Harjoittelusta

Laihtuminen on kivaa.

Kaunista päivää ja kirvesvartta, vai miten se meni?

Tein eilen kahvilassa (iltavuorossa) FightSportin palstaa ja tottahan siitäkin piti ns. making of -kuva ottaa. Johan tässä käydään neljättä kymmenettä, mutta kuuluu jokabloggaajan oikeuksiin ja ehkä jopa velvollisuuksiin.
kuva-24
Sitäpaitsi, kun jopa Kemikaalicocktailin Noora Shingler näyttää hauista ja lesoilee, tiedän että maailma on menossa oikeaan suuntaan. Muistakaa myös Suurlähettilään hauis. Kai sitä joku omakin “iltapala” pitää vielä kuvata, mutta ehkä mieluummin salilta kuin turkulaisen kahvila-kapakan vessasta. Ehkä.

Kevätherkku-projekti on puolivälissä ja tilanne kohtalaisen mallikas.

Ruokavalioni on riisutumpi kuin aikoihin, mutta toimii moitteettomasti. Käytännössä se tarkoittaa vain säännöllisyyttä ja kaiken ylimääräisen poistamista, eli mitään “taikaa” ei kyllä löydy mistään, valitan.

Perustekniikka on kaikille sama, kuten jaksan sanoa myös treeneihin liittyen. Ehkäpä julkaisen ruokavalion jossain vaiheessa, keskusteltuani asiasta ensin ex-herkkuasiantuntija, nyk. saunakyttääjä-Samin kanssa). Tulemme myös arpomaan yhden ravintovalmennuksen, sitä kannattaa jo vähän kytätäkin.

Mitään nimeä ruokavaliolla ei ole, olen pahoillani. Lienee myös syytä muistuttaa, että minulla ei ole käytössä tai olemassa mitään fitness- tai kahvakuulaelämäntapaa, vaan elän miten sattuu ja katson sitten lopuksi miten käy.

Tämän ruokavalion taidan kuitenkin jättää käyttöön. Viljat pois, sokeri pois, se on toiminut jo vuosia. Aika pienillä viilauksilla saatiin nykyinen tilanne oikaistua ja suunta on mukavasti alaspäin.

• 4-5 ateriaa päivässä
• paljon vihanneksia
• painotus proteiinissa (kalkkuna, kala, kananmunat, punainen liha)
• hiilarit treenin jälkeen (esim. banaani, riisikakut, riisi, bataatti, jota en koskaan jaksa valmistaa)
• rasvat oliivi- ja kookosöljystä
• taateleiden ja pähkinöiden mussutuksen lopettaminen on kaiketi ollut ihan merkittävä tekijä. Harva sitä kai “taateleilla lihoo”, mutta onhan niissä energiaa aika lailla.

Harmi, etten ottanut ns. ennen-kuvaa, mutta on tässä nyt ainakin puolivälin kuva. Jälkeen-kuvat löytynevät sitten viimeistään lehdestä, johonkin kanteen tässä kai taas pääsee joutuu.

Huom: peilin viistous aiheuttaa optisen harhan, mikä on hyvä asia. Toivotaan, että kuvaaja on tosi pitkä tai jos ei ole, pyydän häntä nousemaan jakkaralle. Sitä on tehty ennenkin. Esimerkiksi Nana Simelius, joka kuvasi meidän kirjan kuvat ja on kuvannut minua paljonkin, on aika lyhyt.
1704
Treenit: tanko + kuulatreeni -yhdistelmällä olen tehnyt sen nyt mitä ylipäätään olen ehtinyt. 30-45 minuutissa ehtii loistavasti kaiken olennaisen.

PS. Laitan kaikille sunnuntain koulutukseen osallistujille vielä sähköpostia, mutta siellä nähdään! Yksi tai kaksi paikkaa on vielä avoinna, joten joku salamannopea ehtii mukaankin.

Muistutuksena vielä, että laihtuminen voi oikeasti olla myös helppoa ja kivaa, eli siitä ei ole aina pakko tehdä pitkän filosofian projektia tai suhtautua asiaan taakkana, jonka kanssa joutuu kitumaan.

Se ei kuulosta pitkäkestoiselta, eikä myöskään elämältä. Asiat kun taitaa mennä aikalailla siten, miten niihin päättää suhtautua. Eikä tarvita yhtään pussikeittoa, patukkaa, ateriankorviketta – ei edes askelmittaria.

Tämä laulu menee niille muutamalle kilolle, joista haluan vielä päästä eroon, ihan vaan vaikka siksi. Ja ei, ei ole orto reksiaa vaan ihan nyt vaan ollaan vaan.

2 thoughts on “Laihtuminen on kivaa.

  1. Vau! Hyvältä näyttää! 🙂 Kyllä ohjeet kelpaisi tännekin! Nimimerkki “Vyötärönmetsästäjä”

  2. Käytätkö treenijuomana jotain muuta kuin vettä? Ja mitä otat palautukseen treenin jälkeen? Mä myös metsästän hyviä ruokavalio-ohjeita. Olen syönyt niin paljon rahkaa ja raejuustoa, että täytyisi keksiä jotain muutosta. =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *