Harjoittelusta

Magnesiumin laittaminen kahvakuulan kahvaan

Tätä on kysytty paljon, joten nappasin nopean videon eilen ennen treeniä. Magnesiumin käyttö jakaa Suomessa vähän mielipiteitä, ‘muualla’ se on yleisesti ottaen itsestäänselvää.

Magnesiumin ansiosta ote kevenee, eikä kahvaa tarvitse puristaa kuin sen ollessa ala-asennossa. Kuulan ei tule liikkua kämmenen sisällä (ote on tiukka, voi käyttää sormilukkoa), mutta ylhäällä sen pitää kääntyä ja ‘pyörähtää’ paikalleen.

Jos kuulan kahva on uusi, se on yleensä myös liukas –> sitä on puristettava, jotta se pysyy kädessä. Jos käsi hikoilee, on puristettava vielä enemmän. Tämä yleensä aiheuttaa rakkoja. Mankattu kahva pyörähtää paikalleen ja toisaalta silloin kun tarvitsee puristaa, se parantaa pitoa.

Pitkissä tempaussarjoissa ja raskaammissa rinnallevedoissa magnesium on lähes ehdoton. Se kuivattaa kädet, joten magnesium kannattaa pestä käsistä pois treenin jälkeen.

Venäläiset, ukrainalaiset, latvialaiset, amerikkalaiset … erityisesti lajissa kisaavat käyttävät sitä. Myös kuntoiluun suosittelen käytettävän, jos haluaa helpottaa nostamista.

http://www.youtube.com/watch?v=UrsFekSY6dc

Kuulan kahvan on oltava mielellään maalaamaton. Useimmat myynnissä olevat kilpamallin kuulat on kiiltäväkahvaisia, joten magnesiumin pysyminen edellyttää kahvan karheuttamista hiekkapaperilla.

On tärkeämpää saada magnesium ensin kuulan kahvaan ja sitten vasta käsiin. Pelkästään käsissä se ei paljoakaan hyödytä, jos kahva on kuitenkin liukas.

1. Ota hieman vettä käsiin (itse taputtelen märkyyden pois paitaan, kädet saa olla hieman tahmeat/kosteat mutta ei märät.
2. Ota magnesiumia jauhona käsiin ja hankaa se voimakkaasti kahvaan ‘sisään’.
3. Tätä voi laittaa parikin kerrosta.
4. Muista, että kahvakuulan valmistelu treeniä varten on taidetta, eikä siihen voi koskaan käyttää liikaa aikaa.

Kilpamallin kuulia myyvät ainakin Tuomo, Antti, Martti ja Sakke. Harjoittelu.net, Spartan.fi, Voimatoimi, Voimaharjoittelu.fi. Magnesiumia saa palasina vaikka Wrangelta tai Prismoista ja helsinkiläisten kannattaa hakea Voimapuodilta koko laatikko.

Lisää videoita: 

Maalatun kahvan mankkaus (Fedorenko)

3 thoughts on “Magnesiumin laittaminen kahvakuulan kahvaan

  1. Joo,mielipiteitä on erillaisia.Laitetaanko magnesiumia kuulaan sen takia että kuula ei luista liikaa,vai sen takia että kuula luistaisi paremmin ??
    Hikoilijoille välttämätöntä mutta mitä jos kädet eivät koskaan hikoile ?
    Mulla ainakin magnesium syö nahat käsistä!! Huipuista ainoastaa Fuglyev nostaa ilman magnesiumia,muut taitavat käyttää ??

  2. Luit ajatukseni vissiinkin kun vasta toissapäivänä mietin että mitenköhän se kahva mankataan, kiitos tuosta videosta ja ohjeista 🙂

  3. Ite laitan magnesiumia sen takia, että käsi luistaisi paremmin. Muuten tulee känsiä ja joutuu puristamaan kuulaa, kun se ei pyörähdä nätisti kädessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *