Fiilistelyt

Citymaasturilla Ruohonjuureen.

Bongasin Citymarketista smoothie-pakastepusseja. Yleensä vastustan tällaisia tuotteita: onhan se nyt pöllöä ostaa pussitettuja hedelmiä, kun vierestä voisi ostaa samoja kutakuinkin tuoreina. Tai niitä valmiiksi pilkottuja-pakattuja juureshässäköitä, mitä vihannesosastoilla myydään. Kun samalla hinnalla saa kilon lanttua .. no jaa. Mutta ostin silti.

Ja melkoinen muoviyllätys tuo Tropic Mix olikin. Erikseen pakattua inkivääriä? Jää kultakaaret kakkoseksi tuon jätemäärän rinnalla.

Olen dorka, ja tajusin sen samalla hetkellä kun tyhjensin pussin sisällön keittiön pöydälle. Pirtelöiden tarkoitus ei toki ole pelastaa maailmaa, vaan vaalia omaa terveyttä, mutta ei kai sitä tarvitsisi ehdoin tahdoin roskaa tuottaa.

Vaikka vihreys, terveys-, bio- ja luomubuumi on ehdottomasti hyvä asia, on siinä tietysti toinenkin puoli. Superfoodien myötä yhteen pirtelöön on helposti mahdutettu Ecuador, Romania, Peru, Kiina, Intia, Bolivia ja USA, koska eihän tuo lucuma nyt mitään varsinaista lähiruokaa ole.

Myös kiinalainen luomu kuulostaa mielenkiintoiselta.

Citymaasturilla Ruohonjuureen, you know?  🙄

2 thoughts on “Citymaasturilla Ruohonjuureen.

  1. Kiinalainen luomu. Kannattaa lähteä siitä että kiinalainen huijaa aina kun on länkkäri kyseessä. ( vaikka kyllä se lasten maitojauhe skandaali oli jotain pöyristyttävää ja loppua ei näy sillekään, melamiinia putkahtelee säännöllisesti siellä milloin mistäkin elintarvikkeesta ) Asusteltiin Pekingissä ja innostuin luomusta siellä, jos se olisi ollut jotenkin turvallisempaa edes. Paskan marjat. Mahtavat rivistöt mehukasta kasvista ja hedelmää myynnissä joka kadunkulmassa ja sitten alkoikin tupsahdella orgaanisia kauppoja länkkäreiden suosimille asuinalueille. Pirteät jenkkirouvat olivat innokkaita ottamaan selvää luomun alkuperästä, levittämään hyvää sanomaa ja järjestivät tutustumisreissuja maatiloille. No, kerran päättivät mennä “vierailuajan” ulkopuolella extemporee. Mitäs siellä tilalla touhuttiin? Tuli kiire viskellä torjunta-aine kanistereita aidan taakse kun huomasivat että länkkäripataljoona lähestyi…!On vaikea ajatella myös sitä ilmansaaste määrää jonka keskellä siellä elettiin, kuinka sitä sai sisuksiinsa ei pelkästään hengittämällä, vaan myös syömällä. Sitten ne törkyiset, ulosteiset lammikot mistä kasteluvesi otettiin….no, mitäpä tuosta. Hengissä ollaan, mutta periaatteessa en osta Suomessa hevi-osastolta mitään kiinalaista suuhunpantavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *