Ravinto

Riidanhaastamisruoka.

****

Gluteeniton joulu?

Kuulostaa paskalta.

Kyllä: gluteeniton ja ehkä jopa maidoton joulu. Itse vietän sellaista ties monettako kertaa, enkä siten pidä asiaa mitenkään ihmeellisenä. Olen elellyt erilaisia askeesijouluja ja Ehrmann-juhannuksia läpi useammankin kerran, yleensä siksi että olen fiksuna mennyt sopimaan kuvaukset JUURI jonkun juhlapyhän jälkeen. Tai milloin mitäkin, mutta ei varmaan 15 vuoteen mitään ns. tavallista. 

Toissavuonna taisi olla Sport-lehden kuvaukset heti tammikuun alussa, enkä silti oikein mahtunut stylistin tuomiin housuihin.

No joka tapauksessa, piti suosittelemani Ite puin -blogin Riidanhaastamiskalenteria, jota rakastan. Erityisesti tätä luukkua numero 19. Kuulostaa etäisesti tutulta! 

Muistuta kaikkia siitä, että jouluruoka lihottaa. Mainitse, että:

• kinkun sijaan kannattaa syödä yksi siivu ohuen ohutta naudanpaistileikettä, loput voi pakastaa ja säästää ensi jouluun
• konvehdit voi korvata luumuilla
• suklaalevyn voi korvata lehtikaalilla
• rosollin voi korvata katselemalla avokadoa

Olen vähän juuri tuollainen – ja sitten toisaalta taas en ole. Jos en itse olisi niin tottunut kaikkiin erikoissyömisiini, vihaisin ihmistä joka tulisi joulupöytään sanomaan “ei kiitos”. Mutta koska olen itse juuri sellainen, en oikein pääse sanomaan.

Kukaan tuttava tai sukulainen ei myöskään onneksi odota että söisin heidän ilokseen mitään, eikä kukaan ota henkilökohtaisena loukkauksena sitä jos tuulihattu ei putoa tänäkään vuonna.

Leivoin esimerkiksi juuri kuusi vuokaa saaristolaisleipää, enkä edelleenkään tiedä tuliko siitä hyvää. Kyllä se hyvältä näytti ja kuulemma maistuikin, mutta katsokaas kun “minä en syö viljaa”, mutta mainio homma jos onnistui.

Ohje on kutakuinkin sama kuin tämä Hellapoliisin saaristolaisleipä – ja sikäli kun joltain ajalta muistan, se on ihan hemmetin hyvää. Voi olla että söin sitä viime jouluna, vai oliko se sitä edellinen?

Ja ei, ei ole korvattavissa kookosjauhoilla eikä millään muullakaan G, L, M -koodilla.

PS. Vaikkapa viljojen välttäminen ei tarkoita askeesia. Kysehän on vaan siitä mitä ottaa ja mitä ei? Silti vältän viimeiseen saakka kirjoittamasta “terveellisempi joulupöytä” tai “syö joulunakin fiksusti” -postauksia, koska ainakin itse inhoan sellaisia. Inhoan toki myös koko kropan joulukuorrutusta, mutta kuitenkin.

One thought on “Riidanhaastamisruoka.

  1. Maissinäkkileipää – puoli peltiä meni jo vaikka piti leipoa lahjaksi ….
    Tää on näitä “liian hyvää” -reseptejä (löytyy maissijauhopaketin kyljestä)

    Lystiä joulua!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *