Flavor of the Month

Kenen kiire?

Kuva: Saara Sarvas, viime vuoden kahvakuulakoulutuksessa.

Tässä alkuviikon uutiskirje. Jos haluat uutiskirjeet sähköpostiin, voit tilata sen tästä: Uutiskirje. Lähetän eri kirjoituksia sähköpostiryhmälle, sisältäen myös vinkkejä ja tarjouksia ja muita uutisia koulutuksiin liittyen. 

****

Kenen kiire? 

Tämän ystäväni kysyy muistutuksena aina, kun valitan aikatauluja ja puuskuttamista. 

Hyvä kysymys. Kiire? Ihan itse tehty. 

Olen miettinyt viime päivinä ahkerasti sitä, miksi ihmiset tuntuvat olevan niin .. no, väsyneitä? Trendi näyttäisi olevan sisäinen puuskuttaminen, eli pitkälti itsekeksitty ja -aiheutettu kiire, joka näyttää rasittavan ihmisiä tehokkaasti sisältä ja ulkoa.

En ole aiemmin huomannut, miten kuluttavaa tällainen elämänrytmi onkin. En kai, kun on aina niin kiire, heh.

Jäin pohtimaan asiaa sen jälkeen, kun sain Tommy Hellstenin uutiskirjeen viime perjantaina. Tässä koosteena tarina siitä, kun perjantaikirje kolahti postiin.

Uutiskirjeen aiheena oli uupumus. Siis sellainen uupumus ja väsymys, jota ei enää sitruunavedellä korjatakaan. Kannattaa lukea alkuperäinen kirje. Olen suuri Hellsten-fani.

Mietin sitä, että asiat on huomenna samalla tavalla kuin tänäänkin, mutta silti kaikilla on kiire. En ole ihan kärryillä siitä, minne kaikki ovat niin lujaa menossa. Huomiseen? Miksi? Tai jos ei huomiseen, niin kertokaa minullekin minne sitten. Haluan tietää.

Hellstenin uutiskirjeen lukeminen vaikutti itseeni viiveellä, koska oivalsin siitä jotain olennaista vasta seuraavana maanantaina. Tein mie romahan -tyyppisenkävelylenkin ja mietin siinä joutessani, että onpa kivaa olla kävelyllä, kun voi olla kävelyllä. 

Tiivistin ajatukset tähän kirjoitukseen: Tässä hetkessä?

Joku viisas sanoisi, että se on “sitä läsnäloa.” Näsäviisas sanoisi, että “nytkö vasta tajusit.”

Yksinkertaista? No ei.

Väitän, että on helpompi olla etukenossa – teoissa tai ajatuksissa jossain muualla kuin tässä. Eilisessä, huomisessa, sähköposteissa tai Instagramissa (jossa en tosin vielä ole). En tiedä onko etukenossa eläminen väärin, mutta ei se aina hyvältä, saati järkevältä tunnu.

Järkevyydestä puheenollen; avaan pian verkkokaupan blogini oheen. Kokoan sinne kaikki tulevat kahvakuula- ja muut koulutukset. Siitä lisää seuraavassa kirjeessä.

Tutustukaa vielä eeppiseen suklaabrownie-ohjeeseen, sitä on kiitelty pitkin viikkoa kadulla ja saleilla! Brownie on varmastikin uusi My Little Body, jos joku muistaa viime vuoden kirjoitukseni.

Muista hengittää. Ei puuskuttaa. Ja syödä brownie.

Kukka

3 thoughts on “Kenen kiire?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *