Flavor of the Month

Pomminvarmaa painonhallintaa.

Kävin juuri mielenkiintoisen keskustelun tuntemattoman miehen kanssa.

(Edit: Jos luet tätä, terveisiä ja kiitos inspiraatiosta!!)

Mies kertoi pudottaneensa painoa 30 kg puolessa vuodessa kyllästyttyään ylipainoon. Tapa oli mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen siksi, että hän otti asiasta vastuun itse, eikä yrittänyt ulkoistaa sitä naistenlehden kilokerhoon.

Mies oli ensin – kaikessa rauhassa – tutkinut netistä parhaan treenimuodon ja ruokavalion artikkeleita lukien ja niitä arvioiden. Sitten valitsi mielestään parhaat, otti ne käyttöön ja noudatti.

Valitut olivat: 

1. Kahvakuulaharjoittelu
2. Hiilihydraattitietoinen ruokavalio (käytän Varpu Tavin termiä “hiilihydraattitietoinen”, ettei nyt joku luule että tarkoitan tällä nollahiilareita, koska siitä ei liene kyse).

Asiat Exceliin ja sieltä käyttöön.

Paino putosi 30 kg puolessa vuodessa. Ei ihmedieetillä, selättimellä, ei ostamalla uuden elämän lupauksia ja huoneentauluja, vaan ihan itse ja yksin. Ensin asioita tutkien ja sen jälkeen toteuttaen.

Mielenkiintoista oli se, että käytäntö oli täysin päinvastainen kuin yleensä (ja ehkä juuri siksi se toimi).

Monesti laihduttaminen aloitetaan sillä, että ostetaan päättömästi netistä JOKU kuuri, ilmoittaudutaan KAIKKIIN jumppin, haetaan vähän JOTAIN tabletteja “painonhallintaa tukemaan”. Hankitaan uudet vaatteet, postikortit, sheikkeirit ja muut tilkkeet asian ympäriltä. 

Sitä varsinaista ASIAA tutkimatta, niitä vertailematta ja juuri sitä ydintä muuttamatta. 

Ja jos mitään ei tapahdu, syytetään itseä. Toki syyllinen löytyykin peilistä, mutta myös menetelmällä on merkitystä. Kaurapuuro ja lenkkeily voi olla hyvä vaihtoehto, mutta ei ainoa – eikä välttämättä tehokkain.

Joten mitäpä tämän herrasmiehen 1-2-systeemiin lisäämään, juuri niin se toimii.

Ilmeisesti satoja artikkeleita luettuaan hän oli tullut siihen johtopäätökseen, että paras treenimuoto rasvanpoistoa tukemaan on kahvakuulatreeni. Argumentteja olivat myös ajankäyttö, taloudellisuus ja helppous – eli mahdollisuus harjoitella kotona.

Ruokavalion osalta hän karsi ylimääräiset hiilihydraatit pois ja alkoi syödä säännöllisesti. Muutos oli varmasti iso, mutta siihen ei silti tarvittu mitään “metodia”, vaan pari isoa korjausliikettä.

Ja kas, paino putosi 30 kg puolessa vuodessa. Koska molemmat näistä (kahvakuulatreeni ja fiksu ruokavalio) on varsin hyvin noudatettavissa ja parantavat elämänlaatua varmasti, paino on myös pysynyt poissa.

Tykkäsin kovasti. Paitsi yksinkertaisuudesta, myös siitä että tästä puuttui myös laihtumiselle tyypillinen surrealismi kuten “ensi viikolla bikinikuntoon” ja “hou hou hou nyt nyt nyt mä muutun”, kun ei se niin mene.

Itse lisäisin elämään kahvakuulatreenin lisäksi vielä voimaharjoittelun. En välttämättä heti, mutta jossain vaiheessa. Jos haluat oppia kuulatreenin salat: kevään kurssit on tässä.

Ja mitä ruokavalioon tulee, siitäkään ei tule löytymään mitään varsinaisen ihmeellistä ja uutta, joka “tekisi sen muutoksen”. Niinkuin ei myöskään treenin osalta.

Pastakattila sivuun, porkkanaraaste tilalle. Kuula ylös, paino alas. Siitä se lähtee. Kuva kirjasta FIT.
IMG_4589

4 thoughts on “Pomminvarmaa painonhallintaa.

  1. Aamen!
    MIkä siinä onkin että (itsekin siihen sortuneena) nettidieetit, pillerit ym. on niin houkuttelevia ja tarjoaa muka sen nopean onnistumisen… Ehei… Pää se on joka pitää ensin “ostaa” ja “mainostaa” itselleen tahtotila sekä “lämmittää” sydän mukaan. Siinä se on onnistumisen ydin kuten edellä jo lukikin.
    Pari korjausta totuttuihin tapoihin voi muuttaa elämän kuten minulla. Vähensin viljojen käyttöä ja avot vatsa tykkää ja turvotus katosi ja tätä on helppo pitää yllä kun näkee vaikutuksen heti peilistä. Kahvakuula käyttöön ja voit harjoitella missä ja milloin vain, ja kroppa tykkää+mieli 🙂
    Kiitos Kukka tästä vuodesta. Ilolla ja innolla odotan ensi vuotta ja mahdollisia kursseja täällä Pohjanmaalla! You Rock!

  2. Aamen, taasen naulan kantaan! Vekkulia on tässä se, että se hiilihydraattitietoinen ruokavalio asettuu hyvin lähelle virallista suomalaista ravitsemussuositusta. Sitä haukutaan pajon ymmärtämättä että siinä omalla lautasella on hiilihydraatteja yleensä rutkasti yli tarpeen ja rutkasti yli suosituksen. Saman kaltaisella metodilla on täällä paino pysynyt aika samana, mutta vyötärö siirtynyt 40 – 50 cm ylöspäin, osa alavartaloonkin. Ei ole tullut vähennettyä hiilaria paljoakaan, pitäisi kyllä. Lisänä on ollut sauvakävelyä ja voimaharjoittelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *