Työhyvinvointi

Vähemmän on enemmän?

Kannattaa lukea ja kuunnella Sampo Sammaliston Viisaampaatyötä-jutut, sieltä löytyy oivallisia vinkkejä arjen ja työn tehostamiseen.

Ja nyt – mikä olennaisinta – tehostaminen ei tarkoita sitä että “puuskuttaa enemmän” tai että ylipäätään tekee enemmän, vaan sitä että tekee fiksummin.

Itse huomaan, että saan paljon, PALJON enemmän asioita aikaan kun teen ne systeemillä ja suunnitelmaa noudattaen, kuin sinkoillen.

Sama pätee myös harjoitteluun. Aika monesti pitää paikkaansa se, että vähemmän ON enemmän. Tämä toki tarkoittaa sitä, että sen “vähän” laatu on oltava hyvää. Mutta kun se on, silloin vähempi riittää.

Tarkoitan sitä, että mieluummin tekee vähän jotain raskasta (esim. voimaharjoittelu) kuin paljon jotain turhan kevyttä.

Jälkimmäinen ei ole väärin, mutta useimmilla meistä on vain rajallinen aika käytössä, ja kuitenkin tuloksia halutaan. Toki, jos on kaikki aika maailmassa, miksei liikkuisi vain liikunnan ilosta, mutta aika harvoin pelkästään se yksin vielä riittää motivoimaan?

Ehkä pitäisi riittää, mutta silti samaan aikaan halutaan bikinikuntoa ja six packia jne. Ei ole väärin haluta niitä, eikä olla haluamatta, mutta kannattaa valita oikeat keinot. Vaikka käsien heiluttaminen ilmassa on kivaa, ei välttämättä kannata odottaa ns. allien lähtevän vielä sillä.

Voima on aina hyvä lähtökohta. Sitä ei myöskään koskaan ole tarpeeksi – tai ainakaan liikaa? Sen puute taas näkyy ja tuntuu heti. Ehkä sitten kuitenkin voisi ottaa vähemmän mutta raskaammin, vaikkapa?