Kukka Laakso

Maanantai on paras päivä

Moi. Olen Kukka Laakso, hyvinvointialan yrittäjä, kirjoittaja, valmentaja, konseptisuunnittelija ja mainonnan suunnittelija. Tuleva eräopas (opinnot kesken). Minuun saat yhteyttä sähköpostitse kukka@alku.fi

Suunnittelen ja toteutan painonhallintaan, treenaamiseen ja hyvinvointiin liittyviä verkkovalmennuksia ja -konsepteja, kuten Alku ja Puretreeni. Nämä löydät Alku.fi-sivuilta.

Olen työskennellyt hyvinvointialan yrittäjänä yli kymmenen vuotta, samalla mainonnan ja markkinoinnin parissa kohta parikymmentä vuotta. Ennen omaa (tai omia) yrityksiä työskentelin copywriterina mainostoimistoissa. Opiskelin viestintää ja mainonnan suunnittelua Turun Taideakatemiassa, josta valmistuin medianomiksi vuonna 2005.

Liikunta-, ja hyvinvointialan töitä olen tehnyt eri muodoissaan vuodesta 2006 lähtien. Jo mainostoimistossa työskennellessäni erikoistuin hyvinvointi-, ja terveysalan tuotteisiin eli mm. terveystuotemainontaan.

• Kirjoittanut kaksi kirjaa, Maanantaisoturit (2011) sekä toimistotyöläisen kuntokirjan Nouse ylös! Kauppakamarille (2015).

• Puhun ja kirjoitan – toisinaan suunnittelen vielä mainontaa muillekin. Blogia olen pitänyt vuodesta 2007 saakka, jolloin aukesi ensimmäinen blogini vielä silloisen Fitness-lehden sivuille. Tämä kukkalaakso.com on ollut olemassa vuodesta 2010 lähtien.

• Olen kirjoittanut kolumneja mm. FIT-lehteen ja pitänyt omaa Kukkatori-palstaa FightSportissa. Lisäksi (eli äitiyslomalla v. 2004!) kirjoitin myös Kaksplussaan ja Trendiin.

• Kahvakuulaurheilun pioneeri. Joku sanoi, että “niin sä toit kahvakuulan Suomeen”, ja vaikka olin tästä toki varsin imarreltu, niin ihan niin se ei ikävä kyllä mennyt. Olin kyllä mukana tekemässä kahvakuulaharjoittelusta trendikästä koko kansan lajia. Aloin kisata lajissa vuonna 2008, ollen ensimmäinen suomalainen nainen joka kilpaili lajissa kansainvälisesti. Voitin amatöörisarjan MM-kultaa vuonna 2009 ja olen kisannut myös Arnold Sport Festivalilla (2009, hopea). Myös Baltic Cupista toin pronssia, mutta meitä oli kolme osallistujaa joten ehkei sitä lasketa vielä kovinkaan kovaksi suoritukseksi.

• Kahvakuulaohjaajakoulutukset – Kansainvälisen World Kettlebell Clubin Suomen päävalmentaja (Finnish Kettlebell Club). Enää en kouluta ohjaajia enkä vedä kahvakuulakursseja.

• Olen entinen saliyrittäjä! Perustimme legendaarisen Voimakatu 6 -painonnosto-, ja voimailusalin Turun Itäharjulle. Tietenkään sitä ei ole enää olemassa, koska hei, ennen oli kaikki paremmin.

• Mitä kahvakuulaan tulee, olin perustamassa kahvakuulaseuroja (Suomen Kahvakuula ry:n toiminnassa alusta saakka 2007 alkaen ja v. 2012 valmensin ja perustin Lift Me Up -joukkueen, josta sittemmin tuli seura). Olen ollut mukana myös Suomen Painonnostoliiton toiminnassa (sekä markkinointi-, että kahvakuulavaliokunnissa).

• Fanaattinen aamu- sekä maanantai-ihminen. Rakastan uusia alkuja ja kiitos jokaisen huomisen, niitä tulee jo yksin viikottain peräti seitsemän. Jokainen alkava päivä on uusi mahdollisuus, ja se on paitsi verrattoman kivaa, myös lohdullista.

• Pohjattoman kiinnostunut muutoksesta, muuttumisesta ja innostumisesta. Valmennusten muodossa olen saanut olla mukana auttamassa jo 30 000 ihmistä juuri näissä saumakohdissa. Niinpä ilokseni myös elämäntapamuutokset ja erityisesti niissä onnistuminen ovat iso osa arkeani. Voimaharjoittelusta puhumattakaan.