Tekniikka

Suorin tie hyvinvointiin.

Suorin tie hyvinvointiin: ylös ja alas. 

Ole itsellesi hyvä
opettele kyykky syvä.

Voimakadulla alkoi eilen voimaharjoittelun peruskurssi. Se tuli heti täyteen, uusia on tulossa ensi vuonna. Tässä Tuomas selostaa ja näyttää:
katu

Porukan innostus ja kiinnostus harjoittelua kohtaan tuntuu yhtä hyvältä kuin sivelisi höyhenellä sydäntä.

Uskon vilpittömästi siihen, että voimaharjoittelu on nopein tapa parantaa elämänlaatua. Sillä on myös ihan oikeasti vaikutuksia terveyteen ja ulkonäköönkin.

Kyllähän korsettikin muotoilee kehoa, mutta valitettavasti sen vaikutus lakkaa heti kun ottaa sen pois.

Ei myöskään tarvitse olla sporttipirkko voidakseen kehittää perusominaisuuksia. Itse inhoan liikuntaa (olen aina inhonnut) ja pahinta mitä tiedän, on ajatus siitä että pitäisi yhtäkkiä lähteä vaikkapa iloisena sauvakävelemään. Ei. Liikunta on kamalaa. Sen sijaan treenaamisesta pidän kovasti. 

Ensimmäisen kurssikerran teemana oli takakyykky, joka ei ole mitenkään monimutkainen asia. Toki se vaatii liikkuvuutta, mutta muiden ominaisuuksien tapaan myös sitä voi kehittää. Ja jos jotain, sitä myös kannattaa kehittää. Ei ole yhtään syytä, miksi ei kannattaisi. Jos ei ole liikkuvuutta, mitä tapahtuu tavaralle joka putoaa lattialle? Ostatko aina uuden?

katu2
Voimakadulla on kyykkäilty viime aikoina paljon tämän tahtiin. Ylös ja alas.

https://www.youtube.com/watch?v=3sWb1iR2mzM

Ei tästä nyt oikein muuta sanottavaa ole. Kaikki muu tuntuu hyvin turhalta, ja ehkä lopulta onkin.
voima

4 thoughts on “Suorin tie hyvinvointiin.

  1. Laitoin itselleni joskus ohjenuoraksi, että sukkahousut pitää saada seisoen jalkaan, niin kauan kuin pystyy. Kun tämä alkoi olla liian haastavaa, tuli sellainen ahaa-elämys, että liikkuvuus on kyllä aika hyvä mittari elämänlaadulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *