Finnish Kettlebell Club

WKC Fitness Trainer -ohjaajakoulutus lauantaina

Huomenna pidetään seuraava WKC Fitness Trainer -ohjaajakoulutus. Kysessä on tietysti kahvakuulaohjaajakoulutus – josta lisätietoa tästä Finnish Kettlebell Club -linkistä.

Omalla kohdallani lajiin liittyvä kouluttautuminen syventyi, kun kävin New Yorkissa maaliskuussa 2010 WKC Coach -kurssin. Kuvassa Valery Fedorenko, World Kettlebell Clubin perustaja:

Olen sen lisäksi käynyt paitsi Strength&Conditioning -koulutuksen, myös Sport Coach -koulutuksen ja tuomarikoulutuksen niin ikään. World Kettlebell Club kouluttaa ympäri maailmaa, ja itse olen tällä hetkellä ainoa eurooppalainen WKC Master Trainer eli voin lisensoida uusia ohjaajia. Minulle tärkeintä tässä on se, että kaikella on peruste ja vankka pohja. WKC metodit on huippu-urheilijoiden suunnittelemia, urheilijalta kuntoilijalle. Siitä minä pidän.

Kesäkuun kurssilaisia:

Optimal Performancen Anne Hämäläinen ja Joni Jaakkola:

Kärkölän Kuntokeskuksen Sami Raunio:

Huomisen koulutus on täynnä, mutta seuraava järjestettäneen vielä ehkä tämän vuoden puolella.

Usein kuulee sanottavan, että “asiakkaat ei halua tehdä vain samoja liikkeitä”. Kannattaa muistaa, että tässä ei ole kyse siitä, miten rakentaa kahvakuulalla tehtävä ryhmäliikuntatunti. Tarkoitus ei ole antaa laajaa liikepankkia kyykkyineen ja pystysoutuineen ryhmäliikuntaa varten, vaan kurssi perustuu täysin kahvakuulaan ja sillä harjoitteluun.

En sano, että ryhmätunneissa olisi mitään väärää – tämä koulutus on vaan erilainen ja ‘lajispesifi’.

WKC:n koulutuksessa on kyse siitä, mikä on kahvakuulan syvin olemus; millaista on harjoittelu, jota voi käytännössä tehdä vain kahvakuulalla. Mikä tekee juuri kahvakuulasta erilaisen ja erinomaisen muihin välineisiin, vaikkapa käsipainoon, verrattuna. Miten nostetaan oikein?

Koulutuksessa käydään läpi perusliikkeiden tekniikat. Parasta antia monille on ohjelmoinnin oppiminen, tekniikoiden osaaminen ja työkalut esim. monien pt-asiakkaiden toivomien kahvakuulaohjelmien tekemiseen.

Toisaalta moni soveltaa metodia myös ryhmäliikunnassa! Tästä myös Sami Raunio kirjoitti:

“Ohjaajan kannalta on mielekästä opettaa ja ohjata peruseltuja tekniikoita perusliikkeisiin. Voin olla varma, että pystyn opettamaan 3-4 tehokasta perusliikettä oikein. On ilo huomata, että asiakkaat pitävät siitä, että asiat perustellaan selkeästi ja siihen WKC Fitness -metodi antaa mahdollisuuden.

Ohjauksen monipuolisuus ei ole kiinni siitä, että opetetaan kymmeniä tapoja liikuttaa kuulaa, vaan siitä miten ohjelmoit perusliikkeet oikeiksi ja tehokkaiksi aikasarjoiksi. Näin tekemällä voit säätää tunnin tason helposti osallistujien tason mukaiseksi.

Ryhmäliikuntatunneillakin pystyy seuraamaan kehitystään, kun ne ohjataan WKC Fitness -metodin mukaan. Kokemuksesta voin sanoa, että tunneille sitoutuu enemmän kävijöitä kun tehdään asiat niin, että tulokset ovat mitattavissa jokaisen omalta kohdalta.”

2 thoughts on “WKC Fitness Trainer -ohjaajakoulutus lauantaina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *