Tässä pätkä IceChamber Kettlebell Girls -tiimin Jessican tempaustreenistä.
”When you’re short on time, nothing beats the Kettlebell snatch for fitness. Here’s one example of an 8 minute workout with Jess.” IC blog
Pidän ylläolevassa erityisesti kohdasta for fitness. On taivahan tosi, ettei tarvitse olla kisaaja saadakseen tehdä hyvällä ja taloudellisella tekniikalla. Mielestäni on harrastajan oikeus saada hyvää ohjausta tähän – ihan vain voidakseen tehdä harjoituksensa nätisti ja tehokkaasti. Kuten sanottu, ei ole olemassa erikseen kisa- tai kuntotekniikkaa. Nosta oikein.
Tempauksen tekniikka vaatii yleensä hieman opettelua. Ensin lähden aina siitä, että harjoittelija a) saa käden suoraksi ja b) osaa pysäyttää isossa kaaressa liikkuvan kuulan pään päälle. Itse etenen opettaessa aina ensin yläasennon ja lukituksen opettelun ja vauhtipunneruksen kautta kohti tempausta.
On helpompi kontrolloida painoa, joka liikkuu rinnalta ylös (vauhtipunnerrus) kuin vapaana alhaalta ylös. Vasta, kun pysäytys on hanskassa, voidaan tehdä tempauksia. Tämä on liikkeiden marssijärjestys minulla paitsi turvallisuus-, myös tehokkuussyistä.
Yleisin virhe tempauksessa on olematon pysäytys, jolloin käsi ja kuula huojuvat valtoimenaan pään päällä. Kevyellä painolla se ei ole välttämättä vaarallista, jos kohta ei kovin tehokastakaan. Olen aika pitkälle sitä mieltä, että tempaus ei ole hyvä liike ryhmäliikuntatunneille, ainakaan jos porukassa on uusia tulokkaita joita ei ehdi opastaa liikkeen tekemiseen.
Steven Khuong / Technique First: A Case for Kettlebell Safety.
Marko Suomi /
1. Kuva-arvoitus: Yläasento
2. Kuva-arvoitus: Noston teho ja 3. Teho-arvoituksen ratkaisu
Thanks Kukka, tätä huomenna. Mistä magnesiumia saa – nyt on sen aika koittanut? 😀
Hahaaa. 🙂 Vaikka urheilukaupasta. Intersportit ja muut myy.
Minä oon se joka laski kuulan alas vaarallisen läheltä päätä… Ei mulle siis sattunut mitään. Tästä videosta huomasin että Jessican katse kiinnittyy kuulaan ennen alastuontia eli pää nojautuu siinä vähän taaksepäin… Oiskohan siitä mullekin apua? ja jalka nousee ylösmeno-vaiheessa eli voimaa kai lähtee sieltä. Hyvä video!
Mimmi, painoa seurataan myös katseella sen mennessä alas.
Tuohon jalannousuun en kiinnittäisi huomiota sen enempää – jalkoja käytetään ja tempauksessa voima tulee nimenomaan jaloista. Mutta kyse on painonsiirrosta eikä niinkään jalan nostamisesta.