Flavor of the Month

Mieskin voi nostaa kahvakuulaa.

Viikonlopun koulutukset lähestyvät! Hauskaa. On aina hauskaa ajaa halki Suomen Opelilla, kitkarenkaat alla ja auto täynnä rautapalloja. Uusi slogan voisikin olla Memmy Possea lainaten Aina vanteilla.

Oulun koulutus on vielä epävarma – toistaiseksi vähäisen osallistujamäärän takia en ole vielä vahvistanut sinne tuloa/menoa. Muut päivät on aivan täynnä, mutta pohjoisin kaupunki on tosiaan vielä mietinnässä. Olen kuitenkin autolla – eikä Turkuun ajaminen “Oulun kautta” kuulosta oikotieltä (648 km).

Tästä saa lisätiedot, nyt siis ehtii ja mahtuu vielä mukaan. 🙂

Kiertueen osallistujista noin 95 % taitaa olla naisia, mikä on tietysti hyvä asia. Tosin, etenkin sitten kun osaa tekniikat hyvin, kuulan nostaminen on aika sukupuolineutraalia. Eihän esim. 24 kg työntö ole niin kauheasti siitä voimasta kiinni, vaan siitä että osaa työntää (ja osaa allemenon, jalkojen käytön jne).

Usein naisten on helpompi oppia tekniikka, kun ei välttämättä ole niin paljon käsivoimaa, jolla punnertaa. Eli tarvitsee käyttää jalkoja ja siten oppii monesti nopeammin.

Marko bloggasikin tekstin Sukupuolineutraalia lajikehitystä, josta näkee hyvin etenkin naisten tason nousun kahvakuulaurheilussa, eli kisalajissa. Ja vaikka itse sanonkin, niin Lift Me Up -joukkueemme on kyllä tehnyt tilastoille hyvää. Ja jos en sano itse, niin ei sitä kukaan muukaan sano. 🙂

Vilkaiskaa myös Spartalekan blogi, jossa otsikon Balls of Steel alta löytyy Varustelekan jätkien treenimietteitä. Kyllä mieskin voi nostaa ja vieläpä innostua siitä, ikuisesti.

“Treenit itsessään olivat todella hyvät ja Kukan ammattimainen ja persoonallinen tyyli opettaa tekniikoita oli todella inspiroivaa. Niinkuin Turo sanoi, kun treeniä oli 3 minuuttia takana, hän oli oppinut kahvakuulailusta enemmän muutamassa minuutissa kuin koskaan aikaisemmin yhteensä.

Kahvakuulailu on tosiaan hyvä, tekniikkaa vaativa laji, joka kasvattaa kuntoa ja lihaskestävyyttä tehokkaasti. Juuri sitä, mitä me tarvitsemme. Itseni kohdalla kahvakuulailu jää pysymään treeniohjelmissa todennäköisesti ikuisesti.”

Hän sanoi ikuisesti! Kyllä!
lekaAihetta hieman liipaten vielä yksi linkki, josta olin yhtä kaikki hyvin otettu. Eräs kahvakuulaa uskottavasti nostava mies kirjoitti hyvin:

Nostamisesta kirjoittaminenkin kestävyyslaji:

“Ihailen tuota että Kukka jaksaa vuodesta toiseen viedä eteenpäin samaa sanomaa, oleellista on nostaminen, keskittyminen perusteisiin eikä kikkailu. Olen samaa mieltä. En oikein ymmärrä miten en voisi olla. Linnavuori Courage Corner for life!”

Leijun nyt näiden hyvien palautteiden keskellä, mutta ei se varmasti väärin ole. Onhan se kuitenkin siten, että kun suomalainen mies antaa hyvää palautetta ja jotain sanoo, niin .. no, kyllä te tiedätte.

2 thoughts on “Mieskin voi nostaa kahvakuulaa.

  1. Toivottavasti tulet Ouluun. Oma ilmoittautuminen odotti flunssasta paranemista ja harmittaa ihan sikana kun heti sen perään iski oksennustauti :/ Jospa tästä huomiseen mennessä selviäis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *