Flavor of the Month

Voimakatu 6: mihin se ottaa?

Kuvassa Moona. 

Voimakatu 6 on uusi salimme, jossa voit mm. voimaharjoitella, treenata kahvakuulilla, kokeilla voimamieslajeja, harrastaa painonnostoa – tai kiinteytyä.

Tämä kiinteytyminen on hassu (mutta maaginen) naisten sana, jota emme oikeasti käytä. Niinkuin emme erittele lajeja sen mukaan, “mihin se ottaa”, vaikka sitä usein kysytään.

Esimerkiksi painonnosto on olympialaji. Ei siitä voi kysyä “mihin se ottaa”. RVP on tietysti selvempi, se on se reisi-vatsa-peppu, josta tosin en ole varma ottaako se mihinkään.

Jos asiaa ajattelee vakavasti, kannattaa unohtaa naistenlehtien termit ja katsoa ihmisiä.

Tässä Tuomas, Hanna sekä Moona, joka on harrastanut painonnostoa yhden vuoden.
hanna+moona
Moona on hyvä nostaja, joka aloitti harjoittelun ilman aiempaa urheilutaustaa. Tutustui (nyt Voimakadun) Vesaan ja Tuomakseen, jonka jälkeen painonnosto vei mukanaan:

“Aloitin 2 vuotta sitten toiminnallisen harjoittelun Spartanilla. Ihan nollasta lähdin liikkeelle ja aika satunnaista se oli aluksi.

Painonnostoon tutustuin ensimmäisen kerran viime vuonna maaliskuussa Vesan leirillä. Kevään aikana kävin Tuomaksen vetämillä punttikoulutunneilla. Kesällä oli tauko, mutta syksyllä homma jatkui taas. Eli vuoden olen nyt painonnostoa harrastanut.

Tiukassa tuntuu olevan käsitys, että tässä hommassa kasvaa heti isot ja miehekkäät lihakset. 🙂 Ei myöskään oikein ymmärretä, että liikunnalle voi olla muitakin motiiveja kun peilikuva. Voiman tunteesta saa kymmenen kertaa paremmat kiksit kun peilikuvasta.”  – Moona Mäkipää

hanna+moona2

Parasta esimerkeissä on paitsi inspiraatio, myös se fakta, että kuka tahansa terve ihminen voi ja saa aloittaa tavoitteellisen harjoittelun, kuntoilumielessä, itseään varten.

Entä kahvakuulailu? 

Kahvakuulaurheilussa inspiroi perustamani kahvakuulaseuran Lift Me Upin naiset, joista kaikilla ei aloittaessaan ollut urheilutaustaa. Nyt, kolme vuotta joukkueen perustamisen jälkeen he ovat maan parhaimmistoa, myös kansainvälisesti arvostettuja nostajia. Ensi lauantaina on taas mitaleita jaossa, onnea matkaan! =)
kuva-25
Kuva viime kevään SM-kisoista (valmensin joukkuetta siihen saakka). 

****

Minua henkilökohtaisesti harmittaa, että liikunnan iloa pidetään monesti vaikkapa vain zumbaajien etuoikeutena.

Aivan kuin voimaharjoittelu, kahvakuulan nostaminen tai tavoitteellinen harjoittelu ei voisi olla hauskaa tai iloista. En ymmärrä mikä voisi tuoda liikunnan iloa enemmän kuin kehittyminen, suorituskyvyn löytäminen tai inspiroiva treeniympäristö?

Kun ilon kerran löytää tekemisestä, taidon oppimisesta ja omasta itsestään, kukaan ei enää voi ottaa sitä sinulta pois.

Varsinkin monelle naiselle voimaharjoittelu tai laadukas nostaminen avaa uuden maailman, josta aukeaa ovet suorituskykyyn ja tekemisen iloon. Ja – jos ruokavalio on kunnossa – se väistämättä näkyy myös kropassa.

Ei ole olemassa mitään sääntöä, jonka mukaan naisten kuuluu käydä yhdessä jumpalla ja vain mies voi treenata itse ja tosissaan. Jokainen voi myös tehdä ihan oman harjoituksen, kuten tyttäreni kaksi vuotta sitten, seitsemänvuotiaana.

On hyvä ymmärtää, että jos esimerkiksi 4 kg vastus oikeasti kiinteyttäisi tai kehittäisi, eikö jokainen synnyttänyt äiti olisi äitiysloman jälkeen supertiukassa kunnossa? Vauvaahan kannetaan nelikiloisesta eteenpäin ainakin vuosi.

Lasketaanko sekin?

Mitä salin inspiroiviin naisiin tulee, tässä voimanaislajeja treenaavat Kirsi ja Maarit vetämässä leukoja. Kirsi on useammankin Suomen vahvin nainen -kisan SM-voittaja, MM-nelonen ja vaikka mitä, ellen väärin muista.
kuva-21
Sinäkin voit tulla Voimakadulle, aloittaa nollasta ja päätyä kutoseen. Mieti missä voisit olla vuoden kuluttua, jos aloitat nyt? =)

Avajaiskarkelot 5.10. – laittakaa kalenteriin! 

Pelkkä salikortti ei vielä kehitä, mutta tältä se näyttää. Mihin se mahtaa ottaa?
salikortti__voimakatu

3 thoughts on “Voimakatu 6: mihin se ottaa?

  1. Pahus, kun on mesta niin kaukana! Mutta kaikki muut lähimailla, antaas heittää! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *