljojen kanssa).

  Mainioita vinkkejä olette siis jakaneet, kiitos! Kiitos muutenkin blogistasi Kukka, kirjoituksiasi on hauska lukea. Tykkään siitä, miten käännät jotkut asiat ihan päälaelleen ja annat uusia näkökulmia.

 40. Olen ollut oikeilla jäljillä jo aikaisemminkin, mutta ohjeita seuratessa keskityin asiaan tarkemmin, yksi asia kerrallaan. Maidon jätin pois puoli vuotta sitten, paino putosi 6 kiloa, pms-turvotus hävisi ja ajatus alkoi juosta selkeämmin. Veden juonti on tosi tärkeää, jos kiirepäivänä veden määrä jää alle 2 litran, niin olo on tukkoinen ja migreenille altis. Superfoodeja olen käyttänyt jo aiemmin, mutta olen löytänyt uusia käyttötapoja. Kiitos kriittisestä ja herättävästä asenteesta suosituksiin ja ympäröivään maailmaan yleensä! Toisinaan itsekkyys ja omahyväisyys ärsyttää, perheellisen normi-ihmisen elämä ei vain voi pyöriä oman navan ympärillä muiden tarpeista välittämättä. Jutuista kuultaa usein läpi kirjoittajien perheettömyys (?) ja “normaalielämän” haasteiden ymmärtämättömyys. Ravistelu on kuitenkin aina tarpeen ja jutut voi lukea tietyn suodattimen läpi 🙂

 41. Aloitin oman muutoskamppiksen Samin ohjeilla jo kesäkuussa, tässä raporttia menneiltä kuukausilta.

  Gluteenin poisjättäminen on ollut kirkkaasti suurin tekijä hyvinvoinnissa: ei turvotusta, ilmavaivoja ja jokailtaista mahakipua. Tämän vuoksi gluteenittomuutta on ollut myös helpoin noudattaa. Maitotuotteista olen käyttänyt silloin tällöin kuohukermaa ja turkkilaista jogurttia ruoanlaitossa, kuten myös feta- ja vuohenjuustoa. En ole huomannut kummoisia oireita tai limaisuutta näistä, joten pysynevät mukana jatkossakin.

  Muuten olen ostanut useammin luomua, kiinnittänyt huomiota veden, suolan ja rasvojen riittävään saantiin sekä ruvennut napsimaan vahvaa D-vitamiinia ja kalaöljyä päivittäin. Myös Samin suosittelema heravalmiste on aktiivisessa käytössä. Superfoodeja olen ottanut mukaan pikkuhiljaa.

  Tulokset: em. vatsaongelmat kadonneet, voimaharjoittelutreeni kulkee hyvin ja peiliin katsoessa huomaa rasvakerroksen pienentyneen tasaisesti. Lihakset ovat tulleet pintaan etenkin käsissä. Tämä on ollut erittäin motivoivaa, koska treenimäärä on ollut maltillinen. Odotan innolla jälkeen-kuvia ensi vuoden puolella. Vireystilassa sinänsä en ole huomannut dramaattisia muutoksia, elämä on sujunut normaaliin tapaan hyvällä mielellä ja energialla. Boostia on tullut ehkä lisää kevyemmästä olosta ja kokonaisvaltaisesta ahaa-elämyksestä ravinto- ja hyvinvointijuttujen suhteen. Ajatus on nyt kirkas eikä paluuta entiseen ole 🙂 Kiitos Kukka ja Sami!

 42. Vesi (+vehnänorasjauhe, kalahrain suora, sitruuna) on korvannut mun aamukahvin kokonaan. Sillä virkistyy oikeesti sen sijaan että sais pelkästään silmät pidettyä auki. Aika uskomatonta, sillä aamukahvi on ollut monta vuotta pakollinen osa tällaisen unikeon heräämisprosessia.

 43. Jep jep, luettuani edellisen viestin huomasin, että minullahan pitäisi olla PMS pahimmillaan, mutta mitään oireita ei ole!!!! Ei turvotusta, ei ummetusta, eikä ole mieli matalalla. Enkä voi edes kehua noudattaneeni ohjeita kovin uskollisesti. Tämä kyllä motivoi. Vaihdevuodet tulossa, joten tässähän saattaisi olla mainio resepti myös niihin liittyvien ikävien oireiden taltuttamiseen 🙂 Maidot olen vähentänyt pieneen tilkkaan aamukahvissa, raakamaitoon tehtyjä juustoja syön silloin tällöin. Viljoista vain kauraa, ja sitäkin pieniä määriä. Heikkouteni on määrien hallitseminen, rusina-pähkinäsekoitusta menee pussi kerrallaan – varmaan noiden rusinoiden sokeri sitten altistaa houkutukselle napsia suklaatakin. Tässä on vielä tekemistä. Proteiinimäärien oletan olevan kohdallaan ja vihannekset maistuvat. Hedelmien määrää voisi varmaan vielä myös rukata alaspäin. Viinipulloakaan ei kai kannattaisi joka viikonloppu avata! On tässä vielä säätämistä, kenties painokin sitten lähtisi hieman laskuun. Voimaharjoittelu on ollut ohjelmassa jo vuoden alusta lähtien. Tykkään kovasti, ja kroppa on kyllä muokkautunut, hartiat levenevät ja pakarat pyöristyvät 🙂

 44. Minun projektini alkoi sattumalta suunnilleen samaan aikaan kuin tämä, joten oli mahtavaa että sain lisämotivaatiota projektilleni teidän kummankin, Samin ja Kukan, blogeista. Projektini tavoite oli saada -6kg/7viikkoa, joka osoittautui todella kovaksi tavoitteeksi. Jätin pois viljat, sokerit, valmisruuat ja lopulta myös maitotuotteet, lukuunottamatta heraproteiinia. Ensinnäkin aloin valmistaa ruokaa itse ja kiinnittää huomiota ruuan laatuun sekä alkuperään. Suosin luomua niin paljon kun mahdollista ja pidän ruoka-annokset yksinkertaisina. Toisekseen lisäsin ruokavalioon uusia tuotteita, kuten mantelimaitoa, kookosöljyä, chian-siemeniä, maustamatonta heraproteiinia, kaakaonibsejä jne. Aloin myös syödä kalaöljyä, D-vitamiinia ja monivitamiinia. Liikunnassa keskityin tekemään sitä mistä pidän ja jatkoin salilla perusliikkeiden parissa. Olen yrittänyt panostaa kehonhuoltoon ja innostuin putkirullasta. Herkkuja syön kerran viikossa niin, että päätän herkkupäivän etukäteen että saisin impulsiivisen herkkujen syönnin kuriin. Vielä on tekemistä psyykkisen puolen kanssa, sillä stressi ja se, että “pitää tehdä” koko ajan jotain, jarruttaa painon putoamista. Kukalla oli aiheesta loistava kirjoitus, kiitos siitä! 🙂

  Blogin ohjeiden noudattaminen on ollut helppoa ja melko vaivatonta, mutta vaatinut ennakointia ja suunnitelmallisuutta. Sitoutuminen projektiini on auttanut sopeutumaan uusiin ruokatottumuksiin ja en ole aikeissa lopettaa ohjeiden noudattamista, vaikka oma projektini onkin päätöksessä. Toki joitakin “repsahduksia” ja huonoja valintoja on tullut tehtyä, mutta en ole jäänyt niitä murehtimaan. Etenkin odotan, että oma projektini tulee päätökseen ja voin ottaa vähän rennomman asenteen syömiseen.

  Tuloksia on tullut, vaikka ei ihan odotetunlaisia. Ensinnäkin olen nukkunut paremmin kuin koskaan, olo on ollut energisempi ja herkkuja ei ole tehnyt mieli. Ruokailujen jälkeen on ollut mukava olo, ei liian täysi eikä yhtään nälkäinen. Olen oppinut tunnistamaan, mitä ruokailu keholleni tekee ja kuuntelemaan kehoni viestejä. Tästä johtuen olen huomannut melko spesifejä asioita, jotka tekevät oloni huonoksi. esimerkiksi pienikin määrä pastaa tai pullaa saa oloni tukalaksi. Rakastan edelleen herkkuja, etenkin suklaata, mutta suhtautumiseni herkutteluun alkaa pikku hiljaa muuttua vähemmän pakkomielteiseksi. Kuuden viikon aikana painoa on lähtenyt -4kg eli ihan omaan tavoitteeseen en päässyt, mutta toisaalta oloni on kevyempi ja nautin kehossani olosta. Myös senttejä on vyötäröltä lähtenyt huomattavasti, viimeksi kun mittasin (reilu viikko sitten) niin -5cm.

  Kiitos motivoivista ja asiantuntevista kirjoituksista!

 45. Ennen kuin Haluan olla minä kampanja-alkoi, seurasin blogiasi jo hyvän aikaa. Ihmettelen miten hyvin olenkin pystynyt noudattamaan ohjeita. Mutta suurin syy tähän taitaa olla se, miten hyvin olen samaistunut sinuun ja blogiisi.

  Kun lopetin leivän, aloin voida virkeämmin. Töissä ollessani, söin yleensä välipalaksi leipää, mutta se alkoi vain väsyttämään. Nykyään minulla onkin sitten aivan erilaiset välipalat! Eikä nykyään edes tee mieli leipää. Leivän lopettaminen on ollut suurin muutos mutta samalla palkitseva; paino tippunut ja olokin on virkeämpi.

  Maitotuotteita en ole käyttänyt PAITSI kahvissa maitoa. Ei se nyt maailmanloppu olisi , jos sortuisin johonkin “kiellettyyn”, mutta jotenkin silloin tulee mieleen vaan SINÄ ja sitten saan jotenkin ihmeellisesti itsekuria itseeni ja siten ohitettua mielihalut. Aivan mahtavaa !

  Lisäksi kroppa on kiinteytynyt ja lihakset näkyy selvemmin. Ja tämä jos mikä on mieluisaa , kun sen oikeasti huomaa itse !!

  Lisäksi olen innostunut noista cocovi:n tuotteista. Kaapistani löytyy jo jonkin verran kyseisen merkin tuotteita. Lisää on ostoslistassa.

  Kiitos innoittavasta ja hienosta blogistasi !

 46. Seurailin aluksi kampanjaa hieman taustalla, kunnes parin viikon jälkeen päätin kokeilla. En kuitenkaan muista, mikä tämän sai aikaiseksi. Lähtötilannehan oli sellainen, että liikun aika paljon (hyötyliikuntaa sekä sitten kovemmat juoksutreenit) eikä painon kanssa ole koskaan ollut mitään ongelmia. Toisaalta tiedostin kyllä huonot ruokatottumukseni vaikkakin työpaikan ruokalassa söinkin sitten monen ihmisen edestä, mutta sitten illalla en välttämättä syönyt oikeastaan mitään muuta kuin ehkä jonkun jogurtin, leivän tai mitä nyt tarjolla oli. Pidin myös yhtä karkkipäivää viikossa (mutta sallin esim. keksien, jätskin yms mässäilyn muinakin päivinä), jolloin napostelin pitkin päivää suklaata ja karkkia, ja jos oli kiirusta, niin niiden voimalla kävin tekemässä pidemmän juoksulenkin. No, kisoissahan (tai treeneissä) juoksutulokseni eivät ole kauden aikana parantuneet, vaikka harjoitusmäärä ja -laatu ovatkin nousseet. Ruokatottumuksilla merkitystä… kenties. Ehkäpä tämä oli ainakin yksi syy muutoshalukkuuteen.

  Aloitin sitten kertarytinällä. Kiireinen puuroaamiainen vaihtui rauhalliseen kunnon aamupalaan, jossa paljon vettä (join aiemmin päivittäin paljon mehua, limua ja maitoa) lisättynä optiMSM sekä sitten kana/kalkkuna+salaatti+öljyä (kookos, auringonkukka, avokado) +linssi/kvinoa/couscous-ateria. Työpaikan ruokalassa jätin pastan/perunat/maidon/leivän/jälkiruoan pois, ja lisäsin enemmän salaattia+öljyä (oliivi, sesam) sekä aloin valikoida ruokia sen mukaan, mitä niissä on. Välipalajogurtin/rahkan korvasin salaatti+kana/kalkkuna-aterialla tai sitten, jos en ole jaksanut tehdä varastoon noita, niin olen syönyt esimerkiksi marjoja pähkinöiden kera. Illalla treenin jälkeen vastaavanlainen ateria kuin aamulla, sekä sitten vielä ennen nukkumaan menoa iltapalalla marjoja ja pähkinöitä. Tummaan suklaaseen haksahdin ehkä vähän liikaakin eli sunnuntain karkkipäivä tuntuu nyt muuttuneen jokapäiväiseksi tumman suklaan mässytykseksi (ehtona se, että suklaassa on vähintään 70% kaakaota). Lisäksi päivän mittaan kuluu kahvia vaihteleva määrä sekä vettä, jota voisin kyllä juoda vieläkin enemmän.

  Olen huomannut, että ainakin vatsan turvotus on vähentynyt. Ruokavaliomuutoksen jälkeen on ollut muutama päivä, jolloin vatsa on edelleen ollut turpea, mutta tämä on saattanut johtua esimerkiksi työpaikan ruoasta, mistä ei aina voi tietää, että mitä niissä sitten lopulta on. Jaksan myös paremmin, minkä on huomannut treeneistä. Ruokavaliomuutoksen jälkeen en muista lenkkiä/treeniä, mikä olisi tuntunut jo heti alusta vetämättömältä. Lisäksi pari viikkoa sitten juoksin 7,5km hölkkäkisassa kovempaa keskivauhtia kuin 5km kisassa olen juossut eli uskoisin, että ruokavaliolla on ollut vaikutusta 🙂 Ja töissäkään ei ole semmoisia väsyneitä hetkiä, joita aiemmin tuli etenkin ruokailun jälkeen. Lisäksi painosta on lähtenyt kilo pois, millä nyt ei sinänsä ole mitään väliä, kun puhutaan alle 50kg painosta, mutta noin muuten olen huomannut käyttämieni farkkujen “löystyneen”. Ai niin, ja en ole ollut nyt kipeänä laisinkaan, vaikka kesälomalta palattuani ja kampanjan aloitettuani toimistolla kaikki muut olivatkin kipeinä ja pöpöjä liikkui. Toivon, että pysyisin jatkossakin ilman flunssia 🙂

  Helpointa tässä muutoksessa on ollut noudattaa noita rutiineja. Esimerkiksi kun sunnuntai-iltana tekee valmiiksi kanat/kalkkunat/salaatit/hiilarit seuraaville päiville, niin ei tarvitse sitten joka päivä huolehtia kokkaamisesta (mistä en ole niin innostunut). Jos kesken viikon ruoka sitten loppuukin, niin huomaa kyllä helposti, ettei vain viitsisi alkaa väkertää uutta eli siinä helposti voi sortua vanhaan tapaan olla syömättä, mutta onneksi on pähkinöitä ja marjoja aina tarjolla. Leivästä, maidosta ja jälkkäreistä on ollut yllättävän helppo luopua. Jäätelöä ei jostain syystä ole tehnyt mieli, vaikka ennen tätä muutosta saatoinkin syödä lähes päivittäin jäätelöäkin, jos sellaista jääkaapista löytyi. Toisaalta sallin kyllä itselleni palautusjuoman kovan treenin jälkeen ehkä kerran viikossa tai kahdessa tai sitten proteiinipatukoita, jos on kiire lähteä jonnekin eikä mukaan voi ottaa mitään salaatteja tms.

  Mielenkiintoista on ollut lukea, millaisia ruokia voi ja kannattaa tehdä. Oma mielikuvitus ei aina riitä, ja täältä onkin saanut hyviä vinkkejä asiaan. Lisäksi kiinnostaa myös ns. sallitut herkut sekä sitten tietysti, miten tämä vaikuttaa esimerkiksi kestävyysurheilusuorituksiin pidemmällä tähtäimellä. Toistaiseksi omat kokemukseni ovat olleet positiivisia, eikä minulla ole mitään tarvetta palata entiseen tapaani 🙂

  Mutta, on yksi asia, mikä erityisesti kiinnostaisi minua: Miten motivoida itsensä treenaamaan myös sitä lihaskuntoa (fiksusti)? Lajitreenaus (juoksu) on sen verran kivaa, ettei sitten tärkeät oheisharjoitukset jaksa innostaa yhtään ja ne jäävät sitten väliin.

 47. olin jo ennen kampanjaa aloittanut viljattoman ja maidottoman ruokavalion. Kampanjan aikana otin tosissani veden juonnin lisäämisen, mikä edelleenkin on osoittautunut vaikeimmaksi muistaa päivittäin. otin myös käyttöön pakurin ja muutaman muun suositellun tuotteen.

  olo on ollut energisempi, vahvempi ja kaikin puolin parempi. iho hohtaa ja hiuksetkin on voineet paremmin. Sen veden juonnin kun saisi vielä arkirutiiniksi, niin uskon että olo olisi vieläkin parempi. paino ei ole pudonnut, mutta ei sitä muutamaa kiloa enempää olisi pudotettavanakaan.

  uskomatonta, miten entinen keksimonsteri ei enää kaipaa pullaa, kakkua tai niitä keksejä. en olisi joskus uskonut tätä päivää näkeväni!

 48. Lähdin kampanjaan mukaan vasta syyskuun puolessa välissä, mutta heti täysillä mukana! Tämä sinun blogisi on tuonnut paljon motivaatiota sekä salin että keittiön puolelle. Kiitos siitä!
  Suurimman muutoksen minussa on aiheuttanut se proteiinipitoinen aamupala. Puurot ja rahkat vaihtuivat kananmuniin ja kasviksiin. Lihan syöntiin aamuselta totuttelen vielä. Olo on paljon virkeämpi ja nälkä pysyy poissa pidempään.

  Vettä olen jo aiemmin opetellut juomaan tasaisesti päivän mittaan ja ateriarytmi on ollut kohdillaan. Täältä olen saanut kuitenkin hyviä vinkkejä uusiin välipaloihin ja aterioihin. Rahkat ja raejuustot ovat historiaa! Viljaton ruokavalio on mennyt hieman soveltaen. Pastat olen jättänyt kokonaan pois, mutta ruisleipää tulee joskus syötyä (ehkä pari kertaa viikossa). Tavallista suolaa en käytä enää. Uusi lemppari on kylmäpuristettu extra-neitsytavokadoöljy!

  Painoa on pudonnut reilu puolisen kiloa, vaikka se ei ole ollut päätavoitteena. Turvotus on hävinnyt aivan kokonaan, josta olen niin onnellinen! Housut istuvat paremmin päälle ja ei ole koko päivää tukala olo. Yleisesti olo on paljon parempi ja virkeämpi. Nämä muutokset ovat tulleet jäädäkseen 🙂

 49. Pari vuotta sitten löysin liikunnan ilon ja jokseenkin kertaheitolla muutin elämäntapani ”terveellisemmäksi”. Ruokavalio oli juurikin tätä maitorahka, mehukeitto, raejuusto, kana, parsakaali-linjaa, vettä vähintään 3 litraa päivässä ja täytin kaappini superfoodeilla (viherjauheet, msm, maca, chiasiemenet ym.). Samaan aikaan myös treenimääräni nousivat. Aluksi kaikki meni upeasti, olo oli mahtava, treeneissä tapahtui kehitystä. Mutta kappas. Sitten iski se takapakki. Ylikunnon poikanen, erilaiset selkä- ja olkapäävammat, masennus, ahmiminen. Ei hyvä. Tuosta suosta on nyt sitten pikkuhiljaa yritetty nousta. Tiesin kyllä jo silloin, kun vielä omatahtoisesti kehoani kaltoin kohtelin, että ruokavaliostani pitäisi karsia viljoja (=ruisleipää) ja maitotuotteiden käyttöä vähentää, mutta jostain syystä sitä en saanut ennen tätä kampanjaa tehtyä. Nyt lokakuun aikana olenkin jättänyt ne maitorahkat ja raejuustot kaupan hyllylle ja kappas, kestoflunssa+limaisuus on vähentynyt huimasti! Viljat ovat jääneet myös vihdoista viimein lähes kokonaan pois ruokavaliosta (kylässä/reissussa en ihan kaikesta kieltäydy kuitenkaan) ja vaikutuksen huomaa kyllä erittäin selvästi. Oikeata ja kehoa ravitsevaa ruokaa ja paljon! Olo on paljon virkeämpi ja jaksaminen treeneissä ihan eri luokkaa. 🙂 Eli siis kiitos tästä kampanjasta. Vaikka kaikki tieto oli tavallaan jo valmiina päässä, sain tästä hyvän tsempin oikeasti tehdä asialle jotain. Kyllä se oma terveys ja hyvinvointi on vain niin kullanarvoinen asia. Ei paluuta entiseen.

 50. Olen seurannut aktiivisesti haluan olla minä kampanjaa. Olen ollut itse viljattomalla ym. ruokavaliolla pari vuotta ja oli ilo seurata kun levität tätä ilosanomaa. Aloin lukemisen jälkeen erityisesti kiinnittämään huomiota taas juomiseen, että sitä tulisi riittävästi. Olen huomannut saman, että herkkuja ei tee edes mieli! Ongelmaksi minulla on tullut B-vitamiinin saanti kun olen lopettanut maidon ja viljat. Täytyy syödä b-vitamiinia jatkuvasti etten ole “hermoromahduksessa”. Oireet tosiaan palaavat heti jos lopetan vitamiinin ja yhteys niillä on oltava 🙂 Itse en kyllä ole laihtunut yhtään, en tiedä ovatko ateriakoot kuitenkin liian isoja. Ehkä sitä lihasta on tullut, toivotaan niin. Kokeilin syödä manteleita mutta niistä ongelmaksi koitui finnit! En aina oikein osaa miettiä mistä saisi tarpeeksi proteeinia, lisiä en haluaisi syödä. Kiitos upeasta kampanjasta, toivottavasti sille tulee jatkoa ja tulet myös tänne Vantaalle pitämään kahvakuulakursseja!

 51. Pakkohan se on tulla kertomaan, vaikka olenkin vasta pari päivää sitten löytänyt blogisi. Sain postauksiasi (ja sen Samin kirjotuksia) lukemalla hirmuisen inspiksen kokeilla ihan erilaista aamupalaa (siis verrattuna aamuisiin sämpylöihin ja niihin liiankin tuttuihin ruoansulatusjogurtteihin, haha). Kaikki on tapahtunut 24h sisällä. Eilen aamulla tein itselleni smoothien ja lisäksi söin muutaman mantelin, kananmunan sekä taateleita. Lopun päivästä söin puhdasta mahd. prosessoimatonta ruokaa painottaen hiilarit iltaan. Lisäksi ostin molkosania ja aamusta join sitruunavettä tyhjään vatsaan. Ihan naurettavaltahan se melkein kuulostaa, mutta jokapäiväiset ilmavaivat ja pöhötys hävisivät tuhkatuuleen ja lisäksi olin töissä erittäin pirtsakka ja orientoitunut, vaikka yöunet olivat olleet katkonaiset ja vähäiset. Iltapäivällä ei tullut tyypillistä ramastusta ja väsymyssokerinhimoa (aamupala oli varmasti se mikä vei himot koko päiväksi, siis hyvällä tavalla, ja kysymys on “herkuista” :D) Ilmapallomahan hävikki on mielestäni aivan mieletön juttu. Ylimääräinen lipid-kudos kyllä sulaa aikojen saatossa jos sille on tarvetta, mutta yksikin kaasuton päivä on heti juhlinnan arvoinen! Saatika se, että vuorokauden päätteeksi kuona-aineskin poistui ongelmitta, eikä siihen tarvittu kolmea kuppia kahvia. 😀 Ou jeah! Jatkan naturaalisempien aamupalojen ja muidenkin ruokien popsimista, kunhan saan ensin tuhottua sämpylät leipälaatikosta jollain tapaa. Kiitos loistavista vinkeistä mitä blogisi tarjoaa! (:

 52. Pian tulee täyteen viisi viikkoa viljatonta ja lähes maidotonta elämää. En edes ajatellut että jossain olisi parantamisen varaa ennen kuin kävin Samin luennolla jossa nenä tukkoisena kuuntelin kuinka maidolla voisi olla vaikutusta asiaan. Raejuusto ja rahka nimittäin kuuluivat jokaiseen päivään, useimmiten monta kertaa päivässä. Kaupassa käynti onkin muuttunut radikaalisti.. Kun ennen suorastaan jumahdin rahkaosastolle nyt kauppakassissa on kilokaupalla tuoreita kasviksia ja hyviä rasvoja ja pakastimessa monta kiloa mahdollisimman luonnonmukaisesti kasvanutta lihaa.
  Entäs ne tulokset sitten. Ihmettelen edelleen kuinka helppoa hengittäminen on, ihanko oikeasti happi kulkee näin helposti? Olen treeneissä kuljettanut edelleen uskollisesti nenäliinaa koska sitä olen aina tarvinnut, kunnes pari päivää sitten huomasin että turha sitä enää on kantaa mukana koska sille ei ole tarvetta. Ja onhan tässä muutosta tapahtunut ulkonäössäkin.. Ihmettelin aluksi että vatsassa näkyy kummia varjoja, kunnes tajusin että rasvaa ja pömpötystä oikeasti lähtee pois ja alta näkyy lihasta. Eli oikeasti rasvaa syömällä lähtee rasvaa pois!?! Tämä menoa aion kulkea koko ens kesän napapaidassa 🙂
  Tätä lisää, miksei koko loppuelämän!

 53. Olen aina ollut hyvin skeptinen mm. erilaisten ravinnelisien ja painonpudotusohjeiden suhteen. Liikun säännöllisesti ja painojakin nostelen. Liikakiloja minulla ei ole, mutta kiinteytys vatsanseutuun olisi tervetullutta. Kärsin usein ilmavaivoista ja turvotuksesta ja juuri sellaisena turvotushetkellä ryhdyin lukemaan blogiasi. Hurahdin siihen, koska koin sen luotettavaksi ja erityisen innostavaksi. En ryhtynyt ohjeita kuitenkaan mustavalkoisesti noudattamaan, muutama muutos kerrallaan. Lähes itseltänikin salaa ostin proteiinijauhetta ja lisäilin joka-aamuiseen smoothieen. Kaurapuuro, joka on viimeiset 20 vuotta ollut joka-aamuinen ystäväni, sai väistyä. Ja täytyy myöntää, sitruunavesi ja smoothie saavat päivän alkamaan virkeämmin. Leivän ja sokerin poisjättäminen on ollut yllättävän helppoa, toki näkkileipä keiton kanssa silloin tällöin ei arkeani ole hetkauttanut. Olo on tosi virkeä, päiväunia ei ole tarvinnut elämäntapamuutoksen jälkeen ottaa ja töissä jaksaa paremmin. Maitotuotteet olivat ekat 3 viikkoa pois, mutta nyt taas olen iltaisin syönyt herkkuani: maustamatonta jugurttia marjojen kera. Makeutta ei ruokiin kaipaa yhtään ja päivällisen jälkeinen makeanhimo on suureksi ihmetyksekseni kaikonnut! Turvotus on ehkä hieman helpottanut, samoin ilmavaivat. Vatsani on toiminut aina todella hyvin ja pelkäsin, että leivän ja puuron poisjättämisestä seuraisi ummetus. Mutta eipä ole seurannut. Runsas vedenjuominen sekä kasvisten ja marjojen kuidut pitävät näköjään siitä huolen. Se optiMSM on jäänyt vielä kauppaan, mutta hieman vaivaamaan on jäänyt miten se kokonaisuuteen vaikuttaisi. Ehkä kokeilen vielä :). Kiitos Kukka!

 54. Koska monet asiat kampanjassa kohtaavat omien ajatusten kanssa, on tätä ollut helppo seurata. Ja mukava on ollut huomata että monia juttuja onjo aika liki toteuttanut omassa elämässään erehdyksen tai muuan huomaamisen kautta. Lisää tämän kaltaisia juttuja! 🙂

 55. Jätin omasta rukavaliosta gluteeniviljat pois jo kesällä, kun epäilin niiden olevan syynä turvotukseen ja muihin vatsaongelmiin. Haluan olla minä -projektin myötä olen karsinut myös ne perinteiset rahkat ja raejuustot pois ruokavaliosta. Voi, Kerma ja ja juustot ovat pysyneet harvinaisina herkkuina osana ruokavaliota. Lisätyn sokerin olen myös jättänyt pois, vaikka muuten en hiilihydraatteja seuraakaan. Kasvisten ja marjojen määrä on kuin huomaamatta lisääntynyt tässä matkalla ja luomuun olen panostanut kaikessa ravinnossa nyt. Veden juonti tuottaa jostain syystä ongelmia, joten se on edelleen työnalla. Lisäravinteet olen ottanut myös käyttöön joiltain osin, mutta niiden todellisen vaikutuksen huomaamiseen menee varmasti vielä hieman aikaa.

  Yhteenvetona voisin sanoa että vatsa toimii paremmin, paino on noussut kilon-pari, palautuminen on nopeampaa ja olen energisempi. Suurin muutos on tapahtunut kuitenkin pään sisällä, olen päässyt irti minua vaivanneesta ulkonäkölähtöisestä asenteesta, nyt pystyn ajattelemaan ruokaa ja etenkin treeniä terveyden ja tiettyjen tavoitteiden kautta, jotka eivät liity ulkonäköön. Haluan että kehoni on viiden ja kolmen kymmenen vuoden jälkeenkin parhaassa mahdollisessa kunnossa ja ravinto ja treeni muokkaavat sen sellaiseksi kuin on tarpeen. Jos siinä matkalla tulee muutama kilo lihasta tähän 45 kilon varteen, niin en todellakaan laita pahakseni 🙂 Toivon hyvää jatkoa kaikille muillekin oman itsensä etsijöille ja etenkin teille Kukka ja Sami.

 56. Aluksi oli vaikeaa surffata kaupassa, kun ei voinut ostaa viljaa ja maitoa sisältäviä tuotteita. Nyt olen pysynyt jo monta viikkoa pois maitotiskiltä eikä se ole ollenkaan vaikeaa. Jotenkin kummasti jo valmiiksi kunnon määrät kasviksia ja marjoja ovat kasvaneet entistä suuremmiksi, kun maito ja vilja on pitänyt korvata jollain muulla. Alkukankeuden jälkeen vatsa toimii kuin unelma ilman kaurapuuroakin! Yllätyin miten helposti yhtenä aamuna maito jäi kahvista pois, eikä ole palannut kuvioihin.

  Ehkä paras oivallus on ollut huomata, mikä on hyvä määrä hiilihydraattia omalle kropalle, että jaksaa treenata kovaa. Nähtävästi olen aikaisemmin aina tankannut vähän ekstraa. Totta se on, että aamupäivän vireystaso on aivan eri luokkaa ja nälkä pysyy paremmin loitolla kun syö proteiineja. En tiedä vaikuttaako päivän pirteys ja energisyys sekä iltatreenin jälkeen nautitut hiilarit siihen, että olen nukkunut kuin tukki! Tätä on kestänyt jo monta viikkoa ja se tuntuu aivan käsittämätöltä. Ravinnon vaikutukset ovat näkyneet myös kasvoissa, iho on selvästi parempi.

  Uutena oppina on tullut opti-msm, enemmän vettä (sitruunalla), vitamiinit, useammin heraproteiinia, enemmän marjoja (syön jo naapurin marja-aroniat) sekä yllä mainitut muutokset. Harvoin nautitut herkut on myös pyritty vaihtamaan tummaan suklaaseen.

 57. Olen ollut kampanjassa mukana alusta alkaen ja vaikka olinkin aloittanut “terveellistämään” elämääni jo muutamaa viikkoa aikaisemmin on näiden viikkottaisten vinkkien ansiosta ollut helppo lisätä päivittäiseen ruokavalioon terveellisiä lisäosia. nämä pienet lisäykset ovat myös auttaneet oivalluksissa, auttaneet tajuamaan, että se on todellakin pienestä kiinni. Pienistä, jokaipäiväisistä asioista kertyy kuukausien ja vuosien kuluessa paljon, niin hyvässä kuin pahassakin. Painon pudotuksen kanssa tässä kamppaillaan ja onhan tuloksiakin jo tullut, tosin tavoitteeni on maltillisen tehokas ja tähtäänkin ehkä sinne terveelliseen loppuelämään, enemmän kuin pikaiseen ihmedieettiin.
  Uusi juttu nikseissä oli maitotuotteista luopuminen. En ole koskaan juurikaan juonut maitoa, mutta jugurttia, raejuustoa ja rahkaa on tullut popsittua urakalla. Maitotuotteiden karsiminen on eniten vaikuttanut ulkonäkööni, sillä vuosia riivannut finnirykelmä katosi iholtani ja onkin pysynyt poissa!!! tämän kun olisi tiennyt ennen kaikkia kalliita hoitoja ja tököttejä 🙂
  Olisi helppoa jatkaa tätä terveellistä ja kepeää elintyyliä loputtomiin. Päätöstä vahvistaa muutama herkuttelupäivä, jonka seuraukset ovat tuntuneet useita päiviä jatkuvana tukkoisutena, väsymyksenä ja huonovointisuutena.
  Toivoisin jokaiselle kokemiani positiivia oivalluksia ja kokemuksia, sitä kun tajuaa miten omasta kropastaan saa 100% irti ja fiilis pysyy koholla ravinnon ansiosta. liikunta on siihen se kiva plussa ja kuulakin heiluu rivakammin!
  Kiitos Kukka! Sait liikkumattoman sohvaperunan liikkeelle!! Tätä pimua ei pysäytä enää mikään!!! 🙂

 58. En ole ihan täysin seurannut ohjeita, koska en ole uskaltanut tehdä niin radikaaleja muutoksia herkästi reagoivan kehoni (tästä esimerkkinä paha migreeni) vuoksi. Kuitenkin pikkuhiljaa, vähitellen opetellen, yksi hyvä päätös kerrallaan kohti parempia päiviä!
  Isoimpina muutoksina: kun aina ennen en voinut aamulla tehdä MITÄÄN ennen ensimmäistä (tai paria) kupillista kahvia, nykyisin en luovu aamuisesta “ennenkuin teen mitään muuta”- sitruunalla, kalaharin suolalla ja optiMSM:llä terästetystä puolenlitran vesimukillisesta.
  Maitorahkan, raejuuston, proteiinivanukkaan sijasta kuljetan töihin evääksi pähkinöitä, herapirtelöitä, salaattia, erilaisia marjoja… Aamupuuron olen vaihtanut erilaisiin smoothiehin ja ruokajuomaksi maidon sijaan vettä. Siis edes jotain muutoksia! Raakasuklaatakin tehtiin työkaverin kanssa eräs yövuoro tervehdykseksi koko työporukalle, mitä kovasti kehuttiin! Maitotuotteita menee enää hyvin satunnaisesti, poikaystävä kun ajatuksissaan sitä edelleen minua varten kaupasta kantaa. Mehukeiton sijaan kuitenkin syön sen marjoilla! Töissä syön yövuoron päätteksi aamupuuron, kotona sitä ei kuitenkaan tule enää tehtyä.
  Kaamosmasennus ei ole iskenyt, kuten sen on JOKA vuosi ollut tapana, olen virkeämpi kuin kesällä! Paino on tippunut, tosin se taitaa johtua myös liian vähäisestä energiansaannista joinain päivinä. Salitreeneissä en ole huomannut eroa. MUTTA migreeni.. se on pahentunut huimasti! Kohtaukset ovat pahempia SEKÄ pitempiä kuin ennen, vaikka syön säännöllisesti, juon runsaasti vettä, liikun tarpeeksi, mutta en liikaa, stressiä ei ole (PÄINVASTOIN 🙂 ja nukun riittäviä määriä ja työaikanikin olen saanut onnekseni säännöllistettyä – teen enää vain yövuoroa, mikä sopii rytmilleni ja elämäntilanteelleni parhaiten. Pahentuneen migreenin lisäksi olen alkanut saamaan hengenahdistuskohtauksia sekä rintapistoksia – don’t worry, näitä kyllä tutkitaan. EN SANO, että näillä on yhteys, en. Mutta jonkin verran kuitenkin uskon siihen, että olemme mitä syömme ja se on isoin yksittäinen tekijä, mikä vaikuttaa terveyteemme ja kehomme kuntoon- joten on tosi harmillista, että kun kovasti yrittää muuttaa tapojaan terveellisemmiksi käykin juuri päinvastoin. Yritän kyllä jatkaa tämän ihanan kampanjan mukana ja todistaa, että huonontuneella terveydentilalla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa! 🙂

 59. Ohjeiden noudatus on onnistunut hyvin, mitä nyt välillä ollut vaikeuksia juoda tarpeeksi vettä, heh. Viljat olen jättänyt pääasiassa pois ja maitotuotteiden käyttöä vähentänyt. Aineenvaihdunta toimii hyvin, kasviksia on tullut lautaselle lisää. Olo on hyvä ja energinen ja ainakin vaatteista päätellen senttejä on kadonnut 🙂 ehkä suurin hetki muutoksen tajuamisessa oli kuitenkin mökkireissu, jossa minulle ei maistunutkaan siideri ja aamuisin HALUSIN käydä juoksulenkillä! Olo on hyvä kaikinpuolin ja treenaaminen sujuu ja tuntuu hyvältä. Oikealla ruokavaliolla on ollut vaikutusta myös treenin kulkuun.

 60. Valmiiksi jo leipää syömätön, perunaa karttava, vettä juova – lisätty siis sitruuna, MSM ja viherjauhe veden joukkoon, lisää proteiineja, öljyjä ja kasviksia lautaselle.

  Aloitin nyt syksyllä myös monen vuoden tauon jälkeen salitreenit, ja siinä suurin muutos on se, että lihakset eivät pahasti kipeydy, vaikka rautaa on tangossa enemmän kuin “koskaan”.

  Paino ei ole pudonnut yhtään, mutta olo on pääosin kyllä freesimpi.

 61. Muutokset eivät tapahdu hetkessä, mutta pikkuhiljaa otetaan aina askel uuteen suuntaan. Lapsiperheessä joutuu välillä soveltamaan, mutta kun pääsääntöisesti pyrkii ohjeita noudattamaan, niin hyvä tulee.
  Tiedä sitten johtuuko vähentyneistä maitotuotteista, mutta tällä hetkellä iho ei näytä enää teini-ikäisen iholta. Hera ja MSM kuuluvat nyt jo olennaisena osana aamuun. Kasviksia ja marjojakin on tullut lisättyä entisestään tämän kampanjan myötä. Tästä on hyvä jatkaa!

 62. Loistava ja kannustava “Haluan olla minä” -kampanja rohkaisi tarttumaan uusiin juttuihin. Tehokkaan kahvakuulaharjoittelun löysin jo keväällä osaksi omaa arkea. Syksyn tsemppiviikkojen myötä myös ruokavalioon on tullut uusia makuja ja mausteita. Voimaruokia, macaa, kookosöljyä, banaanipannareita, pirteitä sitruunoita aamujuomaan…. Ilman kannustusta ja kampanjaa tuskin olisin hoksannut niitä kokeilla. isoKIITOS siis kokemusten jakamisesta ja ihanista inspiroivista linkkivinkeistä. Edelleen on paljon uusia ihmeellisiä ideoita ja CocoVi-tuotteita kokeilematta, mutta muutama ajatus ja asia kerrallaan. Kivan kevyt olo (noin 5 kilon kevennys), reippaammat askeleet, täysin flunssaton terve syksy ja parempi iho ovat näkyvin, tuntuvin ja paras palkinto toimivasta uusien oivallusten syksystä. Kiitos, kiitos, kiitooooos….. 🙂

 63. Olen jo vuosikausia noudattanut gluteenitonta ja lehmänmaidotonta ruokavaliota sekä suosinut oikeanlaista rasvaa. Nyt sain lisäpotkua tekemiseen (olemiseen) seuraamalla tätä kampanjaa. Otin sitruuna- ja viinietikkaveden sekä MSM:n käyttöön. MSM:n määrän kanssa on säätämistä, mutta toivon sen auttavan olkapäihini. Ruokailun yhteydessä otin aiemmin usein ruoansulatusentsyymejä tai HCL, mutta monesti tuo (raaka)omenaviinietikka on riittänyt!

  Suurin muutos kampanjan myötä on ollut YKSINKERTAISUUDEN vaaliminen. Tässä mielessä kokemukseni ovat varmaan päinvastaisia moniin muihin verrattuna, jotka vasta aloittelevat elämänmuutosta. Ruonlaittoni, smoothieni ja raakasuklaani menivät jossain vaiheessa kikkailuksi kaikkine jauheineen ja lähiluomukiinatuotteineen. Nyt olen taas ´back to basics´. Oleminen (tekeminen) on stressittömämpää.

  Parasta on kuitenkin ollut PAKASTESEI <3 Jostain syystä olin sitä aiemmin vähätellyt ja vältellyt. Ateriaesimerkkiesi ansiosta päätin kokeilla, ja siitä on tullut minulle kovin rakas.

 64. Olen mukana hieman jälijunassa, mutta 5 viikkoa olisi nyt takana (kuudes menossa).
  Olen jättänyt viljat pois, samoin maitotuoteet mahdollisimman paljolti pois. Korvaamaan olen käyttänyt esim mantelimaitoa kahviin ym.
  Paljon kasviksia ja vallankin marjoja päivittäin.

  Myös kiltisti olen joka aamu litkinyt kalaharinuola-msm-sitruuna vettä. Raakasuklaa ja pakuritee ovat nyt osa jokaista viikkoa, pakuri tee jokaista päivää.

  Olen crohnin tautia ja selkärankareumaa sairastava raskasta työtä tekevä 30v nainen ja nyt huomaan että vallankin selän kipujen kanssa on auttanut tosi paljon tämä haasteen-ruokavalio, vallankin viljattomuus. Kipulääkkeitä kulunut tosi vähän ja nyt on tämän vuoden eka kuukausi kun selkä ei ole ehtinyt kipeytyä pistoshoidon vaikutuksen vähetessä ennen suraavan pistoksen ajankohtaa. (minulla menee lääke pistos 2 x kuussa ja yleensä pari päivää ennen piikkiä ovat olleet tosi kipeät).

  Turvotus ja ilmavaivat ovat poissa 90prosenttisesti, painoa pudonnut 5kg laskematta kaloreita tai hiilareita tai punnitsematta ruokia.

  kaikenkaikkiaan tämä kampanja on ollut helpotus. Kun ei ole tarvinut kirjata, punnita, mitata, laskea kaloreita tms niin olen kokenut eläväni kuten normaali-ihminen, laihtuminen ja hyvä olo on tullut helpommin kuin koskaan. Tällä tavalla aion jatkaa tulevaisuudessakin.

 65. Voi kiesus, oln koittanut mobiililaitteella kommentoida tähän, mutta ei tunnu onnaavan. Perinteisellä tyylillä sitten. Eli alusta asti olen ollut mukana ja pitkän ja seikkaperäisen sepustuksen sijaan voin lyhyesti todeta, että toimii. Olen virkeä ja ruokaan liittyvät mielihalut ovat aika vähäisiä. Siitäkin huolimatta, että olen aina ollut kova leipä-nimisen tuotteen kuluttaja. On ollut omituista, miten hyvin sen poisjättäminen sitten lopulta onnistuikaan. Välillä naurattaa ruokakaupassa, kun tuntuu ettei siihen kärryyn kerry oikein mitään ns. itselleni, kun mies lappaa eineksiään ja ranskanleipiänsä niihin =) Vielä siis into ei ole tarttunut toiseen osapuoleen, vaikkakin hän on huomannut vaimokkeens akeventyneen huomattavasti. Kiloista en tiedä, kun en omista vaakaa, mutta sellaiset vaatteet mahtuvat päälleni, jotka 9 viikkoa sitten mahtuivat ehkä päähäni…

  Aijon jatkaa. Kiitos Kukalle hyvästä blogista <3

 66. Vireystasoon hain muutosta näin synkän syksyn kynnyksellä, ja sitä sain! 🙂 Käytännön elämään ja ruokailuun hain inspiraatiota ja simppeleitä vinkkejä unohtuneiden oppien tilalle, niistä kiitos. Nyt tuntuu, ettei pimeys ja tuleva talvi onkin ihan selätettävissä uuden innon, energian ja tarmon myötä, jotka tähän tupaan uudistuneiden elämäntapojen myötä muuttivat.

 67. Minulla on mennyt satunnaisesti noudattaen ja olen ollut tyytyväinen saamaani tietoon ja tulen niitä jatkossakin käyttämään.

 68. Ihotautilääkäri suositteli kerran maitotuotteiden vähentämistä ja muutamia kuukausia tein niin, mutta jossain vaiheessa aloin taas käyttämään maitotuotteita. Kampanjasi innoitti minua kokeilemaan taas erilaista tapaa syödä. Maitorahkan pois jätettyäni huomasin sen olleen syy siihen turvonneeseen ja huonoon oloon, jolloin tuntui että vatsa oli ihan jumissa. Maitotuotteita olen käyttänyt hyvin vähän. Ainoastaan muutamia kertoja olen syönyt juustoa ja kahviin lorautan edelleenkin maitoa, jos muuta vaihtoehtoa ei ole tarjolla. Pelkäsin että kynnet menevät huonoon kuntoon, kun en käytä maitotuotteita. Ihan suotta! Nyt kynnet ovat todella hyvässä kunnossa, vaikka aiemmin ne olivat aika hauraat.

  Kasviksia ja marjoja olen aiemminkin syönyt paljon, mutta nyt lisäsin niitä vielä enemmän ruokavaliooni. Marjoista ja heraproteiinista tehty aamiainen on todella toimiva, jos aikoo heti aamusta lähteä salille. Olen myös ruennut käyttämään gluteenittomia tuotteita, vaikka välillä syönkin gluteiinia sisältäviä tuotteita. Esimerkiksi ohraa olen syönyt sillä vierastan hieman riisiä, koska sitä tuodaan tänne kauempaa. Olen huomannut, että vähäisestä gluteenipitoisen ruuan syönnistä ei tule vatsaoireita.

  Painoni on lähtenyt laskuun ja turvotus on hävinnyt. Makeannälkä on myös ollut vähäisempää, eikä suuria herkkuhimoja ole tullut. Nykyään pystyn karkkipussista syömään muutaman karkin, kun ennen piti koko pussi syödä kerralla. Se karkin syönnistä tullut kuvitteellinen hyvä olo on hävinnyt. Positiivista on myös se että vatsani toimii ja on muutenkin oireeton. Vaikka kehotat välttämään soijatuotteita olen maustamatonta soijajogurttia välillä syönyt, sillä pidän maustamattomista jogurteista, joten otin maidottoman vaihtoehdon käyttöön. Rahka on aina kuulunut lempiruokiini, joten välillä on saanut haaveilla rahkan syönnistä. Haaveilu on kuitenkin loppunut siihen, kun muistaa kuinka huonovointiseksi sen syömisestä tuli. Vatsani ei taida pystyä sulattamaan moista ruokaa. Tämä ruokavalio muutos on opettanut minua kuuntelemaan entistä paremmin kehoani.

  Luontaistuotteet ovat aina kiinnostaneet, joten niistä on kiva lukea. Kylmäpuristetusta kookosöljystä minulla ei ollut aiemmin kokemusta, mutta otin sen käyttöön kampanjan innostamana. Smoothie vinkkejä haluaisin lukea lisää blogissasi, varsinkin semmosia vinkkejä jossa mainittaisiin esimerkiksi mitä vitamiinejä kyseisessä smoothiessa on ja mitä hyvää se keholle tekee. Iltapala vinkkejä kaipaisin, sillä en oikein tiedä mitä illalla kannattaisi syödä jotta kehon ei tarvitsisi työskennellä yöllä liian raskaan ruuan takia (olen kuullut että se rasittaa elimistöä, kun se ei voi levätä, vaan sulattaa ja käsittelee ruokaa) ja millainen iltapala auttaisi nukahtamaan.

  Kiitos blogista!

 69. Hei. Ohjeet on hyviä ja melko helppoja noudattaa.Monia olen jo pidemmän aikaa opetellut. Ne ovat kyllä sellaisia, kun jaksaa noudattaa niin ainakin vireystaso nousee 🙂

 70. Melko helppoa noudattaa. Paitsi välillä haastavaa ruokailla työpäaikkaruokalassa ja keksiä tarpeeksi protskupitoista evästä, kun autoiluun menee paljon aikaa ja evästää täytyy ilman jääkaappia ja mixeriä. Aluksi huomasin tulokset hyvin. Nyt tällä viikolla myös pari kertaa leipää ja maitoa kokeilleena huomaan ruokavalion vaikutuksen! Vaikeinta on olla ilman juustolla päällystettyätäysjyväruisleipää…Vireystaso on ihan nollilla vaikka ruokavalio on melkolailla kondiksessa. Syksyn kiireet ei armahda ja unet olleet liian kauan liian vähissä. Uskoisin, että ihan sännöllisellä riittävällä yöunella ja veden juonnilla sekä 3 kertaa viikossa kunnollisella treenillä pääsisin siedettävään olotilaan muutamassa viikossa. Jostain tartteisi potkun tämmöiseen muutokseen.

 71. Olin jo aikaisemmin noudattanut suurinta osaa ohjeista, mutta otin täystehon päälle koko kampanjan ajaksi ja muistin taas miten hyvä olo tulee. Paino ei ole muuttunut juurikaan, kilon tai pari, mutta senttejä on lähtenyt ja olo on vähintään triplasti kevyempi. Sain itse inspiraatiota tehdä yhä enemmän ruokaa ja kokeilla yhä enemmän uusia ruoka-aineita. Oman mantelimaidon tekeminen on edelleen yhtä jännittävää kuin vielä kuukausi sitten!

  Myöskin vireystaso on parantunut unen laadun kanssa. Olo on puhdas ja energinen. Jatkan ehdottomasti edelleen tätä elämänrytmiä, ruokailutapaa ja treenimäärää!

 72. Aloitin elämäntapamuutokseni jo keväällä ja olo parani silloin tosi nopeasti ja vireystaso nousi. Kesällä sairastelin paljon ja syömiset meni välillä päin prinkkalaa ja sen kyllä huomasi heti olosta.. Mutta onneksi eksyin tänne blogiin ja löysin tämän kampanjan! Olo on energinen ja innokas. Eikä hävinneet sentitkään harmita. 😉 iso kiitos!!

 73. Olen kilpaurheilija ja ollut paleo-ruokavaliolla noin kolme vuotta. Perusruokavaliossa olen ollut aina tarkka, herkuissa lipsun välillä. Ongelmia ei ole ilmennyt ennen kuin viime aikoina. Olen viimeiset 2kk ollut lähes täysin telakalla kaikesta liikunnasta trveysongelmien takia ja tänä aikana ruokavalio on alkanut yllättäen tökkiä, osittain yleisen turhautumisen takia. Olo on sekä liikkumattomuuden että ruokavalion lipsumisen takia turvonnut, raskas, kivulias, en tunne olevani minä. Haluan olla minä- kampanja on tullut täydelliseen saumaan ravistelemaan hereille huonolta tieltä ja oln muistanut että voin rakastaa itseäni ja pitää itsestäni huolta vaikka kroppani ei tällä hetkellä pystykkään siihen mihin normaalisti pystyy. OptiMSM tuli kampanjan myötä uutena tuttavuutena kokeiluun, samoin sitruunavesi, joka on ainoa minkä seassa sitä voi nauttia. 🙂

 74. Minä, lähinnä irtokarkeilla ja valmisruoilla elävä ihminen päätin kokeilla josko olo näillä ohjeilla kohenisi. Ja täytyy kyllä sanoa että muutos on ollut aika huikea! Vaakaa en edes omista ja voi olla että painoa ei paljoa ole lähtenytkään, mutta senttejä sitäkin enemmän. Myös iho on paremmassa kunnossa kun aikoihin. Mutta se minulle tärkein on vireystason nousu! Ei tarvitse enää nukkua päiväunia työpäivän jälkeen…

  Enkä ole noudattanut ohjeita pilkulleen, maidon ja kotimaiset viljat olen jättänyt kokonaan, sokeri vielä välillä meinaa kummitella mukana ja ateriarytmikin heittää välillä häränpyllyä. Vaan eipä tässä minun kohdalla ole mistään pikakuurista kyse, tästä tulee pysyvä elämäntapa. Päivä kerrallaan oppien kohti terveempää olotilaa! Kokkia minusta ei saa tekemälläkään, mutta pihvin osaan minäkin paistaa ja kasvikset valmistaa. Jopa aamupalaa olen oppinut syömään (tai siis juomaan) kun innostuin sotkemaan kaikkea maukasta blenderillä. 😉

 75. Viljattomuus nostaa energiatasoja ja maha toimii paremmin. Veden juontiin pitää muistaa kiinnittää huomiota. Se aina vain unohtuu ajan mittaan, vaikka siitä joskus on tapa tullutkin. Aamu mustikka-rahka-banaani-avocado -smoothiella on parasta.

 76. Olin jo aiemmin seurannut blogiasi (ja Samin) ja muokannut mm. ruokailutottumuksiani teidän suosittelemaan suuntaan, joten en aloittanut tätä kampanjaa ihan “nollasta”, jos niin voi sanoa. Tämän kampanjan myötä tiputin kuitenkin viljat (ja maidon) ihan kokonaan pois, rupesin tankkaamaan vettä ihan tosissani (ja otin raakasuklaan lähes päivittäiseen ruokavaliooni <3).
  Muutoksen huomaan ensinnäkin vatsassa! Jee! Ei turvotusta, ei muitakaan vaivoja ja jos en aivan väärässä ole, myös jotain lihaksiakin siellä alkaa pilkottaa, halleluja 🙂
  Päänsärky ja nuutunut olo on vähentynyt veden juomista lisäämällä, ei huono sekään.
  Plus! Entinen sokerisyöppö ei poikaystävän ehdottaessa irtokarkkipläjäystä nykyään edes korvaansa lotkauta – ei vaan tee mieli!
  Onnistunut projekti siis, plus pakko sanoa, että Kukka oot mieletön inspiraatio! Kiitos!

 77. Epäilin alkuun että ruokavaliomuutosten noudattaminen tulisi olemaan vaikeaa, erityisesti kun muu perhe jatkaisi vanhan totutun merkeissä. Muutos olikin yllättävän helppo ja kuukauden jälkeen mieheni sanoi näkevänsä minussa suuren muutoksen: olin positiivisempi, virkeämpi ja jaksoin aivan erilailla arjen hulinaa.
  Vaikeimmaksi koin aamupalan, iltapalan ja välipalan vaihtamisen. Aamuisin en normaalisyi syönyt mitään, illalla mussutin päivän aikana “vajaiksi” jääneet kalorit ja välipalalla ahdoin perussalitreenaajan rahkasatsin 😉 Pienellä keskittymisellä ja sinnikkäällä yrittämisellä muutos toteutui. Enää en vanhaan palaisi.
  Painoa lähti noin 5 kg. Pääsin eroon viimeisistä raskauskiloista (ja vähän enemmästäkin). Olen normaalipainossani. Samalla olen jatkannut treenejä ja pyrkinyt ainakin säilyttämään lihakset 🙂 Kirsikkana kakun päällä: saavutin tavoitteeni ja juoksin elämäni ensimmäisen puolimaratonin!
  Mieheni innostui kokeilemaan näitä ohjeita minun muutokseni innostamana.
  Minut mukaan veti kysymys “miksei” kiitos Kukka hyvästä kysymyksestä! Tosiaan, miksei?
  Arvatkaa palaanko vanhaan?

 78. Aloin lukea sinun ja Sami Sundvikin blogia alkukesästä ja olen sen jälkeen tehnyt pieniä muutoksia omaan ruokavaliooni. En siis voi sanoa että oma tämänhetkinen olemukseni olisi pelkästään tämän kampanjan ansiota, koska otin pienen varaslähdön 🙂 Mutta jos elokuun alun tilanteeseen vertaan niin painoa on tippunut noin 6-7 kiloa, rasvaprosentti on laskenut selvästi -> pudonnut paino on pääosin ollut ilmeisesti fläsää. Treenimäärä ei ole juurikaan muuttunut ja välillä töiden takia oli muutama viikko taukoa etten ehtinyt tekemään oikeastaan mitään.

  Ja muutokset lähti tosiaan siitä että ensimmäisenä tiputin lounaalta leipäpalat pois, sitten aamiaselta ehrmannimyslihässäkkä vaihtui mustikkahera smoothiehen. Ja aiemmin kun on tullut maitoa kitattua helposti litra päivässä ja siihen vielä pari rahkaa päälle niin nyt kun maito menee enää kahvin kanssa ja ehkä yksi rahka viikossa niin on kiva huomata että juostessa henki kulkee eikä pelkkä lima rohise kurkussa. Lisäksi veden juomisen ja magnesiumin ansiosta krampit on hävinnyt ja yleisesti ottaen on aika pirteä olo. Ja opiskelukin tuntuu luistavan ihmeen helposti. Aikasempina vuosina kesätöiden jälkeen on yleensä ekoilla tunneilla ollu semmonen fiilis että mitä hel*****iä toi ukko tuolla taululla horisee mutta nyt vaan homma sujuu. Varmaan omegat auttaa…

  Niin ja vielä semmonen pikkujuttu että kun olen alkanut syödä parsakaalia ja pinaattia niin koko ikäni vaivanneet nenäverenvuodot on käytännössä loppuneet. Asialla ilmeisesti joku yhteys K-vitamiiniin ja/tai rautaan ja niiden imeytymiseen…

 79. Mukana ollaan, ihan kaikkea en ole kokeillut mitä on ollut. Paljon olen näitä lukenut ja miettinyt ja varovaisesti kokeillut jotain juttuja. Isoimmat muutokset joita olen toteuttanut on säännöllinen ateriarytmi ja tasakokoisemmat ateriat, olen myös pienentänyt annoskokoja aika merkittävästi. Lisäksi olen kiinnittänyt huomiota proteiinin määrään ja todennut että yksinkertaisetkin annokset on hyviä kun on puhtaita perustuotteita lautasella.

  Sokeria sisältäviä herkkuja kartoin aluksi 3-4 viikkoa todella tarkkaan ja sen jälkeen olen harjoitellut kohtuutta ja säännöstelyä näissä. Eli vain pari kertaa viikossa ja pieninä annoksina. Itselläni tässä on auttanut paljon sokeriton salmiakki, mm. Nelli Deliesin stevialla makeutettu salmiakki on todella hyvää. Lisäksi löysin I Love Me messuilta speltlakun, erittäin hyvä maku ja paljon perinteistä lakua parempi ainesosaluettelo.

  Itselläni ei ole tavoitteena täysin sokeriton elämä, ehkä vielä päädyn siihen, mutta ainakin tällä hetkellä on tavoitteena tuon suhteen kohtuus, aika pahasti sokeririippuvaisena tuo on ollut pitkään haasteena, mutta nyt olen onnistunut siihen paljon paremmin kuin aikaisemmin, vaikka olen elämäni pahimman ja hirveimmän surun keskellä elänyt.

  Ja miten on vaikuttanut…. selkeästi näkyvästi on energiataso noussut, todella paljon. Toisaalta surun aiheuttaman ahdistuksen fyysiset oireet ovat helpottaneet. Olo on ollut parempi ja uskon että olen pystynyt paremmin keskittymään surun käsittelyyn, havahduin meinaan kampanja alkuaikaan siihen että olen kovaan vauhtia lipsumassa malliin “suren syömällä” ja tuon halusin katkaista. Samaan aikaan sitten huomasin tämän kampanjan ja olen saanut Kukan kirjoituksista apua ja tsemppiä omaan tieheni.

  Yksi toive:
  Raakasuklaan osalta kaipaisin käyttämääsi reseptiä, olen nyt pari kertaa kokeillut ja yllättävän hyviä on olleet, mutta muutama haastava kohta edelleen on. Suklaani mm. sulaa jäähdyttämisen jälkeen uudestaan todella nopeasti. Ja viimeisin erä oli jotenkin rasvaisen makuinen. Eli jos kenelläkään on jakaa hyviä, helppoja ohjeista joissa ei olisi mukana Maca jauhetta tai muita superfoodeja, se ei oikein sopinut minulle kun vuosi sitten kokeilin. Haluaisin löytää hyvä perusreseptin jossa olisi vain rasvat, kaakao ja makeutus. Sen jälkeen voisin sitten tehdä tästä erilailla maustettuja variaatioita kulloisenkin tilanteen mukaan.

  Niin ja vaikutuksista vielä, onhan niitä kiloja lähtenyt ihan kivasti 6,5 tähän mennessä ja vyötä on saanut kiristää kanssa 🙂

 80. pikkuhiljaa elämääni mullistavien tapahtumien jälkeen olen alkanut lapsen askelin nauttia kävelyistä(en veren maku suussa) koiran kanssa tai lasten.
  muutamaa cocovin tuotetta olen maistellut knibsit vai mitä ne nyt olikaan menee smoothien tai rahkan sekaan.paino pysynyt samoissa n.kuukauden sillä isän kuolema vei ilon miltei kokonaan ja söin mitä sattuu,nyt menossa minä näytän vaihe että täältä nousen vaikkakin pienin askelin mutta kuitenkin.huomasin että turvotusta vähemmän ja olokin alkanut hiukan parantua.kukan ja sarin blogit apuna joten en(hän) voi epäonnistua…?

  1. Jännä huomata että meidän kommenttimme ovat peräkkäin, kun käymme läpi samaa. isäni kuolin loppukesästä ja toisina päivinä tuntuu että rämmin maailman isoimmassa ja upottavimmassa suossa. Toisaalta turvamättäinä on oma perhe ja ilonaiheena pieni tyttömme.

   Voimia sinulle syksyyn, isoja asioita käyt sinäkin varmasti läpi isän menettämisen jäljiltä. Sen keskellä on hyvä nauttia rauhallisista kävelyistä ja oman perheen seurasta, joskus jopa havahtuu huomaamaan auringon välkkeen pakkasen kuuraamassa heinikossa.

 81. Viljojen poisjättäminen on tehnyt hyvää, maha litistyy jo sillä! Miten vaan pääsisi rahkasta tai muista maitotuotteista eroon? Ei aamulla lihan tai munien syönti houkuttele… Kahvakuula on kyllä koukuttanut myös rankasti! Kiitos ohjeista Kukka ja Eveliina!

 82. Viljaton ruokavalio on ollut elämässäni jo muutaman vuoden, mutta maidottomalle siirryttyäni paino alkoi pudota, ihoni ei punoita couperosasta niin paljoa ja viimeisetkin näpyt katosivat leuasta. Feeling good and continuing 😀

 83. Virkeämpi olo, turvotus poissa, itsetunto kohonnut….tavallaan olen tiennyt nämä asiat ja paljon niistä lukenut, mutta tämän kampanjan myötä olen saanut huimasti tsemppiä ja uskoa, että suunta muuttuu. Vaa’alla en ole käynyt, mutta housut eivät enää kiristä samaan malliin kuin alkusyksystä. Taidan pikkuhiljaa löytää minäni :)! Kiitos Kukka ja Sami!

 84. Kiitos Kukka ja Sami loistavista vinkeistä ja kirjoituksista! Olo on loistava! En ole koskaan ennen ollut yhtä lihaksikas ja hyvässä kunnossa kuin nyt! Voimaa on kuin pienessä kylässä ja rauta ja kahvakuula nousevat salilla kuin ihme. Ennen mieltä vaivaavat laihdutusajatukset ovat haihtuneet, ja tilalle on tullut tyytyväisyys omaan kroppaan ja siihen, mihin kaikkeen se oma kroppa pystyy! Lisäplussana on vahvistuneet kynnet ja puhdas iho.
  Ohjeiden noudattaminen on loppujen lopuksi ollut todella helppoa. Viljatuotteita olen vähentänyt jo aiemmin ärtyneen paksusuolen vuoksi, mutta maitotuotteiden vähentäminen oli aluksi todella vaikea ajatus, koska päivän ateriat keskittyivät ruuselta osalta sen rahkan ja raejuuston ympärille… Nyt enää vaihtaisi niin ihanaa aamu- ja väli-/iltapala-pirtelöä siihen ainaiseen rahkaan. Olen saanut myös mieheni ja lapseni koukutettua proteeinimarjapirtelööni 🙂 Lisääntyneet proteiinit ja rasvat pitävät nälän poissa, ja kun nälkä iskee se on ihanaa “aitoa” nälkää, eikä vain mielitekoja. Ruokaa ei tarvitse ajatella koko ajan, eikä makean- tai leivänhimo enää vaivaa. Edellisen viikon syysloman aikana syödyt kakut, leivät, suklaat ja viinit taas saivat kunnon turvotuksen ja pahan olon aikaan, ja herätti taas kysymyksen miten ihmeessä sellaista p:tä kropallensa oikein on viitsinyt vuosien varrella tarjota?! Onneksi tietää, miten hyvän olon taas saa takaisin 🙂

  1. En ole koskaan ollut erityisen tarkka minkään asian suhteen, tässä tekstissä voisin viitata liikuntaan, ravintoon, kaunudenhoitoon. Teen asiat lähinnä fiiliksen ja hyvänolon saavuttamisen myötä. Johonki asti homma toimi ihan jees. Kesällä otin vähän tiukempaa treeniä, koska “oli aikaa” ja innostusta. Ravinto jäi ihan huomiotta. Liikaa treeniä, stressiä ja liian vähän hyvääoloa. Oireet oli stressiä, väsymystä, kiukuttelua, stressiä, mieletöntä turvotusta, stressiä, ja näppylöitä ja sitten vielä stressiä. Piti tehdä jotain ja löysin tämän! Kiitos. jätin viljat samantien ja maitotaloustuotteet vähän nihkeämmin! Vettä enemmän ja muutamia superfoodejakin käytössä. Mikään ei oo kyllä tapahtunut mitenkään heti ja helposti niks ja naks. Mutta päätin olla kärsivällinen. Oikeastaan kaks viimeistä viikkoa on ollut parhaita, olo on todellakin ollut virkeämpi! Ja vatsa voi paremmin, ihokin tuntuu (ja näyttääkin paremmalta) ja tänään oli ensimmäinen aamu puoleen vuoteen kun istahdin aamulla bussiin koulumatkalle ja tajusin olevani hyvällä mielellä ja kiireetön!

 85. Toimii! Vilja- ja maitotuotteiden minimointi todella näkyy ja ennen kaikkea tuntuu. Olo on huomattavasti vireämpi, kevyempi ja vatsa hyrrää ainoastaan tyytyväisyydestä. Veden juontia on vaikeaa saada riittäväksi, vaikka yrittää kuljettaa vesipulloa koko ajan mukana. Kyläreissuilla ja ravintoloissa yms. tilanteissa joustan toisinaan ruokavaliosta, ihan kireälle en pipoani halua laittaa, mutta eikös se riitä, että 80 % ajasta elää “kuuliaisesti” ja välillä voi myös nautiskella, vaikka paleoruokavalio on kyllä muutenkin yhtä nautintoa. Aion jatkaa hyväksi havaitulla linjalla jatkossakin!

 86. Olen noudattanut ohjeita vaihtelevasti. Viljatuotteet jätin ruokavaliostani pois jo vuosi sitten, ja kampanjan alussa jäivät maitotuotteet. Kahvin sekaan loraus maitoa on kuitenkin sallittua vielä. Vettä juon useamman litran päivässä, riippuen treenistä ja muusta aktiivisuudesta.
  Painoa ei varsinaisesti ole lähtenyt ollenkaan, mutta viimeisen parin viikon aikana useampi tuttavani on tullut kertomaan hoikemmasta olemuksestani! Puolet on kuulemma hävinnyt johonkin, vaikka itse en sitä oikeastaan ole huomannut!
  Homma toimii siis hyvin, ja olo on ollut energinen ja virkeä! Nämä tavat ovat tulleet jäädäkseen! 🙂

 87. Olen vasta aloittanut elämäntaparemontin ja lueskellut kampanjan ohjeita hitaasti lävitse. Helpoimpia itselleni on ollut toteuttaa veden juominen, sillä olen jo pitkään kuljettanut vesipulloa mukanani ja pitänyt vesikannua pöydällä, että muistaisin juoda tarpeeksi päivän aikana.

  Vaikeinta on ollut ns. huonoista hiilihydraateista luopuminen, sillä olen ollut aina suorastaan riippuvainen leivästä. Tällä hetkellä olen ollut ilman leipää noin viikon verran ja huomaan, että pahin turvotus ja kipuilut ovat vähentyneet huomattavasti! Uskomaton muutos, sillä olen kärsinyt vatsakivuista vuoden jokainen päivä (eli aina silloin kun syön vehnää, ruista jne) Puuroa en ole vielä korvannut smoothiella, sillä kaura sopii vatsalleni ja puuro marjoilla ja raejuustolla on itselleni mieluinen aamiainen.

  Olen myös huomannut ruokailutilanteen rauhoittamisen vaikuttavan monella tapaa positiivisesti: kun keskityn vain syömiseen, niin syön rauhassa hotkimatta ja määrällisesti vähemmän. Vatsa ei kipuile hotkimisesta ja keskityn paremmin ruoan makuihin ja suutuntumaan. Aikaisemmin minulla on ollut ikävä tapa hotkia ateriani joko tv:n, tietokoneen tai lehden ääressä.

  Haastavinta itselleni on ollut aterioiden oikein koostaminen. Olen ovo-lakto-vegetaristi, ja huomaan voivani paremmin vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Toivoisinkin lisävinkkejä siihen, miten ovo-lakto-vegetaristina saisin koostettua itselleni tasapainoisia aterioita, jotka olisivat kuitenkin vähähiilihydraattisia. Maitotuotteista käytän päivittäin raejuustoa, ja satunnaisesti fetaa/vuohenjuustoa, kermaviiliä ja turkkilaista jogurttia. Kasviksien suhteen olen varsin kaikkiruokainen, mutta pavut ja palkokasvit aiheuttavat vatsavaivoja. Soijarouheen käyttökään ei varsinaisesti innosta. Olisiko teillä vinkkejä hyviksi proteiininlähteiksi?

 88. Hyvältä tuntuu, ohjeet on aika lailla olleet sellasia periaatteita minkä mukaan oon elellyt jo pidemmän aikaa muutenkin, noin vuoden verran. Välillä on ollu ylä- ja alamäkiä, mut aina palataan tälle tielle.. perushyvät ohjeet joita on ollu helppo noudattaa 🙂 Ja eron todellakin huomaa varsinkin just energiatasoissa jne. Jotenkin maailma tuntuu valoisammalta paikalta yleisesti ottaen 😀

  Laihtumisesta ei tietoa, kun en omista vaakaa enkä mittanauhaa, enkä tosin pyrikään laihtumaan vaan samaan lihasta ja panostaa salitreeniin…

  Vedenjuonti on onnekseni muodostunut jo tavaksi jota ei enää tarvitse sen kummemmin pähkäillä mutta rasvojen saanti on ehkä se, mihin joutuu eniten kiinnittämään huomiota..

 89. Maito ja viljatuotteet ovat jääneet pois ja täytyy sanoa että alun epäröinnin jälkeen uusi ruokavalio ei olekaan ollut vaikea noudattaa. Turvotus on lähtenyt ja energiaa löytyy. Tuntuu, että tässä on sellainen ruokavalio, jota voisin noudattaa loppuelämäni – terveellinen perusta ja herkkujakin mahtuu mukaan. Banaani-muna-pannarit ovat suosikkeja!

 90. Löysin blogisi jokin aika sitten ja mukana muutoksessa siitä lähtien. Vedenjuonti kaikilla höysteillä on jo saanut mukavan muutoksen aikaan. Iho tuntuu hehkeämmältä ja otsan juonteet ovat silonneet! Viljan ja maidon poisjättöä suunnittelen kovasti, vähentänyt olen jo paljon. Unen laatu on parantunut ja mieliala virkeämpi. Kehonkoostumusmittauksen mukaan kahdessa kuukaudessa rasvaa on sulanut 2 kg, vaikken mielestäni ole vielä kunnolla tehnytkään mitään! Aion jatkaa tällä tavalla ja ottaa muitakin neuvojasi käyttöön. Huippua!

 91. Aloin seurata blogia hieman myöhässä, mutta loppuelämän aloittaminen ei koskaan ole myöhäistä. 😉
  Alkusyksy meni aivan kuin sumussa. Olin väsynyt ja masentunut heti lomasta lähtien. Koko kesäloma oli mennyt nukkuen ja leväten. Liikunta ei ollut maistunut aikoihin ja paino hilautui pikku hiljaa entisiin lukemiin, kun herkut maistuivat paremmin kuin hyvin. Se oli kai jonkinlaista lohtusyömistä jatkuvasti.
  Kun aloin noudattaa Kukan ja Samin ohjeita, aloin saada taas kiinni elämänilosta ja liikunnan nautinnosta. Sain entisen pirteyden takaisin. Nautin pitkästä aikaa elämästä ja kaikista sen pienistäkin ihmeellisyyksistä: auringon nousu aamulenkillä, sateen ropina ikkunassa, syksyn lehtien leijailu tuulessa, hiljaisuus jne. Onnellisuuden tunne voi tulla ihan ilman mitään syytä. Sitä vain hymyilee, nauttii hetkestä ja tuntee, että kaikki on ihanaa. Olen rauhallinen ja seesteinen entisen panikoimisen ja hermoilun sijaan.
  En ole ottanut mittoja, mutta kaksi viikkoa sitten ostamani pinkeät housut tuntuvat löysiltä ja vyötä olen joutunut kiristämään muutaman pykälän. Tästä on hyvä jatkaa ja viritellä uusia makunautintoja näillä ohjeilla.
  Kiitos Kukka ja Sami, että jaoitte nämä vinkit meille! 🙂

 92. Aloitin viljattoman ja maidottoman ruokavalion kesäkuussa. Kuukaudessa putosi neljä kiloa tuosta vain.
  Tämän kampanjan myötä ostin vihdoin sen kookosöljyn, käytän sitä teessä aamuisin ja ennen treenejä. Aloitin D-vitamiinin (100mikrogr) popsimisen. Näiden muutosten myötä jaksan paremmin, maha ei oo turvonnu, ei ilmavaivoja yms muita mahakipuja, mitä olen luullut ihan normaaleiksi asioiksi 20 vuotta! Kampanjan aikana on kiloja pudonnut 3, senttejä paljon enemmän! Treenitulokset crossfitissä parantuneet huimasti!

  Olen myös entistä enemmän kiinnostunut, miten ruoka pöytään päätyy, mitä ruoasta mediassa kirjoitetaan, miten meitä aivopestään jo pienestä pitäen uskomaan, että mm. margariini on hyväksi ihmiselle! Kerron jo ehkä liikaakin ystävilleni ja perheelleni näistä asioista! Mutta kun haluan, että hekin olisivat terveempiä ja jaksaisivat arjessa!! Kiitos Kukka ja Sami blogeistanne, ja että jaksatte meitä valistaa! 🙂

 93. Tavoitteenani on pudottaa 10 kiloa painoa ja olen itsekseni onnistuneesti päässyt hyvään alkuun säännöllisellä syömisellä ja herkkujen vähentämisellä. Kampanjaa seuraamalla olen kuitenkin saanut todella hyviä vinkkejä jokapäiväisen rahkan syömisen vaihtoehdoiksi. Olo on selkeästi myös energisempi, herään paljon pirteämpänä. Maitotuotteiden vähentäminen on myös ihan selkeästi auttanut vatsan mitä erilaisempiin oireisiin. Vettä tajusin juovani myös ehkä kuitenkin liian vähän, vaikka siihenkin mielestäni kiinnitin aloittaessani huomiota. Kampanja tuli täydelliseen saumaan ja osa kokeilemistani uusista tuotetuttavuuksista jää vakituiseen käyttöön energisoivan vaikutuksensa ansiosta.

 94. Olen seurannut kampanjaa tähän asti taustalta käsin, kun ei ole muka ollut juuri nyt jaksamista ryhdistäytymiseen. Tein kuitenkin muutama viikko sitten positiivisen raskaustestin, ja edellisen raskauden yli kahdenkymmenen kilon painonnousu kummittelee takaraivossa, joten nyt jos koskaan on aika olla minä – raskaanakin. Aion käydä ohjeet uudelleen läpi ja poimia tähän tilaani sopivat jutut käyttöön. Tykkään todella paljon sekä sinun että Samin kirjoitustyylistä, ehkä siksi että mulle ei päähän taputtelu toimi vaan suora ja rehellinen puhe. Eniten olenkin saanut kirjoituksista irti motivaation tasolla.

 95. Haluan olla minä-kampanja on tsempannut minua elämänmuutoksessani hurjasti. Suunnilleen samoihin aikoihin vaihdoin kuntosalia ja sain sieltä uudet salitreeni- ja ravinto-ohjelmat ja niidenlisäksi täältä on saanut huiman hyviä ja käytännöllisiä vinkkejä! Erityisesti aloin tutustumaan CoCovin tuotteita ja löysin kookosöljyn ja sen kaikki ihanuudet! kookos kun on lempi tuoksuni ja makuni 🙂

  Haastavinta on riittävä veden juominen ja säännöllinen ateriarytmi. Siihen on keskityttävä ja vieläkään en meinaa päästä siihen kelkkaan mukaan. Mutta eteenpäin kuin mummo lumessa!

  Vireystaso on kohonnut huimasti eikä liikunnasta tai mistään yksittäisestä ruoka-annoksesta ole tullut yliannostusta (kuten tähän mennessä kaikissa dieeteissä sun muissa mitä olen kokeillut). Tämä on siis pysyvä muutos, ei mikaan ohimenevä dietti. Tätä olen aina etsinyt ja nyt se vihdoin löytyi 😀 Namien syönti ja herkuttelu ei näyttele enää suurtakaan roolia, vaan jotain pientä herkkua saa kerran viikossa ottaa.

  Kiitos hienoista vinkeistä, tästä lähdetään eteenpäin motivoituneena ja muutaman kilon hoikempanakin. Se kauhea pöhöttynyt olo on kadonnut kokonaan!

 96. Elämä on ollut ihanaa! Minä osaan ja minä pystyn -tuntemukset kantavat pitkälle. Paino ei ole juurikaan tippunut, olen hoikka muutenkin, mutta turvotus, pöhötys ja löllyvä vatsalta on kadonnut. Hedelmiä olen syönyt hieman runsaammin, sillä riisistä en juurikaan välitä ja bataatti ei sovi vatsalle. Samoin palan leipää silloin tällöin, kun se ei itselläni aiheuta minkäänlaisia vaivoja. Harrastan juoksua, johon energia on riittänyt pienellä hh-lisällä yllättävän hyvin.

  Ainut ja suuri ongelma on ollut proteiinin riittävä saanti. Maidon sopimattomuuden vuoksi en voi käyttää heraa, joten smoothiet jäivät heti alkuun pois. Lihaa puolestaan en halua syödä 5 kertaa päivässä. Kananmunaa onkin kulunut reilusti. Nyt löysin herneproteiinin, joka ei toki maullaan yllä heran tasolle, mutta sekoaa marjasmoothieen suhteellisen kivasti.

 97. Olen seurannut projektia ja ohjeita, ja ilokseni huomannut että aika monta asiaa olen jo hissukseen ottanut tämän vuoden aikana käyttöön sinun ja Samin blogien ansiosta. Painoa ei ole pudotettavana, mutta silti tein projektin innoittamana seuraavat muutokset ruokavalioon:
  -olen lähestulkoon vieroittanut itseni juustosta, minkä luulin olevan mahdotonta! Muita maitotuotteita en ole juuri tähän asti käyttänytkään. Juusto on vastedes erityisten hetkien herkkua.
  -olen ottanut käyttöön apteekista saatavan kuitulisän.
  -Tajusin, että onhan Snellmanin voileipäkinkkukin aikamoista einesruokaa. Vaihdoin kinkut kylmäsavuloheen, millä oli selvä vaikutus ruuansulatukseen. Aiemmin saatoin syödä punaista lihaa jopa kahdella aterialla päivässä!! Tämän myötä tarkastelin lihan kulutustani kriittisellä silmällä, ja totesin että tässäkin vähemmän, mutta laadukkaampaa, on enemmän. Kalaa on lautasella liki joka päivä. Ja vatsa kiittää!
  -Aina kuin vain muistan, otan ruuan yhteydessä ruuansulatusentsyymilisän. Tätä ennen en tiennyt moisia pillereitä olevan olemassakaan.
  -vihanneksia syön nykyään ihan poskettomia määriä. Lisäksi lähes joka päivä syön yhden avokadon.

  Pelkästään näillä muutoksilla paino tippui normaalipainon sisällä pari kiloa. Iho on mielettömän hyvässä kunnossa. Vatsaa ei juuri turvota. Koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, uskon että paras muutos on kuitenkin tässä: en kärsi enää koko menkkojen ajan kuukautismigreenistä! Viimeiset pari vuotta olen menettänyt liki kaksi kuukautta vuodesta siihen, että voin pahoin menkkojen takia. Nyt päätä alkaa kivistää vasta kuukautisten kolmantena päivänä, mutta pahoinvointi pysyy lääkkeen avulla kurissa ja voin sanoa eläväni liki normaalia elämää joka päivä. Ihan parasta!! Kiitos!

 98. Oloni on paljon virkeämpi ja iloisempi. Olen oppinut juomaan paljon enemmän vettä kuin ennen ja nykyään kannan vesipulloa joka paikassa mukana! Ei se veden juonti olekkaan niin vaikeaa mitä ennen kuvitteli. Olen jättänyt viljatuotteita pois, ja tällä kertaa myös uskalsin sen tehdä, sillä olen huomannut että minulle niistä vatsaoireita tulee mutta ikinä en ole raaskinut tai osannut jättää niitä pois, ja nyt vatsa toimii!

  Olen paljon energisempi päivisin ja muutenkin mieliala on kohonnut huomattavasti. Huomaan jopa nukkuvani paremmin ja aamulla en ole niin väsynyt
  Veden juonti on tähän asti ollut ehkä se kaikkein helpoin. Ole kova herkkusuu joten herkuista oli ja on vaikea luopua.

  Olen niin onnellinen että löysin tämän! Tässä on kaikki mitä aina olen etsinyt ja halunnut tietää. Tosin aloitin tämän vähän myöhässä, mutta olen silti päässyt hyvin jyvälle jutusta 🙂 Tarkoituksenani ei ole laihduttaa vaan kiinteyttää ja polttaa rasvaa. Liikunta on ollu kauan jo osana elämää, mutta ruokavalion muuttaminen on aina ollut haastavaa.
  Iso kiitos!

 99. Ruokavalio muutoksen myötä päiväunet ovat jääneet historiaan.
  Vettä olen aina juonut runsaasti.
  Viljan jättäminen pois ruokavaliosta oli suuri muutos. Jotenkin tiesin että ruis ei sovi vatsalleni..turvotusta jne.
  Painoa ei varsinaisesti tarvinnut pudottaa mutta jatkuvat ilmavaivat ja turvotus ahdistivat.
  Hyvä olo ja energisyys on ollut nousussa. Eilen repsahdin syömään pullaa ja kakkua. Sukulaisissa käyminen kostautui..ei auttanut 78 vuotiaalle tädille selitellä ruokavaliotani. Vatsa turposi ihan turboksi. Kävelykin teki tuskaa.
  Mutta nyt taas jatketaan. Itsestähän tämä on kiinni miten noudatan ohjeita. Pakuria en ole vielä uskaltanut kokeilemaan…mutta ehkä joku päivä….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *