Fiilistelyt

Kaikki ja ei mitään.

Bongasin tuollaisen motivaatiojullarin “jostain netistä” jokunen viikko sitten, ja nyt se makasi työpöydällä herättämässä yhden ajatuksen. 

***

Ei mitään mullistavaa, mutta ehkä ihan mielenkiintoista. Onko väliä, mitä muut ajattelevat? Ideaalitilanteessa – ei tietenkään. Tosielämässä, tottakai.

Mikään ei ole niin helppoa, kuin sanoa että “sillä mitä muut ajattelevat, ei ole mitään merkitystä.”

Itse en pääse käsiksi tuohon oikein mitenkään. Valehtelisin, jos väittäisin että asia on niin. Tottakai haluaisin että asia on niin, mutta niissä on sellainen hiuksenhieno ero.

Vaikkapa yksityisyrittäjän näkökulmasta sitä kaiketi olettaa, että “paras olla sellainen, josta kaikki tykkäävät, varmuuden vuoksi”, mutta en tiedä meneekö se niin.

Tai ehkä joo, mutta toisaalta: jos haluaa olla kaikkea kaikille, ei ehkä ole kenellekään mitään.

Heidi kirjoitti (jo hiipuneessa) Bullshit Bingo -blogissaan kesäkuussa otsikolla Ihana, ärsyttävä vuorovaikutus, aiheena kylläkin sosiaalinen media, mutta oli siellä käyttökelpoisia ajatuksia myös elävään elämään. Tykkään.

“Pidä keskustelussa yllä positiivinen sävy, äläkä ikinä provosoidu, vaikka muut keskustelijat sanoisivat mitä. Olen kuullut säännöstä, jonka mukaan 10% porukasta rakastaa sinua ikuisesti ja 10% vihaa sinua, vaikka tekisit mitä. Loput 80% ovat käännytettävissä suuntaan tai toiseen.”

http://heidilemmetyinen.wordpress.com/2013/05/29/ihana-arsyttava-vuorovaikutus/

Latteuksien pino se vaan kasvaa, laitetaan tämä hieno juliste sinne jonon jatkoksi.

Sijoitan sen taktisesti heti Carpe Diemin ja “Ihminen saa kantaakseen vain sen verran kuin jaksaa” päälle. 🙂

3 thoughts on “Kaikki ja ei mitään.

  1. Pakko mainita, että haaveilin viime yönä kirjan kirjoittamisesta (joka ohimennen ja nopeasti mainiten käsittelisi ihmisen kehollisuutta, tai kehollisuuden merkitystä ihmiselle), jonka yhdeksi tittelivaihtoehdoksi kaavailin “Kaikki ja ei mitään”. Vaikka tämä kirjoituksesi ei samaista aihetta koskenutkaan, niin silti – hassu sattuma. 🙂

  2. Heippa! Piti kysyä aikoja sitten: kahvia ja kookosöljyä- kuinka paljon jälkimmäistä? 🙂
    ps. huikeaa tekstiä aina!

  3. Terhi, loistavaa! Anna mennä, mitä ikinä teetkin =)

    Ja Viivi, hyvä kysymys. Itse läträän kookosöljyllä nykyään niin paljon etten osaa enää sanoa järkeviä määriä, mutta kuppi kahvia (2 dl) ja sinne sellainen runsas teelusikallinen on ollut hyvä treeniä edeltävä satsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *