Harjoittelusta

Yksinkertainen on kaunista (tehokasta)

No niin! Irlannin EM-kisat menivät loistavasti Suomen, ja myös LiftMeUpin osalta. Taija nosti EM-pronssia, Kirsi hopeaa ja Krisse sekä Johan myös pronssia. Onnittelut! <3 Ja onnea Tampereelle ja kaikkialle muuallekin, minne mitaleita nyt kannetaan.

Huomasin netissä muutaman innostuneen kommentin johonkin siihen tyyliin, että miten nainen voi tehdä noin painavalla (16-24 kg) ja noin paljon, että onpa hienoa. No onhan se!

Tästä “kahvakuulailussa” (parhaimmillaan puhumme nostamisesta) on kyse. Ei välttämättä kisaamisesta, vaan siitä että ylipäätään tietää miten kahvakuulalla harjoitellaan.

Osaa tekniikat ja ymmärtää harjoittelun ytimen ja sen, mistä kehitys syntyy: raskaammin, pidempään, nopeammin, paremmin, kauniimmin.

Jokainen, nyt menestynyt, joukkueen nainen on aloittanut yhtä lailla kevyellä painolla, tekniikoita opetellen, pikkuhiljaa. Ilman kisatavoitteita ehkä aluksi, mutta tulleet niin hyviksi että olisihan se nyt sääli jättää kilpailematta.

Itse kahvakuula ei ole tehokas. Väline ei voi olla tehokas, ellei se ole esimerkiksi sähköhammasharja tai leivänpaahdin. Kaiken ratkaisee se, mitä sillä tehdään.

Kehitys voi olla hyvinkin nopeaa, jos saa heti tekniikat kuntoon ja treenit oikealle mallille.

Tänään koulutan taas kerran sitä, muutaman tunnin kuluttua Kuopiossa. Tavoite on, että päivän jälkeen osallistuja osaa liikkeet siten, että voi treenata omatoimisesti ja kehittyä. Ja tietää mitä tehdä, miten edetä, mitä tapahtuu, kun edessä on nämä kaksi asiaa.
kuva-10
Muuta ei tarvita, sitten on tuo taivas, joka on vain rajana. Tästä parhaita esimerkkejä ovat, no, vaikkapa Taija, Kirsi ja Krisse.
kuva-4

One thought on “Yksinkertainen on kaunista (tehokasta)

  1. Kiitos Kuopion koulutuksesta! Yksinkertaistaminen olisi paikallaan kaikessa painoharjoittelussa. Jos salilla käytettäisiin vain perusliikkeitä ja vapaita painoja, niin saataisiin paljon enemmän tuloksia kaikilla mahdollisilla osa-alueilla tai jos “kahvakuulailussa” keskityttäisiin perusliikkeisiin. Ei sellainen harjoittelu ole tylsää! Se on äärimmäisen kivaa, kun kehittyy. Vaihtelua voi tehdä monella muullakin tapaa, kuin käyttämällä tehottomia liikkeitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *