Harjoittelusta

Kahvakuulatekniikoista: rinnalleveto ja työntö

Pikavideo salilta, mallia rinnalleveto ja työntö. Lopuksi nämä yhteen (Clean&Jerk, eli One Arm Long Cycle, OALC). Peruspointteja:

• Tarkista ote: sama ote räkissä ja yläasennossa, ranne ei taitu.
• Räkkiasento: kuula pysyy keskellä ja samassa linjassa koko ajan.
• Rinnallevedossa nosto lähtee jaloista ja jalkojen ponnistuksesta. Käsi vain ohjaa kuulan rinnalle. Rinnalleveto ei ole hauiskääntö.
• Käsivarsi pysyy lähellä kehoa koko ajan.
• Työntö: Nosto lähtee jaloista, voimakas eka pomppu ylöspäin, kantapäät irtoavat maasta (nilkat -> polvet -> lantio)
• Käsi suoristuu ensin, sitten vasta jalat. Tehdään nopea allemeno.
• Kun eka pomppu on vahva, kuula paitsi nousee, myös pysähtyy ylhäällä varmemmin.

http://www.youtube.com/watch?v=bzZSGRKWHH8

Jalkojen työskentely vaikuttaa olennaisesti siihen, miten kuula ‘käyttäytyy’ yläasennossa. Kun nosto on nopea ja räjähtävä, kuula myös pysähtyy ylhäällä nopeasti. Jos työnnön tekee käsivoimilla tai ajoitus menee pieleen, kuula jää monesti yläasennossa heilumaan. Jos katson videoilta nostajien suorituksia, ei välttämättä tarvitse nähdä kuin kuula – se kertoo jo, mitä nostaja tekee tai jättää tekemättä jaloilla.

8 thoughts on “Kahvakuulatekniikoista: rinnalleveto ja työntö

 1. Hyvät ohjeet ja video! Noista on paljon apua! Toivottavasti tempauksesta on tulossa samanlainen postaus. 😉

 2. Äh, en saa työntöä onnistumaan niin kun videolla. Jotenkin saan jalat ja käden suoristumaan yhtä aikaa, en kuten sulla videolla. Tartten treeniopastusta! Täytyykin katsoa, että oletko joskus jossain lähellä kouluttamassa, niin että voisi tulla hakemaan oppeja =) Mutta hyvät ohjeet ja video!

 3. Tämähän tuli juuri kuin tilauksesta! Just salilla tuskailin tuon rinnallevedon kanssa kun aina onnistun tömäyttämään kuulan käsivarteen tai hauikseen, näyttää niin kovin sulavalta ja hallitulta pron tekemänä verrattuna meikäläisen aloittelijan toteutukseen..

 4. Ulla, kannattaa aloittaa punnerruksista ja vauhtipunnerruksista. Työnnön oppiminen vie yleensä hetken, vähän tyypistä riippuen. Missä päin on “lähellä”, kyllä mulla on suunnitelmissa se kesäkiertue vielä tehdä …

  Milla, ota hauiksella vastaan!

 5. Asun Vihdissä eli lähellä on Espoo-Vantaa-Helsinki akseli, lähinnä tämä Uusimaan alue =) Ja sun opastuksen takia voisi ajella vähän kauemmaksikin!

 6. Seurailen myös mielenkiinnolla milloin käyt treenejä pitämässä jossain etelä-savoa hipovalla alueella. Välillä Mikkeli-Lahti sadan kilometrin levyisellä väylällä 🙂 Sitten vain harmittaa kyllä vielä enemmän jos ei pääsekään…

 7. Moi Kukka!

  Tosi kiva, kun olet laittanut tänne blogiin sun omia tekniikkavideoita, niistä on paljon apua ja iloa! Minäkin odottelen tempaus-videota, koska se on kaikkein haastavin liike itselleni. Vaikkin olen heilutellut kuulaa reilut pari vuotta ja käynyt kurssillasi, tuntuu tempaus edelleen välillä tosi vaikealta ja olen saanut usempaan kertaan olkapääni kipeäksi…Aurinkoista kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *