Finnish Kettlebell Club

Kahvakuulaharjoittelu, kengät ja lattia

Etenkin kesällä suurin osa harjoittelee ulkona. Paljon treenataan paljain jaloin, jotkut tykkäävät käyttää trendikkäitä paljasjalkakenkiä. Nämä sopivat ihan hyvin kesätreeneihin, mutta jos tavoitteena on kahvakuulan nostaminen, kannattaa kiinnittää huomiota paitsi kenkiin, myös alustaan.

Kova kovaa vastaan toimii ehdottomasti parhaiten:

http://www.youtube.com/watch?v=bzZSGRKWHH8

Työnnöt alkaa noin 1:00, ja onnistuessaan lähtee jaloista niin, että kantapäät paukkuu allemenossa lattiaan.

Kahvakuulalla harjoitellaan usein myös tatamilla, joka omasta mielestäni soveltuu lajiin todella huonosti. Toki riippuu siitä, mitä tehdään. Pyörityksiä tehdessä alusta on samantekevä, mutta kahvakuulan nostamisessa (vrt. painonnosto) kova alusta on ehdoton. Kun voimaa halutaan tuottaa jaloista ja maasta, pehmeä pohja ei toimi. Paksupohjainen lenkkari tai pehmeä nurmikko vievät paitsi tuntuman, myös imevät kaiken voiman mukanaan.

Työnnöistä kiinnostuneelle suosittelen lämpimästi painonnostokenkiä. Aiheeseen liittyy löyhästi myös Lestelän kirjoittama Paljain jaloin vai ei? -kirjoitus, jossa Väinö ottaa kantaa Vibrameihin ynnämuihin.

Itse jumppailen aika usein paljain jaloin, mutta ero etenkin työnnöissä on huima. Kovapohjaisilla kengillä työnnöstä tulee usein paitsi voimakkaampi ja räjähtävämpi, myös nopeampi. Jalkojen käyttö vaikuttaa myös lukitukseen. Kun nosto lähtee napakasti, kuula pysähtyy helpommin. Tämäkin huomaa videon työnnöistä.

2 thoughts on “Kahvakuulaharjoittelu, kengät ja lattia

  1. Hei voisitko joskus laittaa työnnöstä kuvaa sivusta? Kiitos! (Nää sun videot on ihan parhaita, selkeitä ja kauniita!)
    -Milla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *