Hyvinvointivinkit

Aamusivut ja muut ihanat rutiinit

Olen monesti kirjoittanut aamusivuista, eli omasta ehkä tärkeimmästä rutiinistani. Tämä on amerikkalaisen kirjailijan Julia Cameronin oppi ja metodi, jota suosittelen varauksetta kaikille.

Aamusivut toteutetaan siten, että ensimmäisenä aamulla kirjoitetaan 3 x A4 sivua käsin. Voi kirjoittaa mitä tahansa. Tajunnanvirtaa, työlistaa, ajatuksia, murheita, kiitollisuuden aiheita .. ihan mitä vaan. Ja ehdottomasti on kirjoitettava ennen kuin avaa puhelinta, nettiä tai sanomalehteä.

Olen harrastanut tätä jo vuosia ja todennut, että aamusivut on minulle hyvinvoinnin ja elämänhallinnan tärkein elementti. Se, että kirjoittaa käsin aamulla ennen kuin mikään maallinen asia (heh heh) on päässyt vaikuttamaan päivän ajatuksiin, on oikeasti yllättävän hedelmällistä.

Jos kirjoittaa päivällä tai illalla, mieli on jo kuorrutettu kaikella muulla. Mutta kun kirjoittaa aamulla, puhtaalta pöydältä, ilman kenenkään toisen ajatuksia, tilanne on aivan toinen. Silloin voi ratkaista ongelmat, olla luova, ideoida, murehtia. Tai kuten itse usein teen – raapustaa vihkoon että “blaa blaa sössön söö” – eli eihän sitä välttämättä ole yhtään mitään kirjoitettavaa.

Teen sen silti. Olen tunnistanut senkin, että silloin kun ei yhtään tee mieli kirjoittaa aamusivuja, se täytyy tehdä sitäkin varmemmin. Ja viimeistään kolmannella sivulla ne hiertävät asiat alkavatkin taas aueta.

Vahva suositus: kirjoita. Kokeile ainakin!

One thought on “Aamusivut ja muut ihanat rutiinit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *