Finnish Kettlebell Club

World Kettlebell Club -ohjaajakoulutukset NYT!

Seuraaviin WKC Fitness Trainer -ohjaajakoulutuksiin voi nyt ilmoittautua ja varata paikan! Olkaa nopeita, ohjaajakoulutuksiin en ota suurta ryhmää kerralla.

Tästä Finnish Kettlebell Club -valikosta löytyy lisätietoa.

Se on kansainvälinen kahvakuulaohjaajakoulutus, joka pohjana on kahvakuulan nostaminen, perusteet ja perusliikkeet (rinnalleveto, punnerrukset, työntö, tempaus, rinnalleveto + työntö, heilautus). ‘Peruskoulutus’ nostamiseen, liikkeisiin ja harjoittelun ohjelmointiin.

Kurssit löytyvät WKC Storesta. Vetovalikosta voi varata paikan kumpaan tahansa; molemmat on Turussa. Ohjaajakoulutus kestää yhden päivän ja sen hinta on 597 USD.

21.4 (Sali 82, klo 10.-17.00)
2.6 (BigBoys Barbell Club klo 10.-17.00)

Mukana tulee manuaali, jossa on liikkeiden ja perusteiden lisäksi Valery Fedorenkon suunnittelema treenimetodi Fitness Protocol. Se on äärettömän hyvä ja käyttökelpoinen työväline valmentajille ja personal trainereille harjoittelun ohjelmointiin, tai pienryhmien ohjaukseen ja tuntien vetämiseen. Tai, omaan harjoitteluun.

Harjoitusmetodin paras puoli on ehdottomasti kehityksen seurattavuus, yksinkertaisuus ja soveltuvuus myös muiden lajien oheisharjoitteluun. Avasin tätä mm. luennolla Painonnostoliiton voima- ja fysiikkavalmennusseminaarissa peruskuntokauden harjoitteluun liittyen.

Nostaminen on kokonaisuus, joka pohjautuu perusliikkeisiin ja niiden tekemiseen mahdollisimman hyvin. Kun perustieto on hallussa, harjoittelun ohjelmointi on helppoa ja tuloksellista.

Yksi hyvä esimerkki Fitness Protocol -metodin hyödyntämisestä on Suomen Kahvakuula ry:tä nyt luotsaava Eveliina, joka suunnitteli seuralle ‘myyntiin’ 10 viikon harjoitusohjelman. Omasta joukkueestani suurin osa on käynyt koulutuksen ja sen jälkeen ryhtynyt ohjelmoimaan treenejä myös muille. Tai vaikkapa Heracles Valkeakosken Antti tai Niina Salonen. Ja toki myös Optimal Performancen Joni ja Anne ovat käyneet tämän. Ja moni moni muu.

Ohjaajakoulutus antaa hyvän pohjan myös kahvakuulaurheiluun ja lajin ja sen harjoittelun ymmärtämiseen. Itse käytän Fitness Protocol -ohjelmointia edelleen paljon hyväkseni omassakin harjoittelussa.

Amerikkalaisista esimerkeistä yksi tunnetuimmista WKC:n metodeja käyttävistä saleista lienee IceChamber. Muita esimerkkejä maailmalta on Emily Friedel ja Australian Kettlebell Club sekä esimerkiksi Scott Shetler, jolla on Extreme Conditioning & Fitness. Ja tietysti Catherine Imes.

Voin suositella lämpimästi, vaikka itse sanonkin. WKC on mainio, Valery Fedorenkon perustama organisaatio, joka järjestää kisoja, leirejä ja koulutuksia. Itse olen taipuvainen ajattelemaan, että nostajat tuntevat lajin aina parhaiten. Ja ehkä jotain muutakin?

Lisää Videoita löytyy täältä! One True Way! 😀
 

7 thoughts on “World Kettlebell Club -ohjaajakoulutukset NYT!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *